Воловани з копченою салакою
Воловани – це такі собі "відкриті пиріжечки" з листкового тіста. Цей рецепт від Ольги Мартиновської, переможниці шоу "МастерШеф" та судді "МастерШеф. Професіонали" – своєрідне відлуння з минулого: наші улюблені бутерброди з маслом та шпротами, але по-новому
- Кухня
-
25 січня 2022 09:30
Інгредієнти:
- 1 пачка листкового бездріжджового тіста
- 1 жовток
- 60 г вершкового масла
- 100 г копченої салаки
- листочки салату чи мікрогрін
Тісто розморожуйте в холодильнику, нехай поволі відтане. У жодному разі не робіть цього в мікрохвильовці чи духовці.
З розмороженого тіста виріжте кружечки діаметром 6-7 см. На один волован нам потрібно два кружечка з тіста. Всередині одного з них прорізаємо ще один круг діаметром 3-4 см, але цю серединку не дістаємо, а лишаємо.
Цільний кружечок по периметру змащуємо жовтком і кладемо зверху другий (той, що з прорізаною серединкою).
Ставимо на пергаментний папір на деко та випікаємо 20-25 хв за температури 180⁰С. І от тепер, коли воловани спеклись, ми дістаємо ту серединку, яку вирізали.
Таким чином, маємо порожнину всередині – для чого і було потрібне це внутрішнє коло. Готовий волован всередині змащуємо якісним вершковим маслом, кладемо копчену салаку в олії та зелень салату. Нехай смакує.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня
Всі новини на одному каналі в Google News