Домашнє морозиво: ТОП-3 смачних рецепти
В теплу пору року морозивом хочеться ласувати постійно. Проте у якості магазинного морозива важко бути впевненим, і на допомогу приходять рецепти домашнього прохолодного десерту
- Кухня
-
6 травня 2021 17:00

Depo.ua розкаже, як приготувати домашнє морозиво.
Зробити морозиво вдома власноруч можна без спеціальних гаджетів і з продуктів, які спокійно можна придбати в магазині або на базарі. Величезний бонус – зрозумілий і корисний склад смаколика, впевненість у відсутності "єшек" та бактерій. До того ж готувати домашнє морозиво можна усією родиною, а потім разом смакувати результат. Домашнє морозиво можна прикрасити на свій смак, придбати спеціальну ложку, аби викладати його у заздалегідь придбанні картонні або вафельні стаканчики. З нього можна робити шейки та інші молочні напої.
Домашнє морозиво з молока: простий рецепт
Цей рецепт сподобається тим господиням, які не люблять витрачати час на кухні, але прагнуть отримувати ідеальний результат.
Інгредієнти:
- молоко від 3.2% жирності – 1 склянка
- яйце куряче – 1 штука
- цукор – 2 столові ложки
- ванілін до смаку
Приготування морозива з молока:
- Розітріть яйце з цукром та ваніліном, не збиваючи масу.
- Влийте цівкою молоко, розмішуючи масу.
- Поставте на вогонь, проте не кип'ятіть суміш. Як тільки відчуєте, що вона починає закипати, зніміть з вогню.
- Збийте масу міксером до стійких піків.
- Розкладіть по формах і поставте в морозилку на п'ять годин.
- Смакуйте разом з ягодами або іншими топінгами.
Рецепт морозива пломбір: як приготувати класичний варіант прохолодного десерту
Якщо ви любите класичне морозиво пломбір. його також можна приготувати власноруч.
Складові:
- Вершки жирні (понад 30% жирності) – 400 мл
- Жирне молоко – 200 мл
- Жовтки курячих яєць – 4 штуки
- Пудра цукрова – 100 грамів
- Ваніль – 1 стручок
Приготування класичного пломбіру:
- Розтираємо жовтки з пудрою та ваніллю, половинкою вмісту стручка (розрізати стручок та гострим ножем витягнути серединку) до білого кольору.
- У сотейнику нагріваємо до кипіння молоко з іншою половиною ванілі.
- Додаємо цівкою молоко у яєчно-пудрову масу. Добре перемішуємо.
- Масу ставимо на вогонь і слідкуємо, щоб вона не кипіла.
- Залишаємо остигати на декілька годин на кухні, згодом – на годину у холодильнику.
- Збиваємо холодні вершки до пишної маси. Поєднуємо їх з яєчною сумішшю, яка охолола. Слідкуйте за тим, аби не перебити суміш.
- Ставимо у морозилку і кожну годину збиваємо морозиво міксером протягом 5 хвилин. Робимо так чотири рази.
- Даємо морозиву спокій і через три години вже можна смакувати холодний десерт.
Домашнє морозиво ПП: як зробити малокалорійне морозиво вдома
Якщо слідкуєте за фігурою і не хочете потім картати себе за з'їдене морозиво, можна приготувати морозиво, менш калорійне, ніж у магазині. Такий варіант підійде і для тих, хто не вживає цукру. Якщо у вас є алергія на лактозу, можна взяти безлактозний йогурт. Головне – трохи фантазії і чимале бажання приготувати корисний і смачний смаколик.
У 100 грамах такого морозива близько 120 калорій, а залежності від того, який підсолоджувач використовуєте. Якщо еритрол, то калорійність знизиться до 80 калорій.
Інгредієнти:
- йогурт натуральний без добавок – 400 мл
- ягоди (полуниця, чорниця чи лохина) – 150 грамів
- какао – 1 столова ложка
- мед, сироп агави або еритрол – 1 столова ложка
Як приготувати морозиво з йогурту:
- Беремо йогурт, ділимо навпіл. До однієї місткості додаємо какао та підсолоджувач (який вам більше до вподоби) і збиваємо міксером.
- До іншої місткості з йогуртом додаємо підсолоджувач та ягоди. Збиваємо блендером.
- Заморожуємо суміш у різних формах і тримаємо у морозилці протягом трьох годин.
- Якщо не можете витягнути морозиво з форми, трохи потримайте її у гарячій воді.
Смачного!
Фото: Pixabay
Головне фото: depositphotos
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня
Всі новини на одному каналі в Google News