Depo.Кухня: Фаршируємо гарбуз печерицями та волоськими горіхами
На Depo.Кухні пропонуємо запекти гарбуз саме з печерицями та волоськими горіхами. Поєднання таких інгредієнтів з правильними спеціями нікого не залишить байдужим
- Кухня
-
30 жовтня 2020 16:00
Яскравий, м’ясистий і надзвичайно корисний – гарбуз по праву може називатись головним інгредієнтом осінніх страв. Цей овоч (є також твердження, що це ягода – Ред. ) універсальний: у нього практично відсутні протипоказання щодо вживання. З гарбуза готують страви на сніданки, обіди та вечері. Гарбуз запікають, фарширують, смажать, варять, парять, маринують, використовують у кондитерській сфері, роблять з нього цукерки, варення, ріжуть у салати, а ще гарбуз – ідеальний елемент декору оселі, ресторану або офісу.
Гарбуз довго зберігається, тому ласувати ним можна взимку і навіть на початку весни. Вітамін С, на який так багатий гарбуз, зміцнює імунітет і допомагає організму боротися з вірусними захворюваннями, що так актуально в наш час. Одна з найпопулярніших страв, гарбузова каша (в неї додають родзинки та рис) дуже корисна для дітей, а гарбузовий суп завжди можна знайти в осінніх меню вишуканих ресторанів.
Цього разу на Depo.Кухні ми готуємо таке, чого ще не готували ніколи – фаршируємо гарбуз печерицями та волоськими горіхами. Лише уявить цей аромат, який наповнює кухню та дражнить вашу гурманську фантазію. Врахуйте те, що фарширований гарбуз - досить ситна страва, тому сміливо можете готувати його на обід для родини або друзів.
Гарбуз сам по собі дуже яскравий, а у фаршированому вигляді дуже "непопсовий", тож, сміливо готуйте його на святковий стіл. Гості обов’язково оцінять вашу оригінальність. Варіантів для запікання гарбуза з фаршем чимало, але ми пропонуємо спробувати саме начинку з печериць, волоських горіхів та спецій, адже вона нікого не лишає байдужим.
Як правильно запікати гарбуз з начинкою, дивись у відеорецепті на каналі Depo.Кухня
Інгредієнти:
- гарбуз
1 гарбуз (вага 1,5-1,7 кг)
- Печериці
450 г
- Цибуля
1 велика цибулина
- волоські горіхи
80 г
- Масло вершкове
30 г
- Олія
для смажіння
- Спеції
мускатний горіх та орегано
- Перець чорний
на смак
- Сіль
на смак
- гарбуз
1 гарбуз (вага 1,5-1,7 кг)
- Печериці
450 г
- Цибуля
1 велика цибулина
- волоські горіхи
80 г
- Масло вершкове
30 г
- Олія
для смажіння
- Спеції
мускатний горіх та орегано
- Перець чорний
на смак
- Сіль
на смак
Приготування:
- Вибираємо для страви такий гарбуз, який би рівно стояв у духовці і не падав. Ми брали кругленький гарбузик сорту Хоккайдо;
- Зрізаємо шляпку в гарбуза (дивись відео), чистимо від насіння;
- Шляпку від гарбуза не викидаємо;
- Запікаємо гарбуз протягом 25 хвилин при температурі 180°, аби він всередині був не таким твердим;
- Поки печеться гарбуз, готуємо начинку. Попередньо добре вимиті печериці нарізаємо тоненькими скибочками;
- Нарізаємо цибулину кубиками;
- Підсмажуємо спочатку цибулю на рослинній олії на сковорідці протягом 2-3 хвилин, додаємо печериці і смажимо біля 15 хв. під кришкою до готовності;
- Далі подрібнюємо у блендері або у кавомолці волоськігоріхи (можна дуже дрібно, до стану пасти);
- Печерицям з цибулею даємо 5 хв. трохи остигнути і змішуємо масу з меленими горіхами та вершковим маслом;
- Сюди до печериць додаємо спеції, солимо і ще раз добре перемішуємо;
- Наповнюємо начинкою гарбуз, накриваємо шляпкою (яку ми відрізали на самому початку);
- Останній етап запікання гарбуза. Ставимо його на деко, вливши води туди води, аби гарбуз погрузнув на 1 см. Запікаємо гарбуз із начинкою протягом 45 хв. у духовці.
- Подаємо теплим!
- Смачного!
4 порції
140 гривень
327 Ккал/100 г
1 година, 10 хвилин
Особливості приготування
- Обираючи гарбуз, пам'ятайте, що не всі гарбузи однаково смачні. Кращими гарбузами вважаються саме круглі і середніх розмірів. Вони набагато солодші і смачніші;
- Також не варто фарширувати та запікати гарбуз, вага якого перевищує 5 кг;
- Воду на деко в цьому рецепті ми наливаємо для того, аби гарбуз був м’якішим (враховуємо той факт, що ми не чистимо його від шкірки).