Легкий літній десерт – полуничне желе від Лізи Глинської
Українська кулінарка і популярна блогерка Єлизавета Глінська поділилася рецептом полуничного желе
Сезон полуниці триває, ягода дешевшає, а це значить, що окрім варення, джемів та пирогів, можна скуштувати нову страву. Переможниця "Майстер Шеф" Ліза Глінська оприлюднила на своїй сторінці в Instagram докладний рецепт полунично-лаймового желе, а на своєму каналі на YouTube відеоурок з його приготування. Depo.ua пропонує з ними познайомитися.
Полунично-лаймовому желе: рецепт від Лізи Глінської
Отже, для приготування цього десерту вам знадобляться доступні продукти та мінімум техніки.
Складові:
- 300 г полуниці
- 300 г полуничного пюре
- 50 г цукру (можна замінити коричневим цукром, сиропом топінамбура або кленовим)
- 1 лайм
- 100 мл води
- 12 г желатину + 60 мл води
- ягоди для декору (полуниця + малина)
Приготування:
1. Миємо полуницю, чистимо та ріжемо на однакові невеликі шматочки. Складаємо до миски.
2. Робимо пюре з полуниці, збиваючи її блендером до однорідної консистенції.
3. Заливаємо желатин прохолодною водою і перемішуємо. Чекаємо 10 хвилин, доки желатин набухне.
4. Беремо сотейник і кладемо туди полуничне пюре. Додаємо воду та шматки нарізаної полуниці.
5. Беремо лайм та натираємо його усю цедру на дрібній терці. Додаємо до сотейника. Сік цього ж лайму вичавлюємо до нашої полуничної суміші.
6. Додаємо цукор чи замінник цукру й гарно перемішуємо.
7. Ставимо суміш на плиту і доводимо її до кипіння. Варимо декілька хвилин. Знімаємо сотейник з плити, а із суміші пінку, що утворилася.
8. Додаємо желатин, що набух, і перемішуємо.
9. Наливаємо суміш до формочок.
10. Ставимо наші форми до холодильника і чекаємо 6-7 годин. Згодом прикрашаємо желе свіжими фруктами чи ягодами на вибір.
Порада. Таке желе можна готувати не тільки з полуниці, а й з малини, смородини, вишні та інших ягід. Якщо у вас нема лайма, його можна замінити лимоном. Прикрашати желе можна не тільки свіжими ягодами, а й м'ятою та, наприклад, фісташкою.
Смачного!
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Десерти