Швидко і смачно: Млинці з кабачків від Лізи Глінської
Відома кулінарка, переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом смачних млинців з кабачків
Depo.ua пропонує спробувати приготувати страву за цим рецептом. До речі, зараз дуже вигідно консервувати кабачки на зиму.
Відео приготування млинців з кабачків Ліза Глінська оприлюднила на своєму YouTube-каналі. Цей рецепт сподобається тим, хто не любить витрачати багато часу на приготування страв, а ласувати такими млинцями можна як на сніданок, так і на обід та вечерю. За словами Лізи, вона любить намащувати млинці крем-сиром і класти на них солену червону рибу.
Плюси цієї страви – доступність кабачка, недорогі та популярні складові, швидке та зрозуміле приготування.
Користь і калорійність кабачків
Чому кабачки є такими популярними в Україні? По-перше, цей овоч росте на наших плодючих землях, а існує теорія, що "рідні" фрукти та овочі корисніші. По-друге, кабачок – дієтичний овоч, який майже не має протипоказань. Наприклад, на 100 грамів кабачків маємо 24 ккал, що робить цей овоч корисним навіть для тих, хто на дієті чи має проблеми з обміном речовин, наприклад, діабет. По-третє, вартість кабачків відносно невелика, а тому купувати їх більшості по кишені.
Кабачки містять калій, що робить їх корисними при проблемах сечовидільної системи, для зміцнення нервової та серцево-судинної систем. Також кабачки регулюють виділення жовчі. У цьому овочі є вітаміни В1, В2, та С. Також наявність жирних кислот Омега-3 якнайкраще впливає на стан шкіряних покривів, нігті й волосся.
Рецепт кабачкових млинців від Лізи Глінської
Інгредієнти:
- кабачки – 300 грамів
- яйця – 4 штуки
- жирний кефір – 400 мл
- масло вершкове – 60 грамів
- борошно пшеничне – 200 грамів
- кріп – пучок
- сіль до смаку
- сода харчова – 3 грами
Приготування:
1. Натираємо кабачки, очищені від шкірки, на мілкій терці. Віджимаємо сік, який утвориться протягом 15 хвилин.
2. Додаємо до кабачка яйця та кефір й ретельно змішуємо.
3. Додаємо сіль та муку і блендером подрібнюємо до кашоподібної маси.
4. Додаємо порізаний кріп і також збиваємо масу блендером.
5. Додаємо соду.
6. Перший млинець смажимо до золотистої скоринки на рослинній олії. Далі пательню можна не змащувати.
7. Кожний спечений млинець змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо їх гіркою один на інший.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закуски