DEPO.КУХНЯ: Готуємо шоколадний торт без борошна
На Depo.Кухні ділимось рецептом торту для тих, хто не уявляє життя без шоколаду і при цьому прагне бути у формі
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
10 березня 2020 17:00
Цей ніжний шоколадний торт не потрібно плутати з брауні. Ми винайшли цей рецепт на Depo.Кухні спеціально для тих, хто жити не може без шоколаду і при цьому прагне бути у формі. Невеличкий лайфхак: при відчутті міри шматочок легкого шоколадного тортику ніколи не стане заваді тим, хто слідкує за раціоном. Торт, дійсно, унікальний, бо борошно тут взагалі не потрібне. Масла какао і какао має бути не менше 70%. Що темніший шоколад, то краще. Цю смакоту обов’язково потрібно спробувати.
ВІДЕОРЕЦЕПТ ШОКОЛАДНОГО ТОРТУ БЕЗ БОРОШНА
ІНГРЕДІЄНТИ:
- шоколад гіркий
180 г;
- волоські горіхи
1 стакан;
- Масло вершкове
150 г;
- Цукор
100 г;
- Яйця
4 шт.;
- какао-порошок
2 ст.л. з гіркою;
- Ванілін
дрібка
- шоколад гіркий
180 г;
- волоські горіхи
1 стакан;
- Масло вершкове
150 г;
- Цукор
100 г;
- Яйця
4 шт.;
- какао-порошок
2 ст.л. з гіркою;
- Ванілін
дрібка
Інгредієнти для шоколадного соусу:
- какао-порошок
20 г;
- Вода
65 мл;
- Цукор
75 г;
- Масло вершкове
15 г;
- Ванілін
дрібка
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- Розігріваємо спочатку духовку до 180°С;
- Форму для випічки (круглу чи квадрату – без різниці) вистилаємо пергаментом і зовсім трохи змащуємо олією (аби готовий торт добре відходив від паперу – ред.);
- У невеликій каструлі або у сотейнику розтоплюємо на тихому вогні вершкове масло;
- Якщо горіхи не подрібнили – треба їх подрібнити;
- Розтоплене масло знімаємо з вогню. Даємо пару хвилин остигнути.
- Переливаємо масло у миску, в якій будемо змішувати масу для майбутнього торту;
- В цій же каструльці розтоплюємо шоколад. Як я вже казала, для цього рецепту я обрала шоколад "Корона" – саме цей шоколад із високим вмістом какао як ніколи підходить для кондитерської творчості;
- Поки шоколад плавиться, у миску до розтопленого масла додаємо цукор, подрібнені горіхи, ванілін, добре перемішуємо масу;
- Сюди ж по одному додаємо яйця і добре все перемішуємо міксером;
- У масу вливаємо розтоплений шоколад, додаємо дві столові ложки какао з гіркою, перемішуємо масу ще раз міксером. За консистенцією вона має нагадувати густу сметану;
- Перш ніж виливати шоколадну масу у форму, треба її трохи присипати какао;
- Випікаємо торт протягом 30 хвилин (під час випікання він має піднятись, але згодом він осяде);
- Готовий виріб треба залишити у формі на 2 години, аби охолонув;
- Далі виймаємо торт з форми, прибираємо пергамент, нарізаємо торт на шматочки;
- Можна подавати такий торт зі збитими вершками, або з ложкою джему, або прикрасити фруктами та оформити тарілку візерунками за допомогою різних формочок та какаопорошку.
Приготування шоколадного соусу:
- У невелику каструльку наливаємо теплу воду, додаємо какао, ставимо на вогонь і, помішуючи, поступово вводимо цукор;
- Як тільки маса закипить, потрібно одразу зняти її з плити. Додаємо ванілін, вершкове масло;
- Соус готовий.
Готовим соусом декоруємо шматочок торту для подачі.