Depo.Кухня: Запікаємо молоду моркву у часниковому маслі

Завдяки різноманітним соусам, страви з моркви завжди "звучатимуть" по-різному і ніколи не набридатимуть ні дорослим ні дітям 

Наталія Литвинова

Морква - це унікальний продукт. Цей овоч має дуже цінний вітамінний склад, здатний не лише лікувати, а й попереджати різноманітні хвороби. Якщо страви з моркви вживати регулярно, із періодичністю хоча б раз на 2-3 дні, то можна відчутно посилити захисні функції свого організму. Це низькокалорійний овоч і доступний для всіх незалежно від пори року. Існує дуже багато способів приготування моркви. Її відварюють, запікають, тушкують, роблять варення, роблять рагу.  Морква може стати чудовою начинкою для пиріжків та великих пирогів, а що вже казати про розмаїття супів та салатів, де часто фігурує цей овоч. 

Варто пам'ятати, що каротин, на який багата морква, засвоюється із рослинними або тваринними жирами. Тому моркву подають із різноманітними сметанними, гірчичними або йогуртовими соусами, запікають в маслі. "Граючись" із соусами, страви з моркви завжди "звучатимуть" по-різному. Головне - відчувати міру, додаючи приправи та спеції, які, при надмірному використанні, заглушають смак основного продукту. Ми на Depo.Кухні пропонуємо приготувати ідеальний літній гарнір - моркву у часниковому маслі. А пікантності овочевій страві додасть пряний йогуртовий соус. 

ВІДЕОРЕЦЕПТ МОРКВИ У ЧАСНИКОВОМУ МАСЛІ 

Приготуйте і ви моркву у часниковому маслі і обов'язково діліться своїими враженнями від рецепту в коментарях під відео на нашому каналі Depo.Кухня

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Молода морква

    600г

  • Масло вершкове

    80 г

  • Сіль

    0,5 ч.л.

  • Спеція карі

    0,5 ч.л.

  • Часник

    3-4 чубочки

Рецепт йогуртового соусу для запеченої моркви :

  • Грецький йогурт

    200 мл

  • Гірчиця

    1 ч.л.

  • Яблучний оцет

    1 ч.л.

  • Кінза

    для подачі

  • Сіль

    дрібка

Процес приготування:

- Важливо! В рецепті використовуємо саме молоду моркву. Миємо її, можна трохи пошкребти ножем. Краще вибирати не дуже велику моркву. У супермаркетах можна зустріти "міні моркву" розміром з пальчик. Така також підходить;

- У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. У розтоплене масло вичавлюємо 3-4 зубчики часнику. Якщо у вас немає часникодавки, можете часник дрібненько порізати ножем;

-Часник потрібно проварити в маслі 2-3 хв., обов’язково помішуючи, щоб він не пригорів;

- Знімаємо сотейник з вогню і поливаємо масляно-часниковим соусом моркву. Масляна суміш має добре "укутати" моркву;

- Щедро натираємо моркву сіллю та карі разом з маслом;

- Моркву у масляно-часниковому соусі перекладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо у духовці протягом 25 хвилин;

- В процесі випікання моркву можна перегортати, аби вона краще пропеклась.

- Пікантну моркву можна подавати як в якості гарніру, так і в якості самостійної страви. Також вона ідеально смакує із йогуртовим соусом.

Як готувати соус:

Всі інгредієнти (перелік дивись вище) потрібно змішати та дати 30 хвилин настоятись.

  • 2-3 порції

  • Разом із соусом - 100 гривень

  • 91 Ккал/100 г

  • 10 хв. на підготовку продуктів і 25 хв. на запікання

Особливості приготування

- Перш ніж запікати моркву, варто її добре вимити і пошкребти ножем. Повністю знімати шкірку з моркви не потрібно, адже в ній знаходиться багато корисних речовин;

- Якщо ви не знайшли в супермаркеті чи на ринку моркви середнього розміру, можете брати велику. Але тоді для запікання краще її розрізати навпіл;

- Запечену моркву потрібо подавати та з'їдати одразу. Якщо ви залишите її "на завтра", вона вже не буде такою смачною та втратить майже всі корисні властивості. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Другі страви