Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Фаршируємо перець куркою з овочами

На Depo.Кухні пропонуємо новий варіант начинки для перцю та нестандартний спосіб подачі

Depo.Кухня: Фаршируємо перець куркою з о…

Приготувати смачний, ситний та корисний обід за мінімум часу – цілком реально. Depo-Кухня вам це сьогодні доведе. Мова під про перець, фарширований куркою, овочами та запечений під сиром. У начинку радимо додати гостринки – трохи перцю чілі. Чілі не лише зігріє вас зсередини у прямому розумінні цього слова. По-перше, аби не хапатись за язик, перцю кладемо в міру (скільки – дивись у відеорецепті – Ред.). По-друге, перець чілі дуже корисний інгредіент: він вбиває три чверті патогенних бактерій в їжі і є чудовим джерелом антиоксидантів, що спиняють вільнорадикальні процеси, запобігають старінню і пошкодженню клітин, прогресу атеросклерозу.

Навіть така нехитра страва, як фарширований перець має свою історію. Сам овоч має латиноамериканське походження: він був імпортований в Європу завдяки плаванням Христофора Колумба до Америки. Спочатку перець фарширували вермішеллю. Така страва був типовим обідом бродячих торговців, які продавали різний крам із своїх візків по всьому місту. Сама ідея начинити перець макаронними виробами наштовхує креативних кулінарів на думку, що ці овочі можна фарширувати будь-чим. Але про все по порядку.

Ближче до кінця XIX століття всі ресторани і тратторії районів Мерджелліна і Марекьяро включали їх в своє меню. Згодом місцеві мешканці острову Іскія, що у Тірренському морі, переробили рецепт. Вони фарширували стиглий перець черствих хлібом, шматочками смаженого перцю, оливками, каперсами і тертим пармезаном.

На наших широтах найпопулярнішою начинкою для фаршированого перцю є рис та фарш, в які додають підсмажену цибулю, спеції, а потім тушкують вже наповнені перці у томаті. За класикою від перця відрізають ту частинку, де знаходиться хвостик і наповнюють його порожнину.

Ми ж на Depo.Кухні пропонуємо новий варіант начинки та новий спосіб подачі: перці розрізаємо вздовж, аби вони мали вигляд човників. Трохи підпікаємо їх у духовці, аби вони не були надто твердими, далі начиняємо їх начинкою з куркою, овочами та чілі, присипаємо все тертим сиром і ще раз запікаємо. На все про все – трохи більше, ніж півгодини, але смачний обід на всю родину вам гарантовано!

Про всі тонкощі приготування фаршированого перцю ти можеш дізнатись у відеорецепті. Не забувайте ставити лайк і в коментарях писати про свій досвід фарширування перцю. Раптом у вас вийшло краще, ніж у нас?

Рецепт фаршированого куркою з овочами перцю

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — зображення інгредієнта
    Болгарський перець

    3 шт. (можна брати 3 кольори: червоний, зелений та жовтий)

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    1 велика цибула

  • перець чілі — зображення інгредієнта
    перець чілі

    за смаком

  • Філе курки — зображення інгредієнта
    Філе курки

    1 відварене філе

  • Кукурудза консервована — зображення інгредієнта
    Кукурудза консервована

    100 г

  • Помідор — зображення інгредієнта
    Помідор

    1 шт.

  • Сир твердий — зображення інгредієнта
    Сир твердий

    120 г (натерти)

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    на власний смак

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    на власний смак

  • Кінза — зображення інгредієнта
    Кінза

    5-7 гілочок (або будь-яка інша зелень)

Як готувати фарширований куркою з овочами перець

- Розігрійте духовку до 200 °С. Розріжте перчини навпіл уздовж, видаліть насіння і перегородки;

Розрізаємо перчини навпіл

- Деко або форму, де будете запікати, трохи змажте олією та викладіть на неї половинки перців. Ставимо їх в духовку на 10 хв. запектись при температурі 170 °С

- Дрібно нарізаємо цибулину;

Дрібно нарізаємо цибулю

- Бланшуємо томат (обдаємо окропом), знімаємо з нього шкірку, нарізаємо кубиками і додаємо у сковорідку до цибулі, смажимо разом 3 хвилини;

Бланшуємо томат

- Додаємо до підсмаженої цибулі з томатом консервовану кукурудзу та дрібно порізане на кубики куряче відварене філе;

Порізане на кубики куряче відварене філе

- Смажимо овочі з куркою ще 7-8 хвилин. Додаємо сіль, перець;

- Дістаємо перці з духовки, начиняємо їх куркою з овочами, зверху щедро присипаємо натертим сиром;

присипаємо натертим сиром

- Ставимо наповнені перчини в духовку запікатись ще на 10-13 хвилин при температурі 170 °С;

- Подаємо фарширований перець зі свіжою дрібно нарізаною кінзою.

Подавати такий перець краще з дрібно нарізаною кінзою

  • 3 порції (по 2 половинки перцю на одну людину)

  • вартість залежить від сезону року

  • 289 Ккал/100 г

  • 35-40 хвилин

Дякуємо, що дивитесь рецепти від Depo.Кухні та експерементуєте з нами!

У коментарях до відео на YouTube-каналі Depo.Кухні обов'язково поділіться з нами враженнями від цього рецепту перцю!

Готуйте натхненно! До нових зустрічей!

Особливості приготування

- Перед початком приготування з перчин обов’язково потрібно видалити насіння;

- Для фарширування підходять будь-які сорти солодкого перцю, а особливо болгарський перець та Ротунда;

- Перці, перш ніж фарширувати, потрібно пропекти у духовці біля 10 хвилин. Начинку закладаємо у вже напівм’який перець;

- Звісно, шанувальники класичного рецепту фаршированого перцю (з рисом та м’ясом)можуть додати до начинки і рис. У такому разі рис потрібно зміщувати з овочевою начинкою вже у відвареному стані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme