Depo.Кухня: Готуємо лимонний пиріг із ніжною сирною начинкою
Якщо до вас на свята несподівано заглянули гості, а ви не знаєте, чим їх пригостити, радимо приготувати лимонний пиріг за нашим рецептом. Цей смачний десерт без перебільшення можна назвати "Любов", адже він закохує в себе вже після першого шматочку
Окрім неймовірного аромату, цей лимонний пиріг має ніжну легку текстуру, його можна готувати як на свята так і у якості випічки вихідного дня. На його приготування не потрібно багато часу, а виходить він таким смачним, неначе у ресторані. Крім ароматної цедри, в пиріг ми радимо додати сік лимону. Аромат цедри гармонійно поєднується не лише з ваніллю. За бажанням замість ванілі можна використати суміш різдвяних спецій (кориця, аніс, кардамон, гвоздика, в невеликій кількості мускатний горіх).
Пиріг виходить ніжним на смак і не надто солодким, що важливо для тих людей, які слідкують за своїм харчуванням.
ВІДЕОРЕЦЕПТ ЛИМОННОГО ПИРОГА ВІД DEPO.КУХНІ
ІНГРЕДІЄНТИ З РОЗРАХУНКУ НА 5-6 ПОРЦІЙ:
Для тіста знадобиться:
Масло вершкове120 г
пшеничне борошно130 г
Цукор100 г
Яйця3 шт.;
Цедра лимонуми використали цедру 0,5 лимону
Сік лимону2 ст.ложки
Розпушувач1 чайна ложка
Сільдрібка
Для начинки знадобиться:
- Масло вершкове
120 г
- пшеничне борошно
130 г
- Цукор
100 г
- Яйця
3 шт.;
- Цедра лимону
ми використали цедру 0,5 лимону
- Сік лимону
2 ст.ложки
- Розпушувач
1 чайна ложка
- Сіль
дрібка
- вершковий сир
250 г
- Масло вершкове
70 г
- Цукрова пудра
100 г (за бажанням можна додати менше)
- Родзинки
30 г
- Цедра лимону
натерта цедра 0,5 лимону
- Ванілін
на кінчику ножа
Приготування:
Готуємо спочатку начинку пирога:
- Розтоплюємо у сотейнику вершкове масло;
- Даємо йому 5-7 хвилин охолонути. Окремо у ємності збиваємо вершковий сир протягом 5 хвилин, додаємо в сир цукрову пудру і ще раз збиваємо;
- Потім додаємо в масу яйце, родзинки, вливаємо розтоплене вершкове масло, цедру лимону, ванілін. Збиваємо все до однорідного стану.
- Начинка повинна мати пишну консистенцію.
Готуємо тісто:
- У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Відставляємо на 5-7 хвилин аби охолонуло;
- У просіяне борошно додаємо розпушувач і сіль. Все ретельно перемішуємо лопаткою;
- У борошняну суміш додаємо вершкове масло, цукор, вбиваємо яйця. Перемішуємо ретельно міксером або ложкою тісто;
- Далі у тісто додаємо завчасно вичавлений лимонний сік, цедру лимону, ще раз добре перемішуємо. Тісто не має бути густим, але занадто рідким воно також не повинно бути;
- Викладаємо тісто у попередньо застелену пергаментом форму. Радимо пергаментом вистилати не лише дно форми, а й борти. Це потрібно для того, аби готовий пиріг зручно відходив від форми і мав ідеальний вигляд.
- Лопаткою рівномірно розподіляємо тісто, формуємо основу пирога;
- Зверху на тісто викладаємо сирну начинку і відправляємо майбутній пиріг у духовку випікатись при температурі 180 °С на 30 хвилин.
- Готовий пиріг не потрібно витягати одразу з форми. Він має постояти в формі не менше двох годин. Якщо ви не дотримаєтесь цього правила і почнете одразу витягати пиріг із форми, то є ризик, що поверхня пирога пошкодиться.
Декоруємо пиріг:
- створюємо візерунки на поверхні пирога за допомогою цукрової пудри та формочок для печива;
- прикрашаємо виріб мигдалевими пластівцями або цукатами.
5-6 порцій
180 гривень
387 Ккал/100 г
1 година на приготвання + 2 години на остигання
Особливості приготування
- До цедри лимону за бажанням можна додати і апельсинову цедру. Аромат пирога від цього стане лише яскравішим;
- Перш ніж натирати цедру лимону або апельсину, фрукт має бути добре вимитим та просушеним рушником;
- Під час натирання цедри варто використовувати лише її верхній (кольоровий) шар;
- Тісто пирога не повинно бути надто густим, але і надто рідким його робити також не потрібно. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану;
- Замість родзинок в начинці пирога можна використати дрібно порізану курагу або інжир. Можна інші улюблені сушені фрукти;
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Десерти