Depo.Кухня: Фаршируємо гарбуз печерицями та волоськими горіхами

На Depo.Кухні пропонуємо запекти гарбуз саме з печерицями та волоськими горіхами. Поєднання таких інгредієнтів з правильними спеціями нікого не залишить байдужим

Depo.Кухня: Фаршируємо гарбуз печерицями…

Яскравий, м’ясистий і надзвичайно корисний – гарбуз по праву може називатись головним інгредієнтом осінніх страв. Цей овоч (є також твердження, що це ягода – Ред. ) універсальний: у нього практично відсутні протипоказання щодо вживання. З гарбуза готують страви на сніданки, обіди та вечері. Гарбуз запікають, фарширують, смажать, варять, парять, маринують, використовують у кондитерській сфері, роблять з нього цукерки, варення, ріжуть у салати, а ще гарбуз – ідеальний елемент декору оселі, ресторану або офісу.

Гарбуз довго зберігається, тому ласувати ним можна взимку і навіть на початку весни. Вітамін С, на який так багатий гарбуз, зміцнює імунітет і допомагає організму боротися з вірусними захворюваннями, що так актуально в наш час. Одна з найпопулярніших страв, гарбузова каша (в неї додають родзинки та рис) дуже корисна для дітей, а гарбузовий суп завжди можна знайти в осінніх меню вишуканих ресторанів.

Цього разу на Depo.Кухні ми готуємо таке, чого ще не готували ніколи – фаршируємо гарбуз печерицями та волоськими горіхами. Лише уявить цей аромат, який наповнює кухню та дражнить вашу гурманську фантазію. Врахуйте те, що фарширований гарбуз - досить ситна страва, тому сміливо можете готувати його на обід для родини або друзів.

Гарбуз сам по собі дуже яскравий, а у фаршированому вигляді дуже "непопсовий", тож, сміливо готуйте його на святковий стіл. Гості обов’язково оцінять вашу оригінальність. Варіантів для запікання гарбуза з фаршем чимало, але ми пропонуємо спробувати саме начинку з печериць, волоських горіхів та спецій, адже вона нікого не лишає байдужим.

Як правильно запікати гарбуз з начинкою, дивись у відеорецепті на каналі Depo.Кухня

Інгредієнти:

  • гарбуз — зображення інгредієнта
    гарбуз

    1 гарбуз (вага 1,5-1,7 кг)

  • Печериці — зображення інгредієнта
    Печериці

    450 г

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    1 велика цибулина

  • волоські горіхи — зображення інгредієнта
    волоські горіхи

    80 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    30 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    для смажіння

  • Спеції — зображення інгредієнта
    Спеції

    мускатний горіх та орегано

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    на смак

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    на смак

Приготування:

- Вибираємо для страви такий гарбуз, який би рівно стояв у духовці і не падав. Ми брали кругленький гарбузик сорту Хоккайдо;

- Зрізаємо шляпку в гарбуза (дивись відео), чистимо від насіння;

виймаємо з гарбуза насіння

- Шляпку від гарбуза не викидаємо;

- Запікаємо гарбуз протягом 25 хвилин при температурі 180°, аби він всередині був не таким твердим;

- Поки печеться гарбуз, готуємо начинку. Попередньо добре вимиті печериці нарізаємо тоненькими скибочками;

нарізаємо печериці

- Нарізаємо цибулину кубиками;

- Підсмажуємо спочатку цибулю на рослинній олії на сковорідці протягом 2-3 хвилин, додаємо печериці і смажимо біля 15 хв. під кришкою до готовності;

підсмажені печериці з цибулею

- Далі подрібнюємо у блендері або у кавомолці волоськігоріхи (можна дуже дрібно, до стану пасти);

- Печерицям з цибулею даємо 5 хв. трохи остигнути і змішуємо масу з меленими горіхами та вершковим маслом;

- Сюди до печериць додаємо спеції, солимо і ще раз добре перемішуємо;

- Наповнюємо начинкою гарбуз, накриваємо шляпкою (яку ми відрізали на самому початку);

начиняємо гарбуз

- Останній етап запікання гарбуза. Ставимо його на деко, вливши води туди води, аби гарбуз погрузнув на 1 см. Запікаємо гарбуз із начинкою протягом 45 хв. у духовці.

- Подаємо теплим!

подаємо гарбуз гарячим

- Смачного!

  • 4 порції

  • 140 гривень

  • 327 Ккал/100 г

  • 1 година, 10 хвилин

Особливості приготування

- Обираючи гарбуз, пам'ятайте, що не всі гарбузи однаково смачні. Кращими гарбузами вважаються саме круглі і середніх розмірів. Вони набагато солодші і смачніші;

- Також не варто фарширувати та запікати гарбуз, вага якого перевищує 5 кг;

- Воду на деко в цьому рецепті ми наливаємо для того, аби гарбуз був м’якішим (враховуємо той факт, що ми не чистимо його від шкірки).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"