DEPO.Кухня: Готуємо чізкейк з вином

Чізкейк з десертним вином, полуницями та родзинками змусить мліти від задоволення найвибагливіших гурманів

DEPO.Кухня: Готуємо чізкейк з вином…

Чізкейк - це улюблений десерт багатьох солодкоїжок. Сирний десерт найчастіше подають із шоколадом, фруктами, карамеллю, ягодами, джемом. Найчастіше його запікають, але існує багато рецептів, де запікати його не потрібно. Готують його зазвичай на основі м'яких вершкових сирів, таких, як філадельфія, маскарпоне. В Італії можна зустріти чізкейки з рікоти, а в Україні їх створюють навіть із селянського сиру, що не менш смачно.  Чізкейки робили ще в Стародавній Греції, але удосконалили його рецептуру американці. 

За однією з версій, чізкейк у тому вигляді, в якому ми його знаємо зараз, виник завдяки Вільяму Лоуренсу з Честера і Арнольду Рубену, власнику ресторану Turf у Нью-Йорку. Лоуренс зовсім незаплановано винайшов головний компонент чізкейка - вершковий сир. Він намагався створити французьський сир ньошатель, але в нього вийшло дещо зовсім інше, але особливе.  Пізніше Арнольд Рубен в 1929 році вирішив включити цей вершковий сир до складу чізкейка. Після цього в його ресторані чізкейк полюбився багатьом клієнтам.

В наш час чізкейк можна знайти у десертній карті майже всіх країн світу. 30 липня вважається Всесвітнім днем чізкейку. В цей день у супермаркетах Англії та США навіть влаштовують розпродаж цього смаколику. 

Пропонуємо рецепт ніжного полуничного чізкейку від Depo.Кухні. 

Відеорецепт чізкейку з вином

DEPO.КУХНЯ пропонує рецепт чізкейку без випічки, на основі сиру маскарпоне та десертного вина на бісквітній основі. 

Інгредієнти:

  • Сир маскарпоне або філадельфія — зображення інгредієнта
    Сир маскарпоне або філадельфія

    500 г.

  • Вершки — зображення інгредієнта
    Вершки

    180 мл.

  • Листковий желатин — зображення інгредієнта
    Листковий желатин

    15 г.

  • Десертне вино — зображення інгредієнта
    Десертне вино

    40 мл.

  • Ванілін — зображення інгредієнта
    Ванілін

    за смаком

  • Родзинки — зображення інгредієнта
    Родзинки

    100 г.

  • Полуниця — зображення інгредієнта
    Полуниця

    200 г.

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    30 г.

  • Шоколад — зображення інгредієнта
    Шоколад

    100 г.

Для коржа:

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    15 г.

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    50 г.

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    60 г.

  • Кукурудзяний крохмаль — зображення інгредієнта
    Кукурудзяний крохмаль

    10 г.

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    1 г.

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    2 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

 

  1. Спочатку спечемо корж. Для бісквіту міксером протягом 5 хвилин збиваємо яйця з 50 г цукру. Далі сюди ж додаємо крохмаль, борошно, розпушувач. Беремо форму. Краще роз'ємну. Застилаємо дно форми пергаментним папером. Змазуємо всередині форму шматочком вершкового масла. Заливаємо сюди наше тісто і випікаємо все при температурі 180°С. Такий бісквіт не печеться довго. Вистачить 10-12 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  2. Робимо начинку чізкейка. Заливаємо попередньо промиті родзинки вином, додаємо трохи ванільної есенції або ванілін і столову ложку води. У каструльці прогріваємо родзинки у вині на середньому вогні не більше хвилини. Знімаємо з вогню і відставляємо каструлю в сторону.
  3. Листковий желатин замочуємо у холодній воді на 5 хвилин. Поки він розмочується, збиваємо сир з цукром міксером. Поступово додаємо вершки і продовжуємо все збивати. Маса має бути пишною, легкою, схожою на хмаринку.
  4. Зціджуємо рідину з родзинок у окрему каструльку. В цю рідину додаємо желатин і прогріваємо все, помішуючи, аби він розчинився. Прогріваємо на середньому вогні. Даємо желатиновій масі пару хвилин, аби охолонула. Вливаємо желатин у сирно-вершкову масу, змішуємо із родзинками, охайно все перемішуємо.
  5. Бісквіт закладаємо у форму. Спеціальною плівкою вистилаємо борти – тоді чізкейк матиме ідеальну красиву форму. Виливаємо масу на бісквіт і ставимо майбутній чізкейк у холодильник на 3 години застигати.
  6. Після 3-х годин прикрашаємо чізкейк для подачі. Можна полити краєчка чізкейка розтопленим шоколадом, змішаним із вершками (за бажанням) , верхівку чізкейку декоруємо розрізаними полуницями.

Чізкейк з вином. Результат

  • 280 гривень

  • 347 ккал/100 г

  • 4 години

 

Особливості приготування

Чізкейк дуже смачний, але примхливий десерт. Інгредієнти для нього мають бути кімнатної температури (Якщо одразу використовувати холодні інгредієнти, це може порушити текстуру виробу); Заливати масу для чізкейка на корж потрібно у роз'ємній формі, яку попередньо варто вистелити спеціальною плівкою. Це допоможе зберегти ідеальну рівну форму чізкейка; Якщо раптом ви приготували чіхкейк, а їсти його нікому, ви можете його заморозити. Так він може зберігатися біля трьох тижнів; Ідеальної кремової консистенції чізкейка можна досягти, якщо використовувати сир Філадельфія. Але для приготування чізкейка також підходить сир Маскарпоне та інші крем-сири; Масу для чізкейка збивати потрібно на низькій швидкості міксера; Найніжніші чізкейки виходять під час випікання на водяній бані. Для цього потрібно надійно загорнути форму з чізкейком у фольгу, аби всередину не потрапила вода. Потім форму з чізкейком треба поставити у глибоке деко (в яке і треба налити воду); Чізкейки на желатині випікати не потрібно. Вони "готуються" шляхом охолодження в холодильнику (біля 3-х годин).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"