Depo.КУХНЯ: Готуємо соковитий шоколадний брауні з вишнею

"Дуже шоколадні" тістечка від DEPO.КУХНЯ можна віднести до розряду корисної випічки, адже в цей десерт ми додали сирий кабачок. Брауні виходить вологим всередині, ніжним, ще десерт багатий на антиоксиданти, вітаміни, клітковину, підходить для сніданку 

Depo.КУХНЯ: Готуємо соковитий шоколадний…

Користь темного шоколаду давно визнана світовими експертами. Тому, якщо вживати брауні в міру, вам не варто боятись зайвих кілограмів. 

Брауні відносять до страв американської кухні. Тістечка містять не лише розтоплений шоколад, а й какао-порошок, також сюди входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком. Можна робити брауні з горіхами, ягодами, мармеладом, різноманітними джемами, а якщо додати у брауні натертий кабачок – це зробить його ще більш соковитим та смачним, а ті, хто не їсть кабачок, навіть не здогадаються, що у тістечку є цей овоч.

Існує версія, що перші брауні почали готувати у Чикаго в 1893 році. Багата дама Берта Поттер попросила шеф-кухаря чиказького готелю створити десерт, який би міг поміститись у ланч-бокс кожної леді і який можна було б з'їсти під час відвідування виставки (мова йшла про Колумбійську виставку). Так з'явився дуже шоколадний, вологий і невеликий Palmer House Brownie. Перші брауні були дуже калорійними, містили багато шоколаду, масла та цукру, верхівки вкривали горіхами пекан та джемами. На початку ХХ століття брауні дуже полюбився американцям і вони досі залюбки готують його вдома.

ВІДЕОРЕЦЕПТ БРАУНІ З ВИШНЕЮ ТА КАБАЧКОМ 

Інгредієнти (з розрахунку на 6 порцій):

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    120 г

  • зображення інгредієнта — какао-порошок
    какао-порошок

    4 ст.л

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    160 г

  • зображення інгредієнта — шоколад гіркий
    шоколад гіркий

    100 г

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    150 г

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    3 шт.

  • зображення інгредієнта — Ванілін
    Ванілін

    дрібка

  • зображення інгредієнта — Сіль
    Сіль

    дрібка

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • зображення інгредієнта — вишня
    вишня

    120 г (без кісточок)

  • зображення інгредієнта — шоколад гіркий
    шоколад гіркий

    70 г

Подавати брауні можна з вершковим морозивом, або зі збитими вершками (для цього потрібно брати вершки жирністю від 33%).

 

Приготування: 

 

  • У каструльці або у сотейнику на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, шоколад, помішуємо при цьому. Додаємо какао, добре вимішуємо і даємо цій масі 5 хвилин "відпочити";

  • Поки відпочиває маса для брауні, можна застелити форму для брауні пергаментним папером, зазвичай брауні має квадратну форму (традиційно). Також виставляємо у духовці потрібну температуру – 180 ˚С і лишаємо прогріватись;
  • Далі у окремій мисці збиваємо цукор з яйцями протягом 5-7 хвилин. Маса має бути пишна за консистенцією. Додаємо сюди ванілін, обережно виливаємо шоколадно-масляну суміш та добре перемішуємо.

  • Потім додаємо сюди ж просіяне борошно, швидко все перемішуємо лопаткою.
  • Переходимо до начинки. Вишні без кісток можна порубати, можна лишити їх цілими. 70 г темного шоколаду рубаємо на шматки ножем.
  • Вмішуємо обережно вишні та шоколад в тісто, додаємо кабачок і ще раз вимішуємо.  Переливаємо масу у форму, застелену пергаментом;

 

  • Поміщаємо брауні у духовку, випікаємо біля 35-40 хвилин при температурі 180 ˚С.
  • Увага! Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на 3 години. Так брауні буде зручно виймати з форми;
  • Подавати брауні можна зі збитими вершками (від 33% жирності, бо інакше не зіб’ється), а можна і з кулькою морозива.

  • Смачного!

Брауні з вишнею та кабачком. Результат

  • 6 порцій

  • 155 гривень

  • 471 Ккал/100 г

  • 1 година та 20 хвилин

Краще за все готувати брауні власноруч – саме таким чином можна бути впевненим у якості всіх інгредієнтів, проявляти творчість та фантазію,  регулювати кількість цукру. Якщо ви не хочете дуже солодкий брауні, то додавайте туди менше цукру і обирайте гіркий шоколад.

Особливості приготування


  • Для приготування брауні потрібно вибирати якісне какао. Про якість може "розповісти" колір продукту: какао має бути лише коричневим. Якщо забарвлення какао має якісь інші відтінки, значить, таке какао містить домішки і від використання такого продукту варто утриматись;

  • Зрозуміти, що перед вами якісне какао, не так вже й складно. Потрібно трохи порошку розтерти між пальцями. Якісне какао залишається на пальцях у вигляді плям, а не обсипається, наче пилюка;

  • Якщо ви шоколадний гурман та любите експерименти, можна зробити брауні з використанням кількох видів шоколаду. Наприклад, чорний можна розтопити для тіста, а молочним шоколадом вкрити верхівку. Також можна застосувати і білий шоколад.

  • Витягати готове брауні з форми одразу не треба. Треба залишити випічку у формі не менше ніж на три години. Саме тоді брауні буде зручно виймати з форми;

  • Для брауні підходить багато видів начинки. Але навіть великим кулінарам-експериментаторам варто знати міру. Не кладіть у брауні більше трьох видів начинки. Надто розмаїта начинка може зіпсувати смак десерту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"