Заливний, на кефірі і зі згущенкою: Рецепти полуничних пирогів нашвидкуруч

Літо – це чудова нагода ледь не щодня ласувати смачним полуничним пирогом

Журналіст стрічки новин
Заливний, на кефірі і зі згущенкою: Реце…
Фото: Рixabay

Depo.ua розповість, як приготувати пиріг з полуницею за різними рецептами, а також як зробити полуничний торт, не витративши при цьому багато часу. Тим, хто бажає тішити рідних смачними десертами з полуниці ще й взимку, стануть у нагоді рецепти полуничного варення

Як приготувати полуничний пиріг: Рецепти

Пироги з полуницею популярні у кухнях різних країн. У США на початку червня навіть відзначають Національний день пирога з полуницею та ревенем. Шведи пишаються особливим полуничним тортом, який випікають до дня середини літа 24 червня. У Франції з полуниці люблять готувати клафуті, кіши і тарти. І звісно, в сучасній українській кухні також є чимало рецептів популярного літнього смаколика. 

Заливний пиріг з полуницею та пісочним тістом

рецепт пирога з полуницею

Пісочний пиріг з полуницею просто тане у роті, а готується досить швидко і без заморочок– потрібно лише півгодини вільного часу і бажання зробити щось смачне до чаю.

Що знадобиться

для тіста:

  • борошно пшеничне – 200 г
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 25 г
  • масло вершкове – 125 г

для начинки:

  • сметана – 400 г
  • полуниця – 400 г
  • яйце – 3 шт.
  • борошно пшеничне чи крохмаль – 50 г
  • цукор – 150 г
  • цукор ванільний – 15 г

Покрокове приготування

  1. Відміряємо 100 грамів вершкового масла і залишаємо його на годину на столі, щоб розм'якшилося. Яйце також повинно бути кімнатної температури.

  2. М'яке масло змішуємо з 200 г борошна, допоки не утвориться з інгредієнтів крихта.

  3. В окремій місткості розбиваємо яйце, додаємо столову ложку цукру і збовтуємо виделкою.

  4. До масляно-борошняної крихти додаємо яйце з цукром і за допомогою виделки замішуємо в тісто. 

  5. Далі можна розім'яти тісто руками, однак не замішувати його, адже це може зіпсувати консистенцію. 

  6. Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо до холодильника на 30-60 хвилин.

  7. Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо його в форму, злегка змащену вершковим маслом, і розподіляємо руками, формуючи бортики висотою близько 5 см. Злегка наколюємо тісто виделкою. Форму з тістом накриваємо плівкою і знову прибираємо в холодильник.

  8. Тепер приступаємо до начинки. Полуницю розрізаємо на половинки або четвертинки.

  9. У окремій місткості змішуємо яйця, сметану і цукор (звичайний і ванільний), розмішуємо вінчиком (збивати не потрібно).

  10. Додаємо до інгредієнтів крохмаль або борошно й знову перемішуємо.

  11. Дістаємо з холодильника основу пирога. Викладаємо на тісто шматочки полуниці й рівномірно розподіляємо їх. Покриваємо ягоди сметанною заливкою й відправляємо в духовку на 45 хвилин.

  12. Після приготування тісто повинно підрум'янитися, а начинка – загуснути. Готовий пісочний пиріг з полуницею потрібно остудити й поставити до холодильника на шість годин, а краще – на усю ніч.

Чизкейк з полуницею без випікання

сирний пиріг з полуницею

Холодний сирний пиріг з полуницею без випікання зі смачним смузі – чудовий порятунок від літньої спеки. 

Що знадобиться

для тіста:

  • печиво крихке – 250 г
  • масло вершкове – 100 г

для начинки:

  • цукор – 150 г
  • м'який сир – 500 г
  • молоко – 2 стакани
  • желатин – 20 г
  • цукор ванільний – 1/2 ч. л. 
  • компот полуничний – 150 мл
  • полуниця – 300 г

Покрокове приготування

  1. Спочатку потрібно зробити основу: для цього вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно нагрілося і стало м'яким. Тим часом подрібнюємо печиво до стану дрібної крихти – можна вручну або за допомогою блендера. 

  2. З'єднуємо пісочну крихту і розм'якшене вершкове масло й ретельно перемішуємо. Отриману масу викладаємо на дно форми й вирівнюємо руками чи ложкою, формуючи по боках бортики. 

  3. Основу чизкейка поміщаємо до холодильника й починаємо готувати сирну масу. До м'якого сиру додаємо цукор й вливаємо стакан молока. Змішуємо інгредієнти за допомогою блендера. Також можна це зробити руками, однак спочатку потрібно ретельно розмішати м'який сир з цукром, а вже потім додавати молоко.

  4. Желатин розводимо у 2/3 місткості води й залишаємо на 10 хвилин. Потім ставимо місткість з желатином в гарячу воду і, постійно помішуючи, повністю розчиняємо желатин. У сирну масу додаємо 2/3 желатину та перемішуємо.

  5. Заливаємо сирно-желатиновою масою пісочну основу пирога й ставимо до холодильника на 30-40 хвилин.  

  6. Варимо полуничний компот й окремо нарізаємо ягоди. У теплий компот заливаємо желатин, який залишився, перемішуємо.

  7. Дістаємо з холодильника застиглу сирну масу, розподіляємо зверху рівномірно полуницю й заливаємо компотом. Ставимо в холодильник до застигання на п'ять-шість годин.

Полуничний пиріг на кефірі

полуничний пиріг на кефірі

Популярним також є рецепт пирога з полуницею на кефірі. Якщо ягоди вже заморозили, а просто так їх їсти набридло, такий десерт урізноманітнить повсякденне меню.

Що знадобиться:

  • кефір – 100 г
  • цукор – 200 г
  • полуниця – 100 г
  • борошно пшеничне – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор ванільний – 15 г
  • масло вершкове – 125 г
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Змішайте цукор, борошно й розпушувач, додайте вершкове масло кімнатної температури й за допомогою блендера зробіть крихту.

  2. Додайте кефір, ванільний цукор і яйце, перемішайте до однорідності.

  3. Викладіть тісто у форму для запікання, розрівняйте його ложкою чи руками.

  4. Прикрасьте пиріг полуницею, розрізаною навпіл й запікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

  5. Коли полуничний пиріг буде готовий, остудіть його й прикрасьте цукровою пудрою.

Полуничний манник зі згущеним молоком

пиріг з полуницею

Такий десерт на манній крупі, як і будь-який пісочний пиріг з полуницею, готувати легко й швидко. До речі, сгущенку можна також зробити самостійно – пропонуємо спробувати за нашими рецептами.

Що знадобиться:

  • молоко – 250 мл
  • полуниця – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • крупа манна – 500 г
  • сода – 6 г
  • молоко згущене – 100 г
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • ванілін – 5 г
  • цукрова пудра – 100 г

Покрокове приготування

  1. Манку заливаємо водою і залишаємо набухати на півтори години.

  2. Додаємо по закінченню часу до крупи молоко, цукор, яйце, ванілін, соду й ретельно перемішуємо.

  3. Нарізаємо дрібно невелику частину полуниці й додаємо до інших інгредієнтів, збиваємо все за допомогою міксера. 

  4. Переливаємо масу у чашу мультиварки, натискаємо режим "Випічка" й готуємо 40 хвилин.

  5. Дістаємо манник, змащуємо згущеним молоком, прикрашаємо полуницею та подаємо до столу.

Бонус! Полуничний торт з маскарпоне

Торт з полуницею

Десерти з маскарпоне завжди дивують своїм ніжним смаком. До того ж вони дуже ситні, тому одного шматочка полуничного торта буде достатньо, щоб наїстися, хоча завжди хочеться ще.

Що знадобиться:

  • борошно пшеничне – 360 г
  • какао – 35 г
  • цукор – 400 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • молоко – 220 мл
  • сода – 1/2 ч. л.
  • сир маскарпоне – 450 г
  • олія рослинна – 100 мл
  • окріп – 220 мл
  • яйця – 3 шт.
  • полуниця – 300 г
  • вершки 35% – 150 мл
  • цукрова пудра – на смак

Покрокове приготування

  1. Просіваємо борошно і какао, додаємо до них цукор, розпушувач, соду і сіль – перемішуємо.

  2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко, масло і вбиваємо яйце – ретельно перемішуємо. Вливаємо окріп і знову перемішуємо.

  3. Форму для торта вистилаємо пекарським папером, вливаємо туди тісто і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

  4. Після випікання торт потрібно остудити – можна помістити в холодильник на ніч.

  5. Для крему збиваємо виделкою або вінчиком маскарпоне і додаємо цукрову пудру. Маса повинна стати повітряною.

  6. Змазуємо нижній корж кремом і викладаємо порізану пластинами полуницю. Накриваємо другим коржем і покриваємо вже весь торт кремом. Прикрашаємо полуницею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme