Рецепт чізкейку з вином від DEPO.Кухня

Цей випуск DEPO.КУХНІ присвятимо шанувальникам чізкейків. Пропонуємо рецепт оригінального легкого чізкейку, в якому мало цукру, але є десертне вино, дуже багато родзинок і полуниці

Рецепт чізкейку з вином від  DEPO.Кухня…

Чізкейк – це дуже смачний ніжний сирний десерт, який частіше за все подають із шоколадом, фруктами, карамеллю та ягодами. Цей смаколик можна як запікати, так і готувати за іншими рецептами без випічки. Чізкейки робили ще в Стародавній Греції, а удосконалили його рецептуру американці. В США дуже популярними є чізкейки з сиру філадельфія, в Італії роблять чізкейки з рікоти, а в Україні в хід іде як селянський сир так і будь-які інші крем-чізи. Схожий десерт є майже у всіх країнах світу. Змінюються лише назви чізкейку, але основним компонентом страви лишається вершковий сир.

Відеорецепт чізкейку з вином

DEPO.КУХНЯ пропонує рецепт чізкейку без випічки, на основі сиру маскарпоне та десертного вина на бісквітній основі. 

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Сир маскарпоне або філадельфія
    Сир маскарпоне або філадельфія

    500 г.

  • зображення інгредієнта — Вершки
    Вершки

    180 мл.

  • зображення інгредієнта — Листковий желатин
    Листковий желатин

    15 г.

  • зображення інгредієнта — Десертне вино
    Десертне вино

    40 мл.

  • зображення інгредієнта — Ванілін
    Ванілін

    за смаком

  • зображення інгредієнта — Родзинки
    Родзинки

    100 г.

  • зображення інгредієнта — Полуниця
    Полуниця

    200 г.

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    30 г.

  • зображення інгредієнта — Шоколад
    Шоколад

    100 г.

Для коржа:

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    15 г.

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    50 г.

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    60 г.

  • зображення інгредієнта — Кукурудзяний крохмал
    Кукурудзяний крохмал

    10 г.

  • зображення інгредієнта — Розпушувач
    Розпушувач

    1 г.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    2 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

 

  1. Спочатку спечемо корж. Для бісквіту міксером протягом 5 хвилин збиваємо яйця з 50 г цукру. Далі сюди ж додаємо крохмаль, борошно, розпушувач. Беремо форму. Краще роз'ємну. Застилаємо дно форми пергаментним папером. Змазуємо всередині форму шматочком вершкового масла. Заливаємо сюди наше тісто і випікаємо все при температурі 180°С. Такий бісквіт не печеться довго. Вистачить 10-12 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  2. Робимо начинку чізкейка. Заливаємо попередньо промиті родзинки вином, додаємо трохи ванільної есенції або ванілін і столову ложку води. У каструльці прогріваємо родзинки у вині на середньому вогні не більше хвилини. Знімаємо з вогню і відставляємо каструлю в сторону.
  3. Листковий желатин замочуємо у холодній воді на 5 хвилин. Поки він розмочується, збиваємо сир з цукром міксером. Поступово додаємо вершки і продовжуємо все збивати. Маса має бути пишною, легкою, схожою на хмаринку.
  4. Зціджуємо рідину з родзинок у окрему каструльку. В цю рідину додаємо желатин і прогріваємо все, помішуючи, аби він розчинився. Прогріваємо на середньому вогні. Даємо желатиновій масі пару хвилин, аби охолонула. Вливаємо желатин у сирно-вершкову масу, змішуємо із родзинками, охайно все перемішуємо.
  5. Бісквіт закладаємо у форму. Спеціальною плівкою вистилаємо борти – тоді чізкейк матиме ідеальну красиву форму. Виливаємо масу на бісквіт і ставимо майбутній чізкейк у холодильник на 3 години застигати.
  6. Після 3-х годин прикрашаємо чізкейк для подачі. Можна полити краєчка чізкейка розтопленим шоколадом, змішаним із вершками (за бажанням) , верхівку чізкейку декоруємо розрізаними полуницями.

Чізкейк з вином. Результат

  • 280 гривень

  • 347 ккал/100 г

  • 4 години

 

Особливості приготування

Чізкейк дуже смачний, але примхливий десерт. Інгредієнти для нього мають бути кімнатної температури (Якщо одразу використовувати холодні інгредієнти, це може порушити текстуру виробу);
Заливати масу для чізкейка на корж потрібно у роз'ємній формі, яку попередньо варто вистелити спеціальною плівкою. Це допоможе зберегти ідеальну рівну форму чізкейка;
Якщо раптом ви приготували чіхкейк, а їсти його нікому, ви можете його заморозити. Так він може зберігатися біля трьох тижнів;
Ідеальної кремової консистенції чізкейка можна досягти, якщо використовувати сир Філадельфія. Але для приготування чізкейка також підходить сир Маскарпоне та інші крем-сири;
Масу для чізкейка збивати потрібно на низькій швидкості міксера;
Найніжніші чізкейки виходять під час випікання на водяній бані. Для цього потрібно надійно загорнути форму з чізкейком у фольгу, аби всередину не потрапила вода. Потім форму з чізкейком треба поставити у глибоке деко (в яке і треба налити воду);
Чізкейки на желатині випікати не потрібно. Вони "готуються" шляхом охолодження в холодильнику (біля 3-х годин).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook