Depo.Кухня: Чим здивувати коханих до Дня святого Валентина
На Depo.КУХНІ пропонуємо створити сундучок з пряників, у який можете покласти подарунок для коханих, тим самим здивувати їх ще більше
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
10 лютого 2020 16:00
Подарунок запам’ятовується тоді, коли ми в нього вкладаємо душу. До Дня святого Валентина на Depo.Кухні ми пропонуєму створити смачну шкатулку з пряників і покласти в неї подарунок. Звісно, така ідея підходить не для великогабаритних дарунків, але той, хто отримає такий сюрприз у смачному сундучку, неодмінно оцінить вашу творчість, старання та любов.
Для такої кондитерської творчості багато не потрібно. Потрібно замісити пряничне тісто за нашим рецептом. Таке тісто, до речі, не потрібно витримувати у холодильнику, що значно економить ваш час. Також вам будуть потрібні картонні викрійки, які ви накладатимете на тісто і вирізатимете деталі майбутньої шкатулки. Для склеювання пряничного сундучка потрібна білкова глазур, яка готується з білка яйця та цукрової пудри (Дивись рецепт).
Варіанти подарунків, які можна покласти у пряничну шкатулку:
Валентинку (листівку до того, кому будете дарувати);
Кільце або інші прикраси;
Квитки на концерт або в кіно;
Особливі солодощі або інші смаколики;
Мініатюрну квіткову композицію;
Набір ефірних олій;
Парфуми;
Подарунки можуть бути як "прикольними" так і розкішними. Та найголовніше те, що подарунок має нести часточку душі. Також варто пам’ятати про інтереси людини та її захоплення, а самі подарунки обирати заздалегідь.
ВІДЕОРЕЦЕПТ СМАЧНОГО СУНДУЧКА З ПРЯНИКІВ ВІД DEPO.КУХНІ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СУНДУЧКА СЕРЕДНЬОГО РОЗМІРУ:
- Масло вершкове
150 г
- Мед
50 г
- Цукор
150 г
- Яйця
2 шт. (1 в тісто і одне - для глазурі)
- Ванілін
дрібка
- Сода
1 ч.л. (без гірки)
- Борошно
скільки вбере в себе тісто
- какао-порошок
1,5 ст.ложки
- суміш спецій
(кориця, гвоздика, аніс) - можна додати замість ваніліну
Інгредієнти для білкової глазурі, якою треба склеювати деталі шкатулки:
- Яєчний білок
1 шт.
- Цукрова пудра
100-120 г
- Яєчний білок
1 шт.
- Цукрова пудра
100-120 г
Приготування:
- Розтоплюємо в каструльці вершкове масло, мед, цукор.
- Помішуючи, чекаємо, поки розтануть масло та цукор;
- Додаємо ванілін, соду, вбиваємо яйце і ще раз перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
- Вмішуємо какао в суміш.
- Починаємо домішувати борошно, замішуємо круте тісто.
- Розкочуємо тісто. Товщина тіста має бути приблизно 4 мм.
- За допомогою викрійки вирізаємо деталі з тіста і випікаємо їх протягом 12-14 хвилин при температурі 180 °C.
Готуємо глазур:
- Аби приготувати глазур, потрібно міксером збити до стану піни білок,
- Поступово додаємо цукрову пудру у білок, продовжуючи збивати глазур міксером;
- Глазур має бути дуже густою. Збиваємо її до консистенції "гострих піків".
1 шкатулка
85 гривень
345 Ккал/100 г
45 хвилин + 5 годин на те, аби сундук висохнув
Особливості приготування
- Білкову глазур, на яку потрібно склеювати деталі шкатулки, потрібно збивати до стану "гострих піків". Тобто, якщо ви піднімете вінчик з чаші міксера, глазур не повинна стікати;
- Усі кондитерські посипки та декор, а також деталі для пряничної шкатулки приклеюють на глазур, поки вона ще волога. Робити це потрібно одразу;
- Перш ніж стати подарунком, пряникова шкатулка має гарно висохнути. На це потрібно мінімум 4-5 годин;
- Дно шкатулки можна вистелити декоративним сіном, або вкласти всередину шматок красивої матерії;
- Ефект від подарунку багато в чому залежить від деталей. Потрібно завжди пам'ятати про це.