DEPO.КУХНЯ: Як приготувати капкейки з ніжним вершково-сирним кремом

На Depo.КУХНІ ділимось рецептом ніжних капкейків із вершково-сирним кремом, які завжди виходять вдалими

DEPO.КУХНЯ: Як приготувати капкейки з ні…

Капкейк дослівно з англійської перекладається як "чашкове тістечко" ("cup"- чашка і"cake" - тістечко). Одна з перших згадок про капкейки датована 1796 роком – кулінарка Амелія Сіммонс включила рецепт у своюдобірку рецептів під назвою "Печений торт в маленькій чашці". Зараз капкейки готують у всьому світі, кекси наповнюють шоколадом, джемом, карамеллю, згущеним молоком, горіхами, родзинками, а верхівку тістечка за бажанням можна перетворити на справжній шедевр.

Тематичні капкейки готують на весілля, дні народження, на різні вечірки, а ще виразити любов та повагу близьким можна, подарувавши коробку "іменних капкейків". Ми ж у Depo.КУХНЯ ділимось рецептом ніжних капкейків із вершково-сирним кремом, які завжди виходять вдалими, а ще вони можуть задовольнити смак навіть найпримхливішого гурмана- солодкоїжки.

ВІДЕОРЕЦЕПТ КАПКЕЙКІВ ІЗ ВЕРШКОВО-СИРНИМ КРЕМОМ

 

Інгредієнти з розрахунку на 14-15 капкейків

Інгредієнти для кексиків: 

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    100 г

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    200 г

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    150 г

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    2 шт.;

  • зображення інгредієнта — Молоко
    Молоко

    120 мл;

  • зображення інгредієнта — Розпушувач
    Розпушувач

    0,5 ч.л.;

  • зображення інгредієнта — Ванілін
    Ванілін

    на кінчику ножа

Інгредієнти для крему:

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    100 г

  • зображення інгредієнта — вершковий сир
    вершковий сир

    170 г

  • зображення інгредієнта — Цукрова пудра
    Цукрова пудра

    85 г

  • зображення інгредієнта — Вершки жирність 33%
    Вершки жирність 33%

    85 мл (їх потрібно збити);

  • зображення інгредієнта — Ванілін
    Ванілін

    на кончике ножа

 

ПРИГОТУВАННЯ: 

Спочатку готуємо кексики для капкейків. 

- Цукор та масло збиваємо міксером приблизно 5 хвилин;

- Продовжуючи збивати, додаємо яйця, ванілін та сіль;

- Окремо з'єднуємо борошно з розпушувачем та молоком, перемішуємо і додаємо в основну масу;

- Ретельно вимішуємо суміш. Консистенція має нагадувати густу сметану;

- Ложкою розкладаємо суміш у форми, заповнюючи на 1/3, адже під час випікання капкейк збільшиться у розмірі.

- Випікаємо капкейки до готовності. Час випікання - приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 ˚С. Закладати капкейки потрібно вже у попередньо розігріту духовку.

Готуємо крем

- Масло кімнатної температури збиваємо міксером з цукровою пудрою;

- Сир (холодний) розминаємо лопаткою. Обережно з'єднуємо із збитими вершками, додаємо ванілін;

-  Ретельно збиваємо масу міксером протягом 5-6 хвилин. Перекладаємо крем у кондитерський мішок;

-  Перш ніж прикрашати кремом капкейки, варто покласти його в холодильник на 5 хвилин. Крем, за бажанням, можна фарбувати гелевими барвниками.

  • 14-15 капкейків

  • 300-330 гривень

  • 345 Ккал;

  • 1 година 30 хвилин

Ці чудові капкейки від DEPO.КУХНЯ підходять у якості святкового десерту, також їх можна давати у якості смачного перекусу дітям у школу – в такому випадку в капкейки можна додавати фруктові або овочеві пюре та зменшувтаи кількість цукру. Капкейки завжди виходять легкими та ніжними, а ще чудово смакують з кавою та чаєм.  

Особливості приготування


  • Форми для капкейків потрібно заповнювати тістом на 1/3, адже в процесі випікання тісто піднімається. Якщо ж заповнювати форми тістом до країв, то тісто  "вилізе" і ваш капкейки матимуть не дуже естетичний вигляд;

  • Після того, як ви наповнили кондитерський мішок кремом, покладіть його на 5 хвилин в холодильник. Добре охолодженим сирним кремом зручніше працювати, так верхівки тістечок добре триматимуть форму і не "розпливуться";

  • Ваші капкейки лише виграють, якщо ви, перш ніж робити кремові верхівки, наповните кексики начинкою: джемом, шоколадом, карамеллю, або густим фруктовим пюре. Для цього потрібно вийняти з кексу трохи м’якоті (зробити "мінігнізда") і наповнювати їх начинкою;

  • Прикрашати кремом потрібно вже охолоджені капкейки;

  • Прикрашати тістечка можна мініатюрними солодощами, ягодами, шматочками фруктів. Якщо потренуватись, можна за допомогою спеціальних насадок та крему створювати на верхівках тістечок справжні шедеври.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"