Depo.КУХНЯ: Рецепт медового торту без цукру

За проханням глядачів готуємо улюблений торт дитинства багатьох – медовик

Depo.КУХНЯ: Рецепт медового торту без цу…

 

У рецепті, який ми пропонуємо вам на Depo.КУХНІ немає цукру. Лише суцільний мед. Випічка, у якій замість цукру використовується мед, завжди особлива і має неповторний медовий аромат. А ще мед подовжує термін зберігання випічки і надає їй апетитного золотистого кольору. Рецептів медовиків надзвичайно багато, але наш, від Depo.КУХНІ, перевірений і ми радимо вам обов’язково його приготувати.

З давніх-давен солодкоїжки та гурмани закохані у медову випічку. Історія саме медового торту сягає корінням у епоху Середньовіччя. Є згадки про те, що торт з медом пекли німецькі ченці, здобрювали його горіхами, додавали сухофрукти та різні прянощі. В той самий час у Середньовічній Франції пекли медові кекси. Рецепти медової випічки стрімко поширювались світом, до неї додавали аніс, корицю і імбир. Згодом виникла традиція випікання медових пряників. У словаків та чехів популярний "медівник" – смачний медовий хліб, а ще медівником можуть називати той самий торт "медовик".

Справжній медовий торт завжди має ніжний особливий смак. Його можна зробити повністю на меді, а можна додати і цукор. Можна використовувати як сметанні так і масляні креми. На Depo.КУХНІ ми пропонуємо створити крем на основі сметани та вершкового сиру. А ще у тісто для коржів ми додали трохи маку - це тому, що ми дуже любимо мак. Ви ж можете цього і не робити. 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МЕДОВИКА БЕЗ ЦУКРУ 

КОРЖІ: 

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    120 г

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    4 ст.ложки

  • Сода — зображення інгредієнта
    Сода

    1 ч.ложка

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    скільки вбере в себе тісто

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    300 г

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    на кінчику ножа

КРЕМ: 

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    500 г

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    6 ст.ложок

  • вершковий сир — зображення інгредієнта
    вершковий сир

    160 г

ДЕКОР ТОРТУ: 

В цьому рецепті ми прикрашаємо верхівку торту обідком з шоколадної глазурі, шоколадною "сіткою" та волоськими горіхами. А ще ми використовуємо чорний шоколад "Корона". Саме такий шоколад дає можливість насолодитись справжнім смаком шоколаду

  • Шоколад — зображення інгредієнта
    Шоколад

    100 г

  • Вершки жирність 33% — зображення інгредієнта
    Вершки жирність 33%

    70 мл

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    35 г

 

ПРИГОТУВАННЯ: 

 

Спочатку випікаємо коржі для медовика:

 

- У каструльці або сотейнику розтоплюємо на тихому вогні, помішуючи, вершкове масло з медом;

 

 

- Знімаємо з вогню масу, додаємо соду, перемішуємо;

 

- У цю масу додаємо сметану, сіль, ванілін, поступово, невеликими порціями,  додаємо борошно;

 

- Тісто має бути такої консистенції, аби його без зусиль можна було розкачати. Занадто перевантажувати його борошном також не потрібно;

 

- Готове тісто потрібно загорнути у харчову плівку та залишити на 1 годину в холодильнику;

 

- Після охолодження тіста розділяємо його на 5 однакових порцій. Починаємо розкочувати тісто, робити коржі;

 

 

- Коржі перед випіканням потрібно потикати виделкою;

 

- На випічку одного коржа потрібно біля 12-13 хвилин;

 

- На одне деко можна поміщати одразу два коржі – це зекономить ваш час випікання;

 

- Готовим коржам даємо час охолодитись;

 

Поки коржі остигають, готуємо крем: 

- Міксером протягом 5 хвилин збиваємо сметану із 6 столовими ложками меду, додаємо вершковий сир та ще раз збиваємо;

- Крем за консистенцією – не дуже густий і не дуже рідкий;

- Перемазуємо коржі кремом, також змащуємо верхівку торта;

Готуємо глазур для декору торту:

- Шматочки шоколаду заливаємо гарячими вершками та лишаємо на пару хвилин;

- Коли шоколад розтане – перемішуємо масу. Додаємо вершкове масло, перемішуємо глазур до однорідності;

- Переливаємо глазур у кондитерський мішок.

- Важливо! Глазур готуємо у самому кінці, аби ледь теплу глазур наносити на добре охолоджений медовик.

 

  • 8-9 порцій

  • 275 грн

  • 490 Ккал

  • 1 година та 30 хвилин

 

 

 

 

 

Особливості приготування



- Для випічки торту краще обирати акацієвий мед. Саме цей мед не кристалізується (1-2 роки він лише згущується), а свіжий, щойно викачаний акацієвий мед – майже ллється. Акацієвий мед можна замінити на будь-який інший. Якщо ж мед вже кристалізувався, його можна розтопити на тихому вогні або на водяній бані;

- Для крему потрібно обирати жиру сметану, не менше 30% жирності;

-  Для експерименту можна готовий крем розділити на дві частини. В одну з них додати варення. Перемазувати коржі торту такими кремами можна почергово – це зробить його "різнокольоровим" у розрізі і оригінальним на смак;

- У коржі за бажанням можна додати мак або подрібнені горіхи. Також інжир, чорнослив, курагу або родзинки. Можна цього і не робити;

- Якщо ви маєте намір прикрашати торт шоколадними малюнками, або зробити патьоки, потрібно запастись кондитерськими мішками. Їх можна замінити і паперовими, виготовленими власноруч.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"