Рецепт шашлику. Смачні маринади від Depo.Кухня

Цього разу на Depo.КУХНЯ ми поділимось рецептами чудових маринадів для м'яса, які ви можете взяти на "озброєння" перед тим, як плануєте відпочинок за містом

Рецепт шашлику. Смачні маринади від Depo…

Готувати маринади для шашлика - це дуже просто. Головне – гарний настрій та впевненість в тому, що  шашлик не підгорить. Тож, варто купити гарний шматок м'яса,  необхідні спеції, купити на ринку свіжих овочів, покликати друзів та виїхати кудись за місто, тим паче, що влітку погода як ніколи сприяє цьому. 

Шашлик - одна з найдавніших страв.  Само слово є кримско-татарським та перекладається як "щось на вертелі". Шашлик полюбляють в усьому світі, але називають його по-різному.

Аналог шашлику у Південній Африці - це"брааі". Готують його місцеві умільці на вельми оригінальному грилі. Як правило, використовують металеву бочку, розрізають її навпіл, в центр викладають вугілля і встановлюють зверху бочки металеву решітку, на яку і викладаютьм'ясо.

В азіатських країнах у спекотну пору року великою популярністю користується сатай.  Універсальним інгредієнтом незалежно від країни залишається кокосове молоко. Оригінальністю відрізняється і соус, з яким ці міні-шашлики подають до столу. Його готують з арахісового масла, імбиру, часнику, солі і перцю.

У Вірменії аналог шашлику – це хоровац, у Туреччині та Болгарії – шиш-кебаб, у Азербайджані – кебаб, у Грузії – мцваді. Але як би не називали шашлик, найголовніше - це його смак та традиція їсти його у гарній компанії. 

Відеорецепт шашлику

Тож, пропонуємо смачні, перевірені маринади для шашлика від Depo.КУХНЯ

Шашлик. Результат

  • 4 порції

  • 400 гривень

  • 230 ккал/100 г

  • 3-7 годин (залежить від того скільки маринується м'ясо)

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Ошийок свинячий
    Ошийок свинячий

    1 кг.

  • зображення інгредієнта — Цибуля
    Цибуля

    6-8 шт.

  • зображення інгредієнта — Спеції
    Спеції

    за смаком

  • зображення інгредієнта — Пиво
    Пиво

    0,5 л.

  • зображення інгредієнта — Гранатовий сік
    Гранатовий сік

    400 мл.

  • зображення інгредієнта — Сіль
    Сіль

    за смаком

  • зображення інгредієнта — Соєвий соус
    Соєвий соус

    30 мл.

  • зображення інгредієнта — Мед
    Мед

    1 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Гірчиця
    Гірчиця

    1 ст.л.

На 1 кг м'яса нам знадобилось біля 8 цибулин. Серед базових спецій були: хмелі-сунелі, чорний перець,  базилік та кінза. 

 

Пивний маринад (на 1 кг м'яса)

Пиво світле невільтроване або лагер – 0,5 л

Спеції:

- хмелісунелі;

- чорний перець;

- базилік і кінза свіжомелені;

 

Гранатовий маринад (на 1 кг м'яса)

- Сік гранатовий натуральний без цукру – 400 мл

- Кінза

- Прованські трави

 

Соєвий маринад з медом (на 1 кг м'яса)

- Соєвий соус – 30 мл (2 ст. л.)

- Мед – 1 ст. л.

- Чорний перець

- Кінза

- Базилік

- Можна додати гірчицю – 1 ст. л.

 

Особливості приготування

Обирайте свіже м'ясо з гарним запахом. Поверхня охолодженого м’яса, яке не піддавалось довготривалому зберіганню, має бути трохи вологою, не липкою;
Найкраще м'ясо для шашлика – це свинячий ошийок. Також підходить вирізка, корейка, окіст. 
Вибрати гарний шматок м'яса – це половина успіху. Смак шашлику створює саме маринад. Варто пам’ятати про це і дотримуватись обраної рецептури;
Розділяти м'ясо на шашлик краще на великій дошці, аби шматок міг поміститись повністю. Процес розрізання буде комфортнішим, якщо використовувати спеціальну дошку, яка по периметру має жолобок для стікання м'ясного соку. 
Для нарізання м'яса краще брати довгий гострий ніж. Таким ножем можна одним рухом відрізати потрібні шматки. Також може знадобитись виделка з двома зубцями – нею зручно притримувати м'ясо. 
Нанизувати м'ясо на шампур потрібно вздовж волокон – тоді сік буде добре утримуватись у шматку м'яса;
На смак шашлику також суттєво впливає і якість вугілля. Добре підходить березове. Паперова упаковка з-під вугілля може знадобитись для розпалювання вогню;
Шашлик має томитись над тліючим вугіллям. В жодному разі не треба смажити шашлик на відкритому вогні. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook