Depo.ua Logo

DEPO.КУХНЯ: Готуємо шоколадний торт без борошна

На Depo.Кухні ділимось рецептом торту для тих, хто не уявляє життя без шоколаду і при цьому прагне бути у формі

DEPO.КУХНЯ: Готуємо шоколадний торт без…

Цей ніжний шоколадний торт не потрібно плутати з брауні. Ми винайшли цей рецепт на Depo.Кухні спеціально для тих, хто жити не може без шоколаду і при цьому прагне бути у формі. Невеличкий лайфхак: при відчутті міри шматочок легкого шоколадного тортику ніколи не стане заваді тим, хто слідкує за раціоном. Торт, дійсно, унікальний, бо борошно тут взагалі не потрібне. Масла какао і какао має бути не менше 70%. Що темніший шоколад, то краще.  Цю смакоту обов’язково потрібно спробувати.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ШОКОЛАДНОГО ТОРТУ БЕЗ БОРОШНА 

ІНГРЕДІЄНТИ: 

  • шоколад гіркий — зображення інгредієнта
    шоколад гіркий

    180 г;

  • волоські горіхи — зображення інгредієнта
    волоські горіхи

    1 стакан;

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    150 г;

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    100 г;

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    4 шт.;

  • какао-порошок — зображення інгредієнта
    какао-порошок

    2 ст.л. з гіркою;

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    дрібка

Інгредієнти для шоколадного соусу: 

  • какао-порошок — зображення інгредієнта
    какао-порошок

    20 г;

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    65 мл;

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    75 г;

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    15 г;

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    дрібка

 

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ: 

  • Розігріваємо спочатку духовку до 180°С;
  • Форму для випічки (круглу чи квадрату – без різниці) вистилаємо пергаментом і зовсім трохи змащуємо олією (аби готовий торт добре відходив від паперу – ред.);
  • У невеликій каструлі або у сотейнику розтоплюємо на тихому вогні вершкове масло;
  • Якщо горіхи не подрібнили – треба їх подрібнити;
  • Розтоплене масло знімаємо з вогню. Даємо пару хвилин остигнути.
  • Переливаємо масло у миску, в якій будемо змішувати масу для майбутнього торту;
  • В цій же каструльці розтоплюємо шоколад. Як я вже казала, для цього рецепту я обрала шоколад "Корона" – саме цей шоколад із високим вмістом какао як ніколи підходить для кондитерської творчості;
  • Поки шоколад плавиться, у миску до розтопленого масла додаємо цукор, подрібнені горіхи, ванілін, добре перемішуємо масу;
  • Сюди ж по одному додаємо яйця і добре все перемішуємо міксером;
  • У масу вливаємо розтоплений шоколад, додаємо дві столові ложки какао з гіркою, перемішуємо масу ще раз міксером. За консистенцією вона має нагадувати густу сметану;
  • Перш ніж виливати шоколадну масу у форму, треба її трохи присипати какао;
  • Випікаємо торт протягом 30 хвилин (під час випікання він має піднятись, але згодом він осяде);
  • Готовий виріб треба залишити у формі на 2 години, аби охолонув;
  • Далі виймаємо торт з форми, прибираємо пергамент, нарізаємо торт на шматочки;
  • Можна подавати такий торт зі збитими вершками, або з ложкою джему, або прикрасити фруктами та оформити тарілку візерунками за допомогою різних формочок та  какаопорошку.

 

Приготування шоколадного соусу:

  • У невелику каструльку наливаємо теплу воду, додаємо какао, ставимо на вогонь і, помішуючи, поступово вводимо цукор;
  • Як тільки маса закипить, потрібно одразу зняти її з плити. Додаємо ванілін, вершкове масло;
  • Соус готовий.

Готовим соусом декоруємо шматочок торту для подачі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme