Depo.КУХНЯ: Готуємо соковитий шоколадний брауні з вишнею

"Дуже шоколадні" тістечка від DEPO.КУХНЯ можна віднести до розряду корисної випічки, адже в цей десерт ми додали сирий кабачок. Брауні виходить вологим всередині, ніжним, ще десерт багатий на антиоксиданти, вітаміни, клітковину, підходить для сніданку 

Наталія Литвинова

Користь темного шоколаду давно визнана світовими експертами. Тому, якщо вживати брауні в міру, вам не варто боятись зайвих кілограмів. 

Брауні відносять до страв американської кухні. Тістечка містять не лише розтоплений шоколад, а й какао-порошок, також сюди входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком. Можна робити брауні з горіхами, ягодами, мармеладом, різноманітними джемами, а якщо додати у брауні натертий кабачок – це зробить його ще більш соковитим та смачним, а ті, хто не їсть кабачок, навіть не здогадаються, що у тістечку є цей овоч.

Існує версія, що перші брауні почали готувати у Чикаго в 1893 році. Багата дама Берта Поттер попросила шеф-кухаря чиказького готелю створити десерт, який би міг поміститись у ланч-бокс кожної леді і який можна було б з'їсти під час відвідування виставки (мова йшла про Колумбійську виставку). Так з'явився дуже шоколадний, вологий і невеликий Palmer House Brownie. Перші брауні були дуже калорійними, містили багато шоколаду, масла та цукру, верхівки вкривали горіхами пекан та джемами. На початку ХХ століття брауні дуже полюбився американцям і вони досі залюбки готують його вдома.

ВІДЕОРЕЦЕПТ БРАУНІ З ВИШНЕЮ ТА КАБАЧКОМ 

Інгредієнти (з розрахунку на 6 порцій):

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Борошно

    120 г

  • какао-порошок

    4 ст.л

  • Масло вершкове

    160 г

  • шоколад гіркий

    100 г

  • Цукор

    150 г

  • Яйця

    3 шт.

  • Ванілін

    дрібка

  • Сіль

    дрібка

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • вишня

    120 г (без кісточок)

  • шоколад гіркий

    70 г

Подавати брауні можна з вершковим морозивом, або зі збитими вершками (для цього потрібно брати вершки жирністю від 33%).

 

Приготування: 

 

  • У каструльці або у сотейнику на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, шоколад, помішуємо при цьому. Додаємо какао, добре вимішуємо і даємо цій масі 5 хвилин "відпочити";

  • Поки відпочиває маса для брауні, можна застелити форму для брауні пергаментним папером, зазвичай брауні має квадратну форму (традиційно). Також виставляємо у духовці потрібну температуру – 180 ˚С і лишаємо прогріватись;
  • Далі у окремій мисці збиваємо цукор з яйцями протягом 5-7 хвилин. Маса має бути пишна за консистенцією. Додаємо сюди ванілін, обережно виливаємо шоколадно-масляну суміш та добре перемішуємо.

  • Потім додаємо сюди ж просіяне борошно, швидко все перемішуємо лопаткою.
  • Переходимо до начинки. Вишні без кісток можна порубати, можна лишити їх цілими. 70 г темного шоколаду рубаємо на шматки ножем.
  • Вмішуємо обережно вишні та шоколад в тісто, додаємо кабачок і ще раз вимішуємо.  Переливаємо масу у форму, застелену пергаментом;

 

  • Поміщаємо брауні у духовку, випікаємо біля 35-40 хвилин при температурі 180 ˚С.
  • Увага! Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на 3 години. Так брауні буде зручно виймати з форми;
  • Подавати брауні можна зі збитими вершками (від 33% жирності, бо інакше не зіб’ється), а можна і з кулькою морозива.

  • Смачного!

Брауні з вишнею та кабачком. Результат

  • 6 порцій

  • 155 гривень

  • 471 Ккал/100 г

  • 1 година та 20 хвилин

Краще за все готувати брауні власноруч – саме таким чином можна бути впевненим у якості всіх інгредієнтів, проявляти творчість та фантазію,  регулювати кількість цукру. Якщо ви не хочете дуже солодкий брауні, то додавайте туди менше цукру і обирайте гіркий шоколад.

Особливості приготування


  • Для приготування брауні потрібно вибирати якісне какао. Про якість може "розповісти" колір продукту: какао має бути лише коричневим. Якщо забарвлення какао має якісь інші відтінки, значить, таке какао містить домішки і від використання такого продукту варто утриматись;

  • Зрозуміти, що перед вами якісне какао, не так вже й складно. Потрібно трохи порошку розтерти між пальцями. Якісне какао залишається на пальцях у вигляді плям, а не обсипається, наче пилюка;

  • Якщо ви шоколадний гурман та любите експерименти, можна зробити брауні з використанням кількох видів шоколаду. Наприклад, чорний можна розтопити для тіста, а молочним шоколадом вкрити верхівку. Також можна застосувати і білий шоколад.

  • Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на три години. Саме тоді брауні буде зручно виймати з форми;

  • Для брауні підходить багато видів начинки. Але навіть великим кулінарам-експериментаторам варто знати міру. Не кладіть у брауні більше трьох видів начинки. Надто розмаїта начинка може зіпсувати смак десерту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Десерти