Рецепт шарлотки з яблуками від Depo.Кухня

У найсмачнішій рубриці Depo.КУХНЯ готуємо ніжну та неймовірно смачну яблучну шарлотку, перед якою не можуть встояти навіть найвибагливіші гурмани

Рецепт шарлотки з яблуками від Depo.Кухн…

Історій про те, як з'явилась шарлотка, є кілька. За найпоширенішою, назва "шарлотка" походить від староанглійського слова charlyt, в перекладі - "страва зі збитих яєць, цукру та молока". За іншою версією, пиріг назвали на честь дружини короля Великобританії Георга III Шарлотти Макленбург-Стрелицької, яка нібито і винайшла цей рецепт. Також є історія про англійського кухара, який безтямно був закоханий у дівчину на ім'я Шарлотта. Дівчина була до нього байдужою, а кухар, який винайшов рецепт, хоч якось мріяв завоювати її прихильність.

Рецептів шарлотки безліч, ми знайшли той, який, на наш смак є найкращим.

Відеорецепт шарлотки з яблуками

Depo. КУХНЯ  пропонує рецепт неймовірно смачної шарлотки разом із оригінальним способом її подачі до столу. 

Шарлотка я яблуками. Результат

  • 6 порцій

  • 75 гривень

  • 190 ккал/100 г

  • 1 година

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    150 г.

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    150 г.

  • зображення інгредієнта — Олія
    Олія

    30 мл.

  • зображення інгредієнта — Сода
    Сода

    0,3 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    5 шт.

  • зображення інгредієнта — Яблука
    Яблука

    4-5 шт.

Приготування:

  1. Спершу розігріваємо духовку до 150 градусів.
  2. Білки відокремлюємо від жовтків.
  3. Спершу збиваємо білки у міцну піну, поступово додаючи цукор.
  4. Коли маса стане густою, поступово один за одним додаємо жовтки і продовжуємо збивати.
  5. Додаємо в масу соду, гашену оцтом (можна замінити і розпушувачем для тіста), продовжуємо збивати, поступово додаючи борошно. Тісто має бути густим і за консистенцією нагадувати сметану.
  6. Змазуємо форму рослинною олією. Виливаємо половину тіста, на яку викладаємо порізані скибками і попередньо очищені від шкірки (за бажанням) яблука. Зверху заливаємо другою половиною тіста.
  7. Форму поміщаємо у духовку. Спочатку 3-5 хвилин потримати майбутній пиріг на температурі біля 200 градусів, після чого зменшити температуру до 150 градусів. Випікати приблизно 25 хвилин, слідкуючи за випічкою через віконце духовки.

 

Особливості приготування

Головний секрет вдалої шарлотки – це добре розігріта духовка. ЇЇ варто розігрівати протягом 15 хвилин, а потім закладати шарлотку. Випікати шарлотку треба 30-40 хвилин при температурі 180 °С. Готовність тіста краще перевірити дерев'яною зубочисткою; За бажанням в тісто для шарлотки можна трохи додати трохи коняку. Це надасть готовому виробу цікавого аромату; Якщо шкірка яблук, які ви збираєтесь закладати у шарлотку, жорстка, то краще її зняти ножем. Найкращий сорт яблук, який підходить для шарлотки – Антонівка. Якщо таких не знайдете на рику, беріть будь-які інші;  Шарлотку краще подавати на стіл свіжою. Окрім збитих вершків, до шарлотку можна подавати із вершковим морозивом або сметанним кремом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook