Depo.КУХНЯ: Готуємо імбирний чай з калиною

На DEPO.КУХНІ готуємо надзвичайно корисний імбирно-калиновий чай з травами та медом

Depo.КУХНЯ: Готуємо імбирний чай з калин…

Імбирний корінь називають рогатим (з санскриту "singabera" - рогатий корінь), з давніх часів він широко застосовується в кулінарії і медицині. Через свій солодкуватий та гострий смак він прижився у багатьох кухнях світу у якості чудової спеції. Імбир використовують у свіжому вигляді, також популярним є сухий корінь та мелений.

На DEPO.КУХНІ сьогодні мова піде про імбирно-калиновий чай, користь якого важко переоцінити. Він зміцнює імунітет, усуває головний біль, ломоту у тілі, налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, збагачує організм всіма необхідними вітамінами, а при регулярному вживанні підвищує потенцію. Важливо пам’ятати, що імбир  - це протизапальний, знеболюючий, спазмолітичний і тонізуючий засіб. Не менш корисною є і калина, яка сприяє нормальному артеріальному тиску, зміцнює судини, а при цукровому діабеті знижує рівень глюкози у крові (корисна тим, хто має діабет I і II типу).

Корінь імбиру можна придбати у будь-якому маркеті, а калини, дбайливо зібраної продавчинями в пучечки, повно на великих ринках та продуктових ярмарках. У чай радимо додати сушене листя м’яти, а коли він настоїться, можна здобрити його медом.  З цих простих інгредієнтів і складається наш  чарівний "чай-еліксир".

Тож, вперед на кухню, готувати імбирно-калиновий чай разом із Наталією Литвиновою!

ВІДЕОРЕЦЕПТ імбирно-калинового чаю від DEPO.КУХНЯ

Для чаю з розрахунку на 3 чашки нам буде потрібно:

  • Імбир — зображення інгредієнта
    Імбир

    70 г

  • Калина — зображення інгредієнта
    Калина

    100 г

  • М'ята — зображення інгредієнта
    М'ята

    1 ст.л. (сушена)

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    800 мл

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    1,5 ст.л.

Приготування:

1. Натираємо шматочок імбиру на тертушці;

2. В чашці ложкою розчавлюємо ягоди калини;

3. Закладаємо натертий імбир та розчавлену калину у чайник, додаємо сушену м'яту та заливаємо окропом;

4. Накриваємо ємність кришкою, лишаємо на 15-20 хвилин настоятись. Проціджуємо чай;

5. У теплий чай додаємо мед (за бажанням)

6. Пити - обов'язково! 

  • 3 чашки

  • 70 гривень

  • не більше 28 Ккал/100 г (якщо без меду)

  • 25 хвилин

Особливості приготування

Вибираючи корінь імбиру, варто обирати той, шкірка якого має золотистий колір, гладка і непошкоджена;



Зберігати імбир потрібно на нижніх полицях холодильника. Чим довше імбир лежить у вас в холодильнику, тим менше в ньому користі. Тому ідеальний термін зберігання – не довше семи днів;



Для чаю імбир краще натирати, а не нарізати. Так він буде більш ароматним та насиченим;



Мед не потрібно класти в дуже гарячий чай. При нагріванні меду до 60 °С і вище в ньому утворюється небезпечна токсична речовина - гідроксиметилфурфурол. Ця отрута здатна накопичуватися в печінці і може стати причиною харчового отруєння. Тож, любителі саме гарячих чаїв з медом ризикують отримати онкоутворення в шлунку або кишечнику. Тому мед треба додавати лише в теплий чай.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"