DEPO.КУХНЯ: Як приготувати капкейки з ніжним вершково-сирним кремом
На Depo.КУХНІ ділимось рецептом ніжних капкейків із вершково-сирним кремом, які завжди виходять вдалими
Капкейк дослівно з англійської перекладається як "чашкове тістечко" ("cup"- чашка і"cake" - тістечко). Одна з перших згадок про капкейки датована 1796 роком – кулінарка Амелія Сіммонс включила рецепт у своюдобірку рецептів під назвою "Печений торт в маленькій чашці". Зараз капкейки готують у всьому світі, кекси наповнюють шоколадом, джемом, карамеллю, згущеним молоком, горіхами, родзинками, а верхівку тістечка за бажанням можна перетворити на справжній шедевр.
Тематичні капкейки готують на весілля, дні народження, на різні вечірки, а ще виразити любов та повагу близьким можна, подарувавши коробку "іменних капкейків". Ми ж у Depo.КУХНЯ ділимось рецептом ніжних капкейків із вершково-сирним кремом, які завжди виходять вдалими, а ще вони можуть задовольнити смак навіть найпримхливішого гурмана- солодкоїжки.
ВІДЕОРЕЦЕПТ КАПКЕЙКІВ ІЗ ВЕРШКОВО-СИРНИМ КРЕМОМ
Інгредієнти з розрахунку на 14-15 капкейків
Інгредієнти для кексиків:
- Масло вершкове
100 г
- Борошно
200 г
- Цукор
150 г
- Яйця
2 шт.;
- Молоко
120 мл;
- Розпушувач
0,5 ч.л.;
- Ванілін
на кінчику ножа
Інгредієнти для крему:
- Масло вершкове
100 г
- вершковий сир
170 г
- Цукрова пудра
85 г
- Вершки жирність 33%
85 мл (їх потрібно збити);
- Ванілін
на кончике ножа
ПРИГОТУВАННЯ:
Спочатку готуємо кексики для капкейків.
- Цукор та масло збиваємо міксером приблизно 5 хвилин;
- Продовжуючи збивати, додаємо яйця, ванілін та сіль;
- Окремо з'єднуємо борошно з розпушувачем та молоком, перемішуємо і додаємо в основну масу;
- Ретельно вимішуємо суміш. Консистенція має нагадувати густу сметану;
- Ложкою розкладаємо суміш у форми, заповнюючи на 1/3, адже під час випікання капкейк збільшиться у розмірі.
- Випікаємо капкейки до готовності. Час випікання - приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 ˚С. Закладати капкейки потрібно вже у попередньо розігріту духовку.
Готуємо крем
- Масло кімнатної температури збиваємо міксером з цукровою пудрою;
- Сир (холодний) розминаємо лопаткою. Обережно з'єднуємо із збитими вершками, додаємо ванілін;
- Ретельно збиваємо масу міксером протягом 5-6 хвилин. Перекладаємо крем у кондитерський мішок;
- Перш ніж прикрашати кремом капкейки, варто покласти його в холодильник на 5 хвилин. Крем, за бажанням, можна фарбувати гелевими барвниками.
14-15 капкейків
300-330 гривень
345 Ккал;
1 година 30 хвилин
Ці чудові капкейки від DEPO.КУХНЯ підходять у якості святкового десерту, також їх можна давати у якості смачного перекусу дітям у школу – в такому випадку в капкейки можна додавати фруктові або овочеві пюре та зменшувтаи кількість цукру. Капкейки завжди виходять легкими та ніжними, а ще чудово смакують з кавою та чаєм.
Особливості приготування
- Форми для капкейків потрібно заповнювати тістом на 1/3, адже в процесі випікання тісто піднімається. Якщо ж заповнювати форми тістом до країв, то тісто "вилізе" і ваш капкейки матимуть не дуже естетичний вигляд;
- Після того, як ви наповнили кондитерський мішок кремом, покладіть його на 5 хвилин в холодильник. Добре охолодженим сирним кремом зручніше працювати, так верхівки тістечок добре триматимуть форму і не "розпливуться";
- Ваші капкейки лише виграють, якщо ви, перш ніж робити кремові верхівки, наповните кексики начинкою: джемом, шоколадом, карамеллю, або густим фруктовим пюре. Для цього потрібно вийняти з кексу трохи м’якоті (зробити "мінігнізда") і наповнювати їх начинкою;
- Прикрашати кремом потрібно вже охолоджені капкейки;
- Прикрашати тістечка можна мініатюрними солодощами, ягодами, шматочками фруктів. Якщо потренуватись, можна за допомогою спеціальних насадок та крему створювати на верхівках тістечок справжні шедеври.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Десерти