Домашнє морозиво: ТОП-3 смачних рецепти

В теплу пору року морозивом хочеться ласувати постійно. Проте у якості магазинного морозива важко бути впевненим, і на допомогу приходять рецепти домашнього прохолодного десерту 

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
Домашнє морозиво: ТОП-3 смачних рецепти…
Фото: depositphotos.com

Depo.ua розкаже, як приготувати домашнє морозиво. 

Зробити морозиво вдома власноруч можна без спеціальних гаджетів і з продуктів, які спокійно можна придбати в магазині або на базарі. Величезний бонус – зрозумілий і корисний склад смаколика, впевненість у відсутності "єшек" та бактерій. До того ж готувати домашнє морозиво можна усією родиною, а потім разом смакувати результат. Домашнє морозиво можна прикрасити на свій смак, придбати спеціальну ложку, аби викладати його у заздалегідь придбанні картонні або вафельні стаканчики. З нього можна робити шейки та інші молочні напої. 

Домашнє морозиво з молока: простий рецепт

домашне морозиво

Цей рецепт сподобається тим господиням, які не люблять витрачати час на кухні, але прагнуть отримувати ідеальний результат. 

Інгредієнти:

  • молоко від 3.2% жирності – 1 склянка
  • яйце куряче – 1 штука
  • цукор – 2 столові ложки
  • ванілін до смаку

Приготування морозива з молока:

  1. Розітріть яйце з цукром та ваніліном, не збиваючи масу.
  2. Влийте цівкою молоко, розмішуючи масу.
  3. Поставте на вогонь, проте не кип'ятіть суміш. Як тільки відчуєте, що вона починає закипати, зніміть з вогню.
  4. Збийте масу міксером до стійких піків.
  5. Розкладіть по формах і поставте в морозилку на п'ять годин.
  6. Смакуйте разом з ягодами або іншими топінгами. 

Рецепт морозива пломбір: як приготувати класичний варіант прохолодного десерту

фото домашнього пломбіру

Якщо ви любите класичне морозиво пломбір. його також можна приготувати власноруч. 

Складові:

  • Вершки жирні (понад 30% жирності) – 400 мл
  • Жирне молоко – 200 мл
  • Жовтки курячих яєць – 4 штуки
  • Пудра цукрова – 100 грамів
  • Ваніль – 1 стручок

Приготування класичного пломбіру:

  1. Розтираємо жовтки з пудрою та ваніллю, половинкою вмісту стручка (розрізати стручок та гострим ножем витягнути серединку) до білого кольору.
  2. У сотейнику нагріваємо до кипіння молоко з іншою половиною ванілі. 
  3. Додаємо цівкою молоко у яєчно-пудрову масу. Добре перемішуємо.
  4. Масу ставимо на вогонь і слідкуємо, щоб вона не кипіла.
  5. Залишаємо остигати на декілька годин на кухні, згодом – на годину у холодильнику.
  6. Збиваємо холодні вершки до пишної маси. Поєднуємо їх з яєчною сумішшю, яка охолола. Слідкуйте за тим, аби не перебити суміш.
  7. Ставимо у морозилку і кожну годину збиваємо морозиво міксером протягом 5 хвилин. Робимо так чотири рази. 
  8. Даємо морозиву спокій і через три години вже можна смакувати холодний десерт.

Домашнє морозиво ПП: як зробити малокалорійне морозиво вдома 

морозиво домашнє з йогурту

Якщо слідкуєте за фігурою і не хочете потім картати себе за з'їдене морозиво, можна приготувати морозиво, менш калорійне, ніж у магазині. Такий варіант підійде і для тих, хто не вживає цукру. Якщо у вас є алергія на лактозу, можна взяти безлактозний йогурт. Головне – трохи фантазії і чимале бажання приготувати корисний і смачний смаколик. 

У 100 грамах такого морозива близько 120 калорій, а залежності від того, який підсолоджувач використовуєте. Якщо еритрол, то калорійність знизиться до 80 калорій. 

Інгредієнти:

  • йогурт натуральний без добавок – 400 мл
  • ягоди (полуниця, чорниця чи лохина) – 150 грамів
  • какао – 1 столова ложка
  • мед, сироп агави або еритрол – 1 столова ложка

Як приготувати морозиво з йогурту:

  1. Беремо йогурт, ділимо навпіл. До однієї місткості додаємо какао та підсолоджувач (який вам більше до вподоби) і збиваємо міксером.
  2. До іншої місткості з йогуртом додаємо підсолоджувач та ягоди. Збиваємо блендером.
  3. Заморожуємо суміш у різних формах і тримаємо у морозилці протягом трьох годин.
  4. Якщо не можете витягнути морозиво з форми, трохи потримайте її у гарячій воді.

Смачного!

Фото: Pixabay 
Головне фото: depositphotos

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme