Depo.КУХНЯ: Готуємо соковитий шоколадний брауні з вишнею
"Дуже шоколадні" тістечка від DEPO.КУХНЯ можна віднести до розряду корисної випічки, адже в цей десерт ми додали сирий кабачок. Брауні виходить вологим всередині, ніжним, ще десерт багатий на антиоксиданти, вітаміни, клітковину, підходить для сніданку
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
13 квітня 2020 17:00
Користь темного шоколаду давно визнана світовими експертами. Тому, якщо вживати брауні в міру, вам не варто боятись зайвих кілограмів.
Брауні відносять до страв американської кухні. Тістечка містять не лише розтоплений шоколад, а й какао-порошок, також сюди входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком. Можна робити брауні з горіхами, ягодами, мармеладом, різноманітними джемами, а якщо додати у брауні натертий кабачок – це зробить його ще більш соковитим та смачним, а ті, хто не їсть кабачок, навіть не здогадаються, що у тістечку є цей овоч.
Існує версія, що перші брауні почали готувати у Чикаго в 1893 році. Багата дама Берта Поттер попросила шеф-кухаря чиказького готелю створити десерт, який би міг поміститись у ланч-бокс кожної леді і який можна було б з'їсти під час відвідування виставки (мова йшла про Колумбійську виставку). Так з'явився дуже шоколадний, вологий і невеликий Palmer House Brownie. Перші брауні були дуже калорійними, містили багато шоколаду, масла та цукру, верхівки вкривали горіхами пекан та джемами. На початку ХХ століття брауні дуже полюбився американцям і вони досі залюбки готують його вдома.
ВІДЕОРЕЦЕПТ БРАУНІ З ВИШНЕЮ ТА КАБАЧКОМ
Інгредієнти (з розрахунку на 6 порцій):
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Борошно
120 г
- какао-порошок
4 ст.л
- Масло вершкове
160 г
- шоколад гіркий
100 г
- Цукор
150 г
- Яйця
3 шт.
- Ванілін
дрібка
- Сіль
дрібка
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:
- вишня
120 г (без кісточок)
- шоколад гіркий
70 г
Подавати брауні можна з вершковим морозивом, або зі збитими вершками (для цього потрібно брати вершки жирністю від 33%).
Приготування:
- У каструльці або у сотейнику на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, шоколад, помішуємо при цьому. Додаємо какао, добре вимішуємо і даємо цій масі 5 хвилин "відпочити";
- Поки відпочиває маса для брауні, можна застелити форму для брауні пергаментним папером, зазвичай брауні має квадратну форму (традиційно). Також виставляємо у духовці потрібну температуру – 180 ˚С і лишаємо прогріватись;
- Далі у окремій мисці збиваємо цукор з яйцями протягом 5-7 хвилин. Маса має бути пишна за консистенцією. Додаємо сюди ванілін, обережно виливаємо шоколадно-масляну суміш та добре перемішуємо.
- Потім додаємо сюди ж просіяне борошно, швидко все перемішуємо лопаткою.
- Переходимо до начинки. Вишні без кісток можна порубати, можна лишити їх цілими. 70 г темного шоколаду рубаємо на шматки ножем.
- Вмішуємо обережно вишні та шоколад в тісто, додаємо кабачок і ще раз вимішуємо. Переливаємо масу у форму, застелену пергаментом;
- Поміщаємо брауні у духовку, випікаємо біля 35-40 хвилин при температурі 180 ˚С.
- Увага! Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на 3 години. Так брауні буде зручно виймати з форми;
- Подавати брауні можна зі збитими вершками (від 33% жирності, бо інакше не зіб’ється), а можна і з кулькою морозива.
- Смачного!
Брауні з вишнею та кабачком. Результат
6 порцій
155 гривень
471 Ккал/100 г
1 година та 20 хвилин
Краще за все готувати брауні власноруч – саме таким чином можна бути впевненим у якості всіх інгредієнтів, проявляти творчість та фантазію, регулювати кількість цукру. Якщо ви не хочете дуже солодкий брауні, то додавайте туди менше цукру і обирайте гіркий шоколад.
Особливості приготування
- Для приготування брауні потрібно вибирати якісне какао. Про якість може "розповісти" колір продукту: какао має бути лише коричневим. Якщо забарвлення какао має якісь інші відтінки, значить, таке какао містить домішки і від використання такого продукту варто утриматись;
- Зрозуміти, що перед вами якісне какао, не так вже й складно. Потрібно трохи порошку розтерти між пальцями. Якісне какао залишається на пальцях у вигляді плям, а не обсипається, наче пилюка;
- Якщо ви шоколадний гурман та любите експерименти, можна зробити брауні з використанням кількох видів шоколаду. Наприклад, чорний можна розтопити для тіста, а молочним шоколадом вкрити верхівку. Також можна застосувати і білий шоколад.
- Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на три години. Саме тоді брауні буде зручно виймати з форми;
- Для брауні підходить багато видів начинки. Але навіть великим кулінарам-експериментаторам варто знати міру. Не кладіть у брауні більше трьох видів начинки. Надто розмаїта начинка може зіпсувати смак десерту.