Depo.Кухня: Готуємо лимонний пиріг із ніжною сирною начинкою

Якщо до вас на свята несподівано заглянули гості, а ви не знаєте, чим їх пригостити, радимо приготувати лимонний пиріг за нашим рецептом. Цей смачний десерт без перебільшення можна назвати "Любов", адже він закохує в себе вже після першого шматочку

Depo.Кухня: Готуємо лимонний пиріг із ні…

Окрім неймовірного аромату, цей лимонний пиріг має ніжну легку текстуру, його можна готувати як на свята так і у якості випічки вихідного дня. На його приготування не потрібно багато часу, а виходить він таким смачним, неначе у ресторані. Крім ароматної цедри, в пиріг ми радимо додати сік лимону. Аромат цедри гармонійно поєднується не лише з ваніллю. За бажанням замість ванілі можна використати суміш різдвяних спецій (кориця, аніс, кардамон, гвоздика, в невеликій кількості мускатний горіх).

Пиріг виходить ніжним на смак і не надто солодким, що важливо для тих людей, які слідкують за своїм харчуванням.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ЛИМОННОГО ПИРОГА ВІД DEPO.КУХНІ 

ІНГРЕДІЄНТИ З РОЗРАХУНКУ НА 5-6 ПОРЦІЙ:

Для тіста знадобиться: 

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    120 г

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    130 г

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    100 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.;

  • Цедра лимону — зображення інгредієнта
    Цедра лимону

    ми використали цедру 0,5 лимону

  • Сік лимону — зображення інгредієнта
    Сік лимону

    2 ст.ложки

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    1 чайна ложка

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка



Для начинки знадобиться: 

  • вершковий сир — зображення інгредієнта
    вершковий сир

    250 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    70 г

  • Цукрова пудра — зображення інгредієнта
    Цукрова пудра

    100 г (за бажанням можна додати менше)

  • Родзинки — зображення інгредієнта
    Родзинки

    30 г

  • Цедра лимону — зображення інгредієнта
    Цедра лимону

    натерта цедра 0,5 лимону

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    на кінчику ножа

Приготування: 

Готуємо спочатку начинку пирога:

  • Розтоплюємо у сотейнику вершкове масло;
  • Даємо йому 5-7 хвилин охолонути. Окремо у ємності збиваємо вершковий сир протягом 5 хвилин, додаємо в сир цукрову пудру і ще раз збиваємо;
  • Потім додаємо в масу яйце, родзинки, вливаємо розтоплене вершкове масло, цедру лимону, ванілін. Збиваємо все  до однорідного стану.

 

  • Начинка повинна мати пишну консистенцію.

Готуємо тісто:

  • У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Відставляємо на 5-7 хвилин аби охолонуло;
  • У просіяне борошно додаємо розпушувач і сіль. Все ретельно перемішуємо лопаткою;
  • У борошняну суміш додаємо вершкове масло, цукор, вбиваємо яйця. Перемішуємо ретельно міксером або ложкою тісто;
  • Далі у тісто додаємо завчасно вичавлений лимонний сік, цедру лимону, ще раз добре перемішуємо. Тісто не має бути густим, але занадто рідким воно також не повинно бути;
  • Викладаємо тісто у попередньо застелену пергаментом форму. Радимо пергаментом вистилати не лише дно форми, а й борти. Це потрібно для того, аби готовий пиріг зручно відходив від форми і мав ідеальний вигляд.
  • Лопаткою рівномірно розподіляємо тісто, формуємо основу пирога;
  • Зверху на тісто викладаємо сирну начинку і відправляємо майбутній пиріг у духовку випікатись при температурі 180 °С на 30 хвилин.

  • Готовий пиріг не потрібно витягати одразу з форми. Він має постояти в формі не менше двох годин. Якщо ви не дотримаєтесь цього правила і почнете одразу витягати пиріг із форми, то є ризик, що поверхня пирога пошкодиться. 

Декоруємо пиріг:

  • створюємо візерунки на поверхні пирога за допомогою цукрової пудри та формочок для печива;
  • прикрашаємо виріб мигдалевими пластівцями або цукатами. 

 

 

  • 5-6 порцій

  • 180 гривень

  • 387 Ккал/100 г

  • 1 година на приготвання + 2 години на остигання

Особливості приготування

 


  • До цедри лимону за бажанням можна додати і апельсинову цедру. Аромат пирога від цього стане лише яскравішим;

  • Перш ніж натирати цедру лимону або апельсину, фрукт має бути добре вимитим та просушеним рушником;

  • Під час натирання цедри варто використовувати лише її верхній (кольоровий) шар;

  • Тісто пирога не повинно бути надто густим, але і надто рідким його робити також не потрібно. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану;

  • Замість родзинок в начинці пирога можна використати дрібно порізану курагу або інжир. Можна інші улюблені сушені фрукти;

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"