Depo.Кухня: Готуємо англійський десерт - полуничний трайфл
Корисно та смачно - так коротко можна описати трайфл за рецептом від Depo.Кухні
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
8 липня 2020 17:00

На Depo.Кухні пропонуємо приготувати легкий та ніжний десерт англійської кухні - трайфл. Слово "trifle" дослівно з англійської перекладається як "дрібничка". За класичним рецептом трайфл готують із густого англійського крему, ягід або порізаних фруктів, шматочків бісквіту або печива, збитих вершків, іноді додають лікер або сироп. Всі інгредієнти вистилають шарами у стакан або прозору креманку, за смаком додають шоколад.
Трайфл - це просто, смачно і до того ж святково. У сучасній кулінарії можна знайти безліч рецептів трайфлів, зовсім не схожих на класичний, тим не менше, принцип нашарування у стаканчиках чи креманках завжди лишається непорушним.
За однією з версій, рецепт першого трайфлу був опублікований у 1596 році. Десерт складався із жирних вершків, збитих із цукром, імбиру та трояндовоъ води. Лише через 60 років трайфл вирішили збагатити англійскьким кремом (його варять із молока та жовтків) та шматочками хліба, просоченими у алкоголі.
На Depo.Кухні ми пропонуємо власний варіант трайфлу - зі свіжою полуницею, вершково-сирним мусом та шоколадною поливкою. В цьому рецепті трайфлу зовсім трохи цукру, а значить, ним можуть ласувати ті, хто слідкує за своїм раціоном і надає перевагу корисним десертам.
Корисно та смачно - так коротко можна описати наш трайфл.
РЕЦЕПТ ПОЛУНИЧНОГО ТРАЙФЛУ ВІД Depo.Кухні
Інгредієнти для десерту з полуниці:
- Бісквіт
150 г
- Печиво
70 г
- Полуниця
200 г
- Сир маскарпоне або філадельфія
120-150 г
- Вершки жирність 33%
150 г
- Цукор
1 ст.л.;
- Шоколад
100 г (для верхівки десерту)
Для трайфлу ми заздалегідь випекли бісквіт. А як саме пекти бісквіт – можете переглянути у відео за цим посиланням. Раніше ми пекли бісквітний корж для чізкейку – саме такий бісквіт ми випекли і для десерту "Трайфл".
Приготування полуничного трайфлу:
- Ріжемо бісквіт ножем на кубики розміром приблизно 1х1 сантиметр, але форма кубика не принципова. Можна наламати або покришити бісквіт;
- Нарізаємо полуниці на скибочки. За бажанням можна додати цукор, аби ягоди пустили сік;
- Збиваємо вершки до стану хмаринки, з’єднуємо із маскарпоне і ще раз збиваємо приблизно 5 хвилин. Мус має бути густим;
- У сотейнику розтоплюємо шоколад для поливки десерту. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад марки "Корона" із вмістом какао 56%. Він чудово плавиться та ідеально підходить у якості глазурі для десерту "Трайфл";
- Беремо високі стакани, келихи або креманки і починаємо формувати десерт: першим шаром викладаємо бісквіт, далі нарізану полуницю, потім шар сирно-вершкового мусу, трохи печива. Далі притримуємось такої ж послідовності під час викладання шарів десерту;
- Насамкінець поливаємо десерт розтопленим шоколадом "Корона";
- Кількість шарів бісквіту, ягід та крему регулюйте на ваш власний смак;
- Рецепт трайфлу від Depo.Кухні розрахований на 2 великі порції
2 великі порції
175 грн.
307 Ккал
30 хв.;
Особливості приготування
- Дуже красиво виглядає трайфл, у якому присутні шари шоколадного бісквіту, збитих вершків та ягід червоного кольору (поєднання темно-коричневого, білого та червоного кольорів);
- Якщо ви не любите вершки, то можете замість них використовувати густий йогурт;
- Якщо ви не маєте свіжих фруктів або ягід, можете використати заморожені. Любителям солоденького сподобається трайфл із шаром джему із шматочками цілих ягід або фруктів;
- Беручись готувати трайфл, варто не боятись проявляти фантазію. Можна "гратись" із комбінаціями нових шарів, додавати сиропи, лікери або фруктові соки за смаком.
- 16:00 Depo.Кухня: Рецепт шоколадних пряників від переможниці "Мастер Шеф 10" Яни Балог ФОТО Відео
- 16:00 Ексклюзив Depo.Кухня: Інтерв'ю з переможницею "Мастер Шеф 10" Яною Балог
- 13:00 Depo.Кухня: Готуємо карпачо з буряка та сиру ФОТО Відео
- 14:00 Таємниці подільської кухні: Три салати, які поєднають непоєднуване і здивують гостей
- 15:00 Depo.Кухня: Готуємо англійський різдвяний кекс ФОТО Відео
- 17:00 Depo.Кухня: Фаршируємо перець куркою з овочами ФОТО Відео
- 17:00 Depo.Кухня: Готуємо запашний банановий хліб ФОТО Відео
- 16:30 Depo.Кухня: Готуємо вівсяне печиво з шоколадними краплями ФОТО Відео
- 17:00 Depo.Кухня: Готуємо печиво савоярді ФОТО Відео
- 17:00 Чотири корисні страви, після яких ви гарантовано полюбите гарбуз
- 16:00 Depo.Кухня: Фаршируємо гарбуз печерицями та волоськими горіхами ФОТО Відео
- 18:00 Depo.Кухня: Готуємо деруни з печерицями ФОТО Відео
- 18:00 Depo.Кухня: Готуємо кіш з беконом та шпинатом ФОТО Відео
- 15:09 Історія на тарілці: П'яний півень, дипломатія і варвари ФОТО
- 15:09 Історія на тарілці: Торт з непристойною назвою
- 15:09 Історія на тарілці: Як Олександр Македонський надихнув на створення плову
- 15:09 Історія на тарілці: Як віденські вафлі підкорили весь світ
- 15:09 Історія на тарілці: Морква по-корейські, яка не по-корейські і не морква
- 15:09 Історія на тарілці: Яйця Бенедикт як найкращий засіб від похмілля