Depo.ua Logo

DEPO.КУХНЯ: Готуємо пиріг із гарбузовим пюре та шоколадом

У смачній рубриці DEPO.КУХНЯ ділимось авторським рецептом надзвичайно смачного пирога із гарбузовим пюре, який вже полюбився нашій редакції і став "хітом сезону"

DEPO.КУХНЯ: Готуємо пиріг із гарбузовим…

 

Осінь у багатьох асоціюється із ароматом гарбузових пирогів, каш, супів та інших страв. Ці яскраві плоди надзвичайно корисні, смачні та доступні, а рецептів гарбузових страв – тисячі. Гарбузи також є невід'ємним елементом осіннього декору осель, ресторанів та інших закладів, а "ліхтар Джека", вирізаний з гарбуза, є чи не найголовнішим символом свята Хелловін, яке відзначають у кінці жовтня. Шанувальники гарбузів влаштовують фестивалі на честь цього плода, а деякі городники змагаються у вмінні виростити найбільший гарбуз. Вага деяких жовтих та помаранчевих велетнів сягає 50, а навіть і 80 кілограмів. Батьківщиною гарбуза є Північна Америка. Ще до прибуття перших переселенців гарбуз був одним з основних продуктів на столі індіанців. Вони смажили гарбузові смужки на вогнищах протягом всієї зими і ласували ними. В Україні деякі гарбузові страви є справжнім делікатесом. Це і гарбузові запіканки і різноманітні гарбузові каші, пиріжки з гарбузовими солоними та солодкими начинками. 

Ми на DEPO.Кухні ділимось з вами власним рецептом надзвичайно смачного пирога із гарбузовим пюре, який вже полюбився в нашій редакції і став ледь не найулюбленішим смаколиком сезону. А якщо верхівку пирога вкрити шоколадом - від цього виграє не лише його зовнішній вигляд, а й смак.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ПИРОГА ІЗ ГАРБУЗОВИМ ПЮРЕ ТА ШОКОЛАДОМ 

Інгредієнти з розрахунку на 5-6 порцій

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    200 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    150 г

  • гарбузове пюре — зображення інгредієнта
    гарбузове пюре

    200 г

  • кукурудзяне борошно — зображення інгредієнта
    кукурудзяне борошно

    150 г

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    150 г

  • суміш спецій — зображення інгредієнта
    суміш спецій

    0,5 ч.л.

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    0,5 ч.л.

 

Інгредієнти для глазурі 

 

  • Шоколад — зображення інгредієнта
    Шоколад

    100 г

  • Молоко — зображення інгредієнта
    Молоко

    60 мл

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    40 г

 

ПРИГОТУВАННЯ: 

 

  • М'яке вершкове масло збиваємо із цукром протягом п’яти хвилин. Сюди ж по одному, продовжуючи все збивати, вводимо яйця;

  • У масляно-яєчну суміш додаємо гарбузове пюре, добре перемішуємо (можна використовувати міксер);
  • Два види борошна з’єднуємо, додаємо сюди ж розпушувач і поступово додаємо сухі інгредієнти, не перестаючи мішати, у рідкі.
  • Готове тісто не повинно бути занадто густим. Його консистенція має нагадувати вигляд густої сметани.

  • Додаємо спеції у тісто, перемішуємо, заливаємо у форму.
  • Випікаємо пиріг при температурі 180°С протягом 40 хвилин.

Готовому пирогу потрібно дати півгодини охолонути, після чого верхівку змастити шоколадною глазур'ю.

 

Як приготувати глазур:

 

  • У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо темний шоколад. Ми використовуємо чорний шоколад "Корона" із вмістом какао 72%. Це ідеальний варіант для кондитерської творчості, адже у даному випадку нас цікавить саме шоколад з високим вмістом какао та низьким – цукру;
  • Додаємо поступово молоко, при цьому постійно мішаємо суміш лопаткою.

  • Коли шоколад розтане повністю, знімаємо сотейник з вогню, додаємо вершкове масло та ще раз перемішуємо глазур;
  • Вкриваємо глазур'ю верхівку пирога.

  • Глазур дуже красиво виглядає на верхівці випічки, коли зтікає по краях апетитними патьоками. 

  • 5 порцій

  • 130 гривень

  • 355 Ккал

  • 50 хвилин

Особливості приготування



Перш ніж пекти цей пиріг, потрібно спочатку приготувати гарбузове пюре. Для цього потрібно відрізати потрібну кількість гарбуза (половину, четвертину). Шмат гарбуза потрібно випікати у

 духовці протягом 45 хвилин при температурі 180°С. Можна зі шкіркою. Далі виймаємо печений гарбуз, чистимо від шкірки, ріжемо на кубики, подрібнюємо блендером до стану пюре.



Обираючи гарбуз, варто пам’ятати, що найсмачніші гарбузи - середнього розміру (які не перевищують 5 кг);

Неповторний аромат гарбуза підкреслюють такі спеції, як кориця, імбир, мускатний горіх, духмяний перець, гвоздика;

У гарбузові пироги можна за бажанням додавати чорнослив, мак, родзинки, горішки. Це зробить випічку лише смачнішою.

Теплий гарбузовий пиріг можна, за бажанням, подавати із кулькою вершкового морозива, ще ця випічка гармонійно доповнюється зігріваючими напоями

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme