Depo.КУХНЯ: Готуємо бананові сирники з крем-чізом
На Depo.КУХНІ цього разу влаштовуємо "сирникову трансформацію"
- Кухня
-
2 квітня 2020 17:00

Сирники – одна з тих не складних, але смачних страв, яка "телепортує" нас прямісінько у дитинство. У кожного кулінара "в заначці" є свій особливий рецепт сирників. Додаючи нові несподівані інгредієнти у вже звичну класичну страву ми трансформуємо її у щось нове, даємо їй "друге дихання", тим самим робимо її цікавішою. Таку "сирникову трансформацію" пропонуємо зробити і на Depo.КУХНІ. Класичний рецепт ми трохи оновили і пропонуємо приготувати сирники з додаванням крем-чізу (вершкового сиру), рисового борошна та банану.
Сирники, приготовані за цим рецептом, мають хрумку смачну шкоринку і дуже ніжні всередині. Їх можна подавати як з джемом так і зі сметаною, або навіть із шоколадним соусом.
ВІДЕОРЕЦЕПТ СИРНИКІВ З КРЕМ-ЧІЗОМ ВІД DEPO.КУХНІ
ІНГРЕДІЄНТИ З РОЗРАХУНКУ НА 2 ПОРЦІї:
Сир (від 9% жирності)250 г
вершковий сир150 г
Яйця1 шт.
рисове борошно2,5 ст.ложки
Цукор1 ст.ложка
Ванілінна кінчику ножа
Сільдрібка
Масло вершкове40-60 г для обсмажування
джемза бажанням для подачі
- Сир (від 9% жирності)
250 г
- вершковий сир
150 г
- Яйця
1 шт.
- рисове борошно
2,5 ст.ложки
- Цукор
1 ст.ложка
- Ванілін
на кінчику ножа
- Сіль
дрібка
- Масло вершкове
40-60 г для обсмажування
- джем
за бажанням для подачі
ПРИГОТУВАННЯ:
- В звичайний сир додаємо крем-чіз, борошно, цукор, дрібку солі та одне яйце. Ретельно все перемішуємо до однорідного стану;
- Нарізаємо кубиками стиглий банан, в окремій ємності переминаємо його виделкою до стану пюре. Кубики банану можна одразу вмішати у сирну масу, а можна зробити пюре - це за бажанням.
- Вмішуємо банан в сирну масу, перемішуємо ще раз;
- Формуємо з сирної маси кульки, обвалюємо їх в борошні;
- Надаємо кулькам потрібної форми та обсмажуємо з обох боків на сковорідці до золотистої шкоринки;
- Викладаємо сирники на тарілку.
- Подаємо з джемом або сметаною за бажанням. Для декору можна використати гілочки м’яти.
2-3 порції
130 гривень
302 Ккал
20 хв.
Дякуємо іспанському бренду BRA та салону посуду та декору #Posud: Meister за чудову локацію для кулінарної творчості.
Особливості приготування
- Смак сирників багато в чому залежить від якості сиру. Обирати потрібно не дуже жирний сир;
- Помилкою буде додавати в сирники соду або розпушувач. В сирниках вони зовсім не потрібні;
- Потрібну форму сирникам ви можете надати як за допомогою кулінарного кільця та і власноруч. Для цього потрібно із сирної маси зробити кульки, а потім трохи сплюснути – так вони нагадуватимуть за формою шайбу;
- Багато цукру в сирники додавати не потрібно, інакше вони підгоратимуть на сковорідці. Якщо ви хочете солодких сирників, краще додайте небагато цукру та подавайте їх із медом, джемом, шоколадом або карамеллю