Вишневе варення з корицею від Клопотенка: Швидкий рецепт з мінімумом цукру

Вишня – смачна і ароматна ягода, яка ніби спеціально створена для варення, джемів та конфітюру 

Журналіст відділу «Життя»
Вишневе варення з корицею від Клопотенка…
Фото: Pixabay

Вишню в Україні вирощують вже тисячу років, а завдяки культовому Шевченковому "Садок вишневий коло хати" вона стала однією з улюблених національних рослин. При цьому доволі швидко люди збагнули, що ягоди – знахідка для кулінарної творчості. А проваривши їх з цукром, отримуєш чудовий десерт із насиченим смаком. Втім, калорійність таких ласощів часто зупиняє навіть їхніх найвідданіших шанувальників…

Український шеф-кухар, власник ресторану у столиці, зірка "МайстерШефу", реформатор шкільного харчування Євген Клопотенко опублікував на власному сайті рецепт вишневого варення з ароматном кориці. І це непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою. 

Depo.ua пропонує спробувати приготувати швидкий смаколик за порадами відомого кухаря.  

Вишневе варення з корицею від Євгена Клопотенка

варення з вишні

Фото: Flickr

Інгредієнти:

  • вишня – 1 кілограм
  • цукор – 600 грамів
  • кориця – 2 палички

Приготування:

1. Вишню перебираємо, миємо і очищуємо від кісточок. Це можна зробити спеціальним апаратом, шпилькою або звичайним олівцем.

2. Висипаємо вишні у каструлю з товстим дном і засипаємо цукром, доки не виділиться сік.

3. Кладемо всередину палички кориці і ставимо на середній вогонь.

4. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.

5. Коли варення охолоне, витягаємо палички кориці і розкладаємо варення по стерилізованих банках.

6. Закручуємо кришками і ставимо банки у прохолодне і темне місце. 

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme