Depo.КУХНЯ: Рецепт медового торту без цукру
За проханням глядачів готуємо улюблений торт дитинства багатьох – медовик
- Кухня
-
6 квітня 2020 17:00
У рецепті, який ми пропонуємо вам на Depo.КУХНІ немає цукру. Лише суцільний мед. Випічка, у якій замість цукру використовується мед, завжди особлива і має неповторний медовий аромат. А ще мед подовжує термін зберігання випічки і надає їй апетитного золотистого кольору. Рецептів медовиків надзвичайно багато, але наш, від Depo.КУХНІ, перевірений і ми радимо вам обов’язково його приготувати.
З давніх-давен солодкоїжки та гурмани закохані у медову випічку. Історія саме медового торту сягає корінням у епоху Середньовіччя. Є згадки про те, що торт з медом пекли німецькі ченці, здобрювали його горіхами, додавали сухофрукти та різні прянощі. В той самий час у Середньовічній Франції пекли медові кекси. Рецепти медової випічки стрімко поширювались світом, до неї додавали аніс, корицю і імбир. Згодом виникла традиція випікання медових пряників. У словаків та чехів популярний "медівник" – смачний медовий хліб, а ще медівником можуть називати той самий торт "медовик".
Справжній медовий торт завжди має ніжний особливий смак. Його можна зробити повністю на меді, а можна додати і цукор. Можна використовувати як сметанні так і масляні креми. На Depo.КУХНІ ми пропонуємо створити крем на основі сметани та вершкового сиру. А ще у тісто для коржів ми додали трохи маку - це тому, що ми дуже любимо мак. Ви ж можете цього і не робити.
Рецепт медовика без цукру
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МЕДОВИКА БЕЗ ЦУКРУ
КОРЖІ:
- Масло вершкове
120 г
- Мед
4 ст.ложки
- Сода
1 ч.ложка
- Сіль
дрібка
- Борошно
скільки вбере в себе тісто
- Сметана
300 г
- Ванілін
на кінчику ножа
КРЕМ:
- Сметана
500 г
- Мед
6 ст.ложок
- вершковий сир
160 г
ДЕКОР ТОРТУ:
В цьому рецепті ми прикрашаємо верхівку торту обідком з шоколадної глазурі, шоколадною "сіткою" та волоськими горіхами. А ще ми використовуємо чорний шоколад "Корона". Саме такий шоколад дає можливість насолодитись справжнім смаком шоколаду
- Шоколад
100 г
- Вершки жирність 33%
70 мл
- Масло вершкове
35 г
ПРИГОТУВАННЯ:
Спочатку випікаємо коржі для медовика:
- У каструльці або сотейнику розтоплюємо на тихому вогні, помішуючи, вершкове масло з медом;
- Знімаємо з вогню масу, додаємо соду, перемішуємо;
- У цю масу додаємо сметану, сіль, ванілін, поступово, невеликими порціями, додаємо борошно;
- Тісто має бути такої консистенції, аби його без зусиль можна було розкачати. Занадто перевантажувати його борошном також не потрібно;
- Готове тісто потрібно загорнути у харчову плівку та залишити на 1 годину в холодильнику;
- Після охолодження тіста розділяємо його на 5 однакових порцій. Починаємо розкочувати тісто, робити коржі;
- Коржі перед випіканням потрібно потикати виделкою;
- На випічку одного коржа потрібно біля 12-13 хвилин;
- На одне деко можна поміщати одразу два коржі – це зекономить ваш час випікання;
- Готовим коржам даємо час охолодитись;
Поки коржі остигають, готуємо крем:
- Міксером протягом 5 хвилин збиваємо сметану із 6 столовими ложками меду, додаємо вершковий сир та ще раз збиваємо;
- Крем за консистенцією – не дуже густий і не дуже рідкий;
- Перемазуємо коржі кремом, також змащуємо верхівку торта;
Готуємо глазур для декору торту:
- Шматочки шоколаду заливаємо гарячими вершками та лишаємо на пару хвилин;
- Коли шоколад розтане – перемішуємо масу. Додаємо вершкове масло, перемішуємо глазур до однорідності;
- Переливаємо глазур у кондитерський мішок.
- Важливо! Глазур готуємо у самому кінці, аби ледь теплу глазур наносити на добре охолоджений медовик.
8-9 порцій
275 грн
490 Ккал
1 година та 30 хвилин
Особливості приготування
- Для випічки торту краще обирати акацієвий мед. Саме цей мед не кристалізується (1-2 роки він лише згущується), а свіжий, щойно викачаний акацієвий мед – майже ллється. Акацієвий мед можна замінити на будь-який інший. Якщо ж мед вже кристалізувався, його можна розтопити на тихому вогні або на водяній бані;
- Для крему потрібно обирати жиру сметану, не менше 30% жирності;
- Для експерименту можна готовий крем розділити на дві частини. В одну з них додати варення. Перемазувати коржі торту такими кремами можна почергово – це зробить його "різнокольоровим" у розрізі і оригінальним на смак;
- У коржі за бажанням можна додати мак або подрібнені горіхи. Також інжир, чорнослив, курагу або родзинки. Можна цього і не робити;
- Якщо ви маєте намір прикрашати торт шоколадними малюнками, або зробити патьоки, потрібно запастись кондитерськими мішками. Їх можна замінити і паперовими, виготовленими власноруч.