Depo.Кухня: Готуємо ванільні ліниві вареники

На Depo.Кухні ділимось власним варіантом приготування улюбленої страви дитинства багатьох – лінивих вареників

Наталія Литвинова

Така страва, як вареники, не є складною у приготуванні, проте саме через простоту та можливість безкінечно експерементувати з начинками вона і завоювала народну любов. Складністю у приготуванні може бути лише нестача часу: тісто на вареники краще тоненько розкачати, в заготовки потрібно накласти начинку і все це заліпити. На це і потрібен час. 

Тим, хто не має достатньо часу на готування, в нагоді може стати рецепт лінивих вареників. Вони не потребують ніякої начинки, а їх приготування не забирає багато часу. Ліниві варенички з ніжним сирним смаком люблять всі ласуни. Подавати їх можна зі сметаною, або з вершковим маслом. Підійдуть також джем, мед, або густий йогурт. Заправляйте вареники на власний смак та насолоджуйтесь.

На Depo.Кухні ділимось власним варіантом їх приготування. Натомість чекаємо на читацькі лайки.

Depo.Кухня: Рецепт ванільнх лінивих вареників

Інгредієнти для лінивих вареників: 

(3 порції)

  • Сир (від 9% жирності)

    450 г

  • Цукор

    1 ст.л.

  • Ванільний цукор

    1 пакетик

  • Сіль

    дрібка

  • Яйця

    1 шт.

  • пшеничне борошно

    4,5 ст.л.

  • Сметана

    100 г

  • Мед

    50 г

  • Масло вершкове

    10 г

Як готувати ліниві вареники: 

В миску викладаємо сир і вбиваємо в нього яйце, розминаємо ретельно виделкою. Сир використовувати краще жирний (від 9% жирності), щоб вареники не розварювалися;

Додаємо в сирну масу цукор, ванільний цукор, сіль, борошно. Перемішуємо все до однорідності;

З готового тіста на присипаній борошном дощечці створюємо ковбаски (дивись відео) і розрізаємо їх на невеликі частини;

Формуючи ліниві вареники, не потрібно використовувати багато борошна. Якщо з борошном переборщити – вареники можуть бути жорсткими;

Кидаємо варенички у каструлю з киплячою водою і варимо 3-4 хвилини, доки вони не спливуть;

Як тільки вареники зварились, виловлюємо їх шумівкою, в тарілці приправляємо вершковим маслом, подаємо зі сметаною та медом.

  • 3 порції

  • 75 гривень

  • 290 Ккал

  • 25 хв.

Особливості приготування



- Формуючи ліниві вареники, не потрібно використовувати багато борошна, інакше вареники можуть бути жорсткими;

- Ліниві вареники також виходять дуже смачними, якщо приготувати їх на пару;

- Можна зробити ліниві вареники і без цукру. У якості підсолоджувача тіста в такому випадку можна використати ізомальт, стеві та інші натуральні замінники цукру.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Другі страви