Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Чим здивувати коханих до Дня святого Валентина

На Depo.КУХНІ пропонуємо створити сундучок з пряників, у який можете покласти подарунок для коханих, тим самим здивувати їх ще більше

Depo.Кухня: Чим здивувати коханих до Дня…

Подарунок запам’ятовується тоді, коли ми в нього вкладаємо душу. До Дня святого Валентина на Depo.Кухні ми пропонуєму створити смачну шкатулку з пряників і покласти в неї подарунок. Звісно, така ідея підходить не для великогабаритних дарунків, але той, хто отримає такий сюрприз у смачному сундучку, неодмінно оцінить вашу творчість, старання та любов.  

Для такої кондитерської творчості багато не потрібно. Потрібно замісити пряничне тісто за нашим рецептом. Таке тісто, до речі, не потрібно витримувати у холодильнику, що значно економить ваш час. Також вам будуть потрібні картонні викрійки, які ви накладатимете на тісто і вирізатимете деталі майбутньої шкатулки. Для склеювання пряничного сундучка потрібна білкова глазур, яка готується з білка яйця та цукрової пудри (Дивись рецепт).

Варіанти подарунків, які можна покласти у пряничну шкатулку:

Валентинку (листівку до того, кому будете дарувати);

Кільце або інші прикраси;

Квитки на концерт або в кіно;

Особливі солодощі або інші смаколики;

Мініатюрну квіткову композицію;

Набір ефірних олій;

Парфуми;

Подарунки можуть бути як "прикольними" так і розкішними. Та найголовніше те, що подарунок має нести часточку душі. Також варто пам’ятати про інтереси людини та її захоплення, а самі подарунки обирати заздалегідь.

ВІДЕОРЕЦЕПТ СМАЧНОГО СУНДУЧКА З ПРЯНИКІВ ВІД DEPO.КУХНІ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СУНДУЧКА СЕРЕДНЬОГО РОЗМІРУ: 

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    150 г

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    50 г

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    150 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    2 шт. (1 в тісто і одне - для глазурі)

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    дрібка

  • Сода — зображення інгредієнта
    Сода

    1 ч.л. (без гірки)

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    скільки вбере в себе тісто

  • какао-порошок — зображення інгредієнта
    какао-порошок

    1,5 ст.ложки

  • суміш спецій — зображення інгредієнта
    суміш спецій

    (кориця, гвоздика, аніс) - можна додати замість ваніліну

Інгредієнти для білкової глазурі, якою треба склеювати деталі шкатулки: 

  • Яєчний білок — зображення інгредієнта
    Яєчний білок

    1 шт.

  • Цукрова пудра — зображення інгредієнта
    Цукрова пудра

    100-120 г

Приготування: 

  • Розтоплюємо в каструльці вершкове масло, мед, цукор.
  • Помішуючи, чекаємо, поки розтануть масло та цукор;
  • Додаємо ванілін, соду, вбиваємо яйце і ще раз перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

  • Вмішуємо какао в суміш.

  • Починаємо домішувати борошно, замішуємо круте тісто.
  • Розкочуємо тісто. Товщина тіста має бути приблизно 4 мм.

  • За допомогою викрійки вирізаємо деталі з тіста і випікаємо їх протягом 12-14 хвилин при температурі 180 °C.

 

Готуємо глазур:

  • Аби приготувати глазур, потрібно міксером збити до стану піни білок,
  • Поступово додаємо цукрову пудру у білок, продовжуючи збивати глазур міксером;
  • Глазур має бути дуже густою. Збиваємо її до консистенції "гострих піків".

  • 1 шкатулка

  • 85 гривень

  • 345 Ккал/100 г

  • 45 хвилин + 5 годин на те, аби сундук висохнув

Особливості приготування

- Білкову глазур, на яку потрібно склеювати деталі шкатулки, потрібно збивати до стану "гострих піків". Тобто, якщо ви піднімете вінчик з чаші міксера, глазур не повинна стікати; 



- Усі кондитерські посипки та декор, а також деталі для пряничної шкатулки приклеюють на глазур, поки вона ще волога. Робити це потрібно одразу;



- Перш ніж стати подарунком, пряникова шкатулка має гарно висохнути. На це потрібно мінімум 4-5 годин;



- Дно шкатулки можна вистелити декоративним сіном, або вкласти всередину шматок красивої матерії;

- Ефект від подарунку багато в чому залежить від деталей. Потрібно завжди пам'ятати про це. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme