Depo.Кухня: Як приготувати глазуровані сирки вдома

У цьому випуску Depo.Кухні ви дізнаєтесь, як легко зробити якісні та смачні глазуровані сирки в себе вдома

Depo.Кухня: Як приготувати глазуровані с…

Глазуровані сирки полюбляють і діти і дорослі. Але далеко не всі сирки, які пропонують нам у супермаркетах, корисні. Симпатична обгортка часто ховає за собою те, чого краще уникати: альгінат натрію, ароматизатори, пальмова олія, лецитин і багато іншого. До того ж заводські глазуровані сирки містять багато цукру, тому при такому складі їх навряд чи можна назвати корисним снеком. 

Але маємо гарні новини від Depo.Кухні. Глазуровані сирки зовсім не складно приготувати у себе вдома. Вам буде потрібен сир, шоколад, улюблена начинка та формочки, в які ви закладатимете сирну масу. Підійдуть навіть силіконові форми для кексів. Тож, дивіться відеорецепт, ставте лайки і в коментарях пишіть, як вам наша ідея - приготувати сирки в шоколаді з начинкою з фініків. 

РЕЦЕПТ ГЛАЗУРОВАНИХ СИРКІВ ВІД DEPO.КУХНІ

Інгредієнти для десерту: 

(З розрахунку на 4 великі глазуровані сирки вагою 70-80 г)

  • Сир (від 9% жирності) — зображення інгредієнта
    Сир (від 9% жирності)

    200 г

  • шоколад гіркий — зображення інгредієнта
    шоколад гіркий

    85 г

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    (або ванільний екстракт)

  • фініки сушені — зображення інгредієнта
    фініки сушені

    4-5 шт. для начинки

  • М'ята — зображення інгредієнта
    М'ята

    листочки м'яти для подачі

Спосіб приготування сирку у шоколаді

  • Спершу кілька слів про підготовку інгредієнтів. Сир краще брати жирний і, перш ніж закладати його у форму зверху на застиглу глазур, варто розім’яти його виделкою. Зернистий сир в такому рецепті краще не використовувати;
  • Фініки потрібно подрібнити. Замість них можна брати свіжі ягоди, шматочки фруктів або використовувати варення;
  • Тож, спершу розтоплюємо шоколад. Можна це зробити на водяній бані,  у мікрохвильовій печі або розтопити в сотейнику, постійно слідкуючи, аби шоколад не пригорів;
  • Далі беремо форми і рівномірним шаром чайною ложкою наносимо шоколад на стінки.

- Слідкуємо за тим, аби шар шоколаду не був дуже товстим. Важливо, аби на стінках форми не було прогалин. Вся форма всередині має бути у шоколаді;

- Ставимо форми із шоколадом у морозильну камеру на 20-25 хвилин, аби глазур охолола;

- Потім виймаємо форми з шоколадом і закладаємо в них сир, лишаючи ямки для начинки;

- Після того, як ви виклали начинку в сирки, закривайте її шаром сиру (як це робити – дивись у відео);

- Форму з сирками потрібно поставити у холодильник на 2 години;

- Обережно виймаємо сирки і смакуємо. 

  • Сир (від 9% жирності) — зображення інгредієнта
    Сир (від 9% жирності)

    200 г

  • шоколад гіркий — зображення інгредієнта
    шоколад гіркий

    85 г

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    (або ванільний екстракт)

  • фініки сушені — зображення інгредієнта
    фініки сушені

    4-5 шт. для начинки

  • М'ята — зображення інгредієнта
    М'ята

    листочки м'яти для подачі

Особливості приготування

- Приготувати сирочки можна і без спеціальних форм. Для цього потрібно сформувати із сирної маси сирки потрібної форми, помістити їх у морозильну камеру на 1 годину, потім дістати і полити теплою шоколадною глазур'ю із кондитерського мішка. Після цього поставити у холодильник ще на 1 годину;

- Якщо ви хочете, аби сирна начинка була дуже ніжною та однорідною - протріть сир через сито; 

- Можна проявити фантазію та створити домашній сирок-ескімо. Для цього знадобляться дерев'яні палички, як для морозива. Їх можна замовити у будь-якому магазині товарів для кондитерів або знайти у супермаркетах. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"