Секретна заправка та дієві поради: Окрошка з ребрами на кефірі від Євгена Клопотенка

Літо – відмінна пора, щоб порадувати себе окрошкою. Можна експериментувати із заправками та пробувати щось нове

Журналіст відділу «Життя»
Секретна заправка та дієві поради: Окрош…
Фото: Flickr

Depo.ua поділиться рецептом літнього холодного супу від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. До речі, як приготувати квас, ми вже розповідали, тому легко зможете зробити окрошку з нуля. 

Інгредієнти класичної окрошки: чим заправляти і що додавати

окрошка

Існує понад 100 рецептів окрошки, проте не можна жоден з них назвати класичним чи автентичним. Саме тому головний критерій вибору заправки та складових – вподобання того, хто буде її їсти. При цьому, за такими смаками люди часто передбачають особливості характеру співрозмовника. 

Існує окрошка на кефірі, окрошка на квасі, окрошка на мінеральній воді, окрошка на сироватці, окрошка на айрані, окрошка на сметані. 

Щодо інгредієнтів окрошки, то зазвичай до неї додають огірок, редиску, зелену цибулю, картоплю, варене м'ясо чи ковбасу, яйця варені, гірчицю, хрін, васабі, перець чилі, чорний перець та сіль й зелень. Проте існує безліч варіацій, наприклад, із копченою сьомгою, авокадо, селерою, червоною цибулею, болгарським перцем.

Як зробити окрошку ідеальною: поради від Євгена Клопотенка

  • можете самі додавати чи вилучати складові з рецепта окрошки, регулюючи таким чином калорійність та поживність страви
  • м'ясо можна не тільки варити, а й запікати, смажити і навіть смажити на грилі, перед цим замаринувавши його 
  • поріжте усе однаково, можна кубиками, а можна і смужками. Ніколи не використовуйте терку
  • поріжте спочатку овочі, підсоліть їх і дайте настоятися та пустити сік
  • їжте окрошку одразу, або дайте їй настоятися декілька годин у холодильнику
  • додайте до корошки декілька кубиків льоду

Окрошка з реберцями на кефірі від Євгена Клопотенка

окрошка

Фото: скріншот

Отже, Євген Клопотенко пропонує спробувати дійсно незвичайний рецепт окрошки. Відео, у якому детально описано процес приготування страви, було опубліковано на офіційному You-Tube каналі Євгена.

Інгредієнти:

  • ребра свинячі – 4 штуки
  • яйце варене – 1 штука
  • огірок – 3 штуки
  • редис – 250 грамів 
  • стебло селери – 1 штука
  • стебло цибулі зеленої – 2 штуки
  • кріп – 8 штук
  • перець та сіль до смаку

Заправка

  • світлий квас – 300 мл
  • сироватка чи кефір – 200 мл
  • сметана – 100 грамів
  • солодка гірчиця – 1 чайна ложка
  • сіль до смаку

Приготування:

1. Натерти ребра сіллю та перцем і запікати у духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Зняти м'ясо і порізати кубиками. 

2. Варене яйце нарізати кубиком, покласти до миски разом з м'ясом.

3. Помити та нарізати огірок, редис, цибулю й селеру. Нарізати дрібно кріп і додати до миски.

4. Змішати усі складові заправки і додати її до миски. Ретельно перемішати.

5. Дати настоятися окрошці протягом години у холодильнику. 

Смачного! 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme