Depo.Кухня: Готуємо сирне печиво з оливками

У цьому випуску Depo.Кухні ділимось рецептом ідеального солоного сирного печива з оливками, яке обов'язково оцінять шанувальники червоного вина

Наталія Литвинова

Червоне вино якнайкраще розкриває свій смак, коли насолоджуєшся ним із закусками. Аби рівень гастрономічної насолоди сягнув піку, підбирати закуски під вино потрібно правильно. За класикою жанру, до червоного вина подають м'ясо, птицю, також воно вдало поєднується із базовими стравами середземноморської кухні – піцою, пастою, брускетами і навіть просто з якісними оливками, сирами, хамоном, копченостями. Червоне вино смакує і разом з овочами-гриль, жирними сортами риби.

Ми ж на Depo.Кухні винайшли свою закуску до вина – це сирне печиво з в’яленими оливками. За бажанням оливки у складі цього печива можна замінити на в’ялені томати – тоді печиво матиме червоні "цяточки" замість чорних. Підходить сирокопчена ковбаска і маринований перець.

Звісно, цей варіант закуски підходить для гурманів-експериментаторів, бо багато хто звик до продиктованих класикою правил. Але правила для того й існують, щоб іноді їх порушувати. Варіант печива до вина від Depo.Кухні розширить ваші кулінарні горизонти: воно не складне у приготуванні, в ньому багато сиру та оливок, а ще ви можете додати туди свої улюблені спеції.

До речі, на YouTube-каналі Depo.Кухня ви можете знайти чимало цікавих рецептів страв, які смакуватимуть разом з червоним вином. Це на диво смачний кіш з беконом та шпинатом, паста карбонара, перець, фарширований куркою та запечений під сиром та рулетики з баклажанів. Ще більше інформації зі світу кулінарії можна черпати з Facebook-сторінки Depo.Кухня

Рецепт сирного печива з оливка від Depo.Кухні 

Підписуйтесь на YouTube-канал Depo.Кухні, аби бути завжди в курсі найсмачніших рецептів!

Інгредієнти

  • Борошно

    250 г (можливо, трохи більше)

  • Масло вершкове

    160 г

  • Сир твердий

    150 г

  • в'ялені оливки

    70 г

  • Спеції

    підійдуть італійські трави

  • Сіль

    0,5 ч.л.

  • Розпушувач

    0,5 ч.л.

  • Вода

    80 мл (холодна)

Етапи приготування:

- Заздалегідь дістаньте масло з холодильника: воно повинно стати м'яким;

- Оливки викладаємо на паперовий рушник, аби дати маслу стекти. Видаляємо з оливок кісточки, нарізаємо невеликими шматочками.

- Сир натираємо на дрібній тертушці;

- У великій мисці змішуємо борошно зі спеціями, сіллю і розпушувачем. Додаємо натертий сир і нарізані оливки, перемішуємо. Далі додаємо розм'якшене вершкове масло, переминаємо його виделкою з іншими інгредієнтами;

- Додаємо воду (з водою потрібно бути обережними: для якогось борошна її може знадобитись більше, для якогось - менше). Замішуємо м'яке тісто. Тісто можна загорнути у харчову плівку у вигляді ковбаски, або шару.

- Прибираємо тісто в холодильник на 1 годину;

- Дістаємо тісто з холодильника і нарізаємо гострим ножем кружальця товщиною до 7 мм. Можна розкачати тісто і вирізати печиво за допомогою формочок. Ми на Depo.Кухні обрали саме другий варіант;

- Викладаємо майбутнє печиво на попередньо застелене пергаментним папером деко;

- Випікаємо печиво у духовці при температурі 180 °С до румяного кольору (приблизно 15-17 хвилин). 

  • 20-22 шт.

  • 100-110 гивень

  • 410 Ккал/100 г

  • 40 хвилин + година на вистоювання в холодильнику

Особливості приготування

- Тісто може липнути до робочої поверхні. Аби цього не відбувалось, можете присипати її борошном. Як варіант – можна розкачати тісто через харчову плівку;

- Приготоване за цим рецептом печиво підходить і до пива. У такому випадку італійські трави у складі можна замінити на паприку;

- Час випікання у всіх може бути різним. Комусь достатньо буде 15 хвилин, комусь 20, комусь більше (духовки у всіх різні);

- Звичайний твердий сир можна замінити на пармезан. Печиво з пармезаном має особливий вишуканий аромат.

- Сир та оливки у складі печива – солоні інгредієнти. Варто не забувати про це, додаючи туди окремо сіль.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закуски