Depo.Кухня: Як приготувати глазуровані сирки вдома
У цьому випуску Depo.Кухні ви дізнаєтесь, як легко зробити якісні та смачні глазуровані сирки в себе вдома
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
24 липня 2020 16:00
Глазуровані сирки полюбляють і діти і дорослі. Але далеко не всі сирки, які пропонують нам у супермаркетах, корисні. Симпатична обгортка часто ховає за собою те, чого краще уникати: альгінат натрію, ароматизатори, пальмова олія, лецитин і багато іншого. До того ж заводські глазуровані сирки містять багато цукру, тому при такому складі їх навряд чи можна назвати корисним снеком.
Але маємо гарні новини від Depo.Кухні. Глазуровані сирки зовсім не складно приготувати у себе вдома. Вам буде потрібен сир, шоколад, улюблена начинка та формочки, в які ви закладатимете сирну масу. Підійдуть навіть силіконові форми для кексів. Тож, дивіться відеорецепт, ставте лайки і в коментарях пишіть, як вам наша ідея - приготувати сирки в шоколаді з начинкою з фініків.
РЕЦЕПТ ГЛАЗУРОВАНИХ СИРКІВ ВІД DEPO.КУХНІ
Інгредієнти для десерту:
(З розрахунку на 4 великі глазуровані сирки вагою 70-80 г)
- Сир (від 9% жирності)
200 г
- шоколад гіркий
85 г
- Ванілін
(або ванільний екстракт)
- фініки сушені
4-5 шт. для начинки
- М'ята
листочки м'яти для подачі
Спосіб приготування сирку у шоколаді
- Спершу кілька слів про підготовку інгредієнтів. Сир краще брати жирний і, перш ніж закладати його у форму зверху на застиглу глазур, варто розім’яти його виделкою. Зернистий сир в такому рецепті краще не використовувати;
- Фініки потрібно подрібнити. Замість них можна брати свіжі ягоди, шматочки фруктів або використовувати варення;
- Тож, спершу розтоплюємо шоколад. Можна це зробити на водяній бані, у мікрохвильовій печі або розтопити в сотейнику, постійно слідкуючи, аби шоколад не пригорів;
- Далі беремо форми і рівномірним шаром чайною ложкою наносимо шоколад на стінки.
- Слідкуємо за тим, аби шар шоколаду не був дуже товстим. Важливо, аби на стінках форми не було прогалин. Вся форма всередині має бути у шоколаді;
- Ставимо форми із шоколадом у морозильну камеру на 20-25 хвилин, аби глазур охолола;
- Потім виймаємо форми з шоколадом і закладаємо в них сир, лишаючи ямки для начинки;
- Після того, як ви виклали начинку в сирки, закривайте її шаром сиру (як це робити – дивись у відео);
- Форму з сирками потрібно поставити у холодильник на 2 години;
- Обережно виймаємо сирки і смакуємо.
- Сир (від 9% жирності)
200 г
- шоколад гіркий
85 г
- Ванілін
(або ванільний екстракт)
- фініки сушені
4-5 шт. для начинки
- М'ята
листочки м'яти для подачі
Особливості приготування
- Приготувати сирочки можна і без спеціальних форм. Для цього потрібно сформувати із сирної маси сирки потрібної форми, помістити їх у морозильну камеру на 1 годину, потім дістати і полити теплою шоколадною глазур'ю із кондитерського мішка. Після цього поставити у холодильник ще на 1 годину;
- Якщо ви хочете, аби сирна начинка була дуже ніжною та однорідною - протріть сир через сито;
- Можна проявити фантазію та створити домашній сирок-ескімо. Для цього знадобляться дерев'яні палички, як для морозива. Їх можна замовити у будь-якому магазині товарів для кондитерів або знайти у супермаркетах.