Спеції до плову: Які приправи додають обов'язково

Одну з головних страв східної кухні – плов – важко уявити без ароматних приправ

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
Спеції до плову: Які приправи додають об…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує розібратися, які приправи варто додавати до плову. Як приготувати плов, ми розповідали раніше. 

Плов – одна із найпопулярніших страв багатьох кухонь Сходу. Декілька народів сперечаються за те, щоб назвати свою країну батьківщиною плову. В одному східні народи згодні і єдині: плов без спецій – не плов. Саме вони надають страві неповторного аромату.

Найпростіший варіант – придбати у магазині або на базарі набір приправ під назвою "До плову", проте набагато цікавіше підібрати спеції самостійно. 

ТОП-6 приправ, які мають бути у класичному плові

плов

Отже, не дивлячись на сорт рису та вид м'яса, який використовуєте для приготування плову, маєте не забути про такі приправи.

Перець чилі

перець чилі

Цю приправу додають у цілому вигляді, іноді стручками прикрашають готовий плов. Чилі надає ідеальну гостроту та надзвичайний аромат готовій страві.

Зіра (кумин)

Зіра (кумин)

Пряно-горіховий аромат дарує саме ця спеція. Вона пасує як до рису, так і до м'яса, тому її називають королевою плову. 

Куркума

Куркума

Золотисто-жовтий колір плову – це заслуга куркуми. Вона також додає пікантності та доповнює букет ароматів. Без куркуми плов важко уявити. 

Барбарис

Барбарис

Апетитна кислинка та довершений вигляд плову можливий лише, якщо ви використовуєте барбарис. Не забудьте придбати сушені ягоді цієї рослини і додати до своєї страви. 

Часник

Часник

Насичений аромат плову – це, безперечно, заслуга часнику. Важко уявити цю страву без нього, адже він пасує як до рису, так і до м'яса. 

Шафран

Шафран

Збагачує аромат та надає страві святкового вигляду. 

Альтернативні приправи для плову 

плов

Також можна враховувати й використання дещо інших приправ, у залежності від використання особливих видів м'яса. 

До баранини у плові пасує паприка та чорний молотий перець.

До яловичини пасує майоран, базилік та коріандр. 

До свинини, окрім класичних приправ для плову, можна додати паприку, сушені томати та базилік.

Якщо ваш плов з куркою, то згадайте про кмин, чебрець, орегано. 

Смачного!

Фото: Pixabay

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme