Depo.Кухня: Готуємо оладки на молоці з яблуками
На Depo.Кухні ділимось рецептом оладок на молоці, для яких збиваємо яєчні білки і додаємо їх у тісто
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
4 вересня 2020 17:00

Коли мова заходить про оладки, багато хто одразу пригадує дитинство. Бабусі та мами часто їх готували, а ми так полюбляли їсти їх на сніданок, здобрюючи сметаною або варенням.
Оладки готують з густого тіста, яке за своєю консистенцією нагадує сметану. На відміну від млинців, в тісто для оладок додають різні наповнювачі – порізане яблуко, родзинки, фруктове пюре. В сучасних рецептах можна зустріти оладки із шматочками тропічних фруктів та навіть з кокосовою стружкою. Оладки без наповнювача, а просто зі сметаною, також є не менш смачними.
Говорячи просто, оладки – це товсті млинці. Як смажений виріб із рідкого тіста вони відомі з середини XVI ст., Але історія їх виникнення сягає в глибину століть.
За однією з версій, назва "оладки" походить від імені слов'янської язичницької богині Лади. Саме вона уособлювала любов і красу, в дар їй готували навесні особливі маленькі скоростиглі коржі з рідкого тіста на важких чавунних сковорідках – оладницях, або ладках. Варіантів назв у оладок теж було чимало: оланкі, оладейкі, олажкі і навіть олябиші.
Стародавній рецепт розповсюдився світом і не втратив популярності і зараз. У рубриці Depo.Кухня ми ділимось рецептом оладок на молоці, для яких ще збиваємо яєчні білки до стану густої піни і обережно вводимо їх у тісто. Оладки виходять красивими, ніжними та неймовірно смачними.
Оладки з яблуками на молоці від Depo.Кухні. Відеорецепт
Став лайк, ділись із друзями відеорецептом та завжди будь в курсі найсмачніших рецептів.
ІНГРЕДІЄНТИ для Оладок:
(з розрахунку на 2-3 порції)
- пшеничне борошно
130 г
- Яблука
1,5 середнього розміру
- Лимонний сік
2-3 ст. ложки
- Яйця
2 шт.
- Цукор
50 г
- Ванільний цукор
1 пакетик
- Молоко
130 мл
- Олія
1 ст.л. (в тесто)
- Олія
для смажіння
- Сіль
дрібка
- Мед
30 г /порція (для подачі)
- Сметана
30 г/порція (для подачі)
ПРИГОТУВАННЯ ОЛАДКІВ З ЯБЛУКАМИ:
Яблука чистимо від шкірки, нарізаємо тонкими скибками, змащуємо лимонним соком;
Беремо яйця, відділяємо білки від жовтків;
Спочатку жовтки збиваємо зі звичайним цукром, додаємо сюди ванільний цукор та 1 столову ложку рослинної олії та молоко, змішуємо з борошном та дрібкою солі;
Збиваємо білки до стану міцної піни і акуратно за допомогою лопатки вмішуємо їх у тісто;
Розігріваємо сковорідку, наливаємо масло і ложкою накладаємо тісто, підрівнюючи їх форму, зверху на непідсмажену сторону кладемо скибочку яблука;
Оладки підсмажуємо з обох сторін до рум’яного стану на середньому вогні (2-3 хвилини з кожної сторони);
Подаємо з медом або сметаною;
Яблучні оладки на молоці, приготовані за цим рецептом, виходять пухкими і дуже смачними. Також тут не потрібні ні сода ні розпушувач. Вони просто тануть у роті, особливо вони смачні з медом.
Слідкуйте за оновленнями від Depo.Кухні! До зустрічі!
9-10 оладок
60-70 гривень
265 Ккал
30 хв.
Особливості приготування
- Аби оладки були дуже ніжними і танули у роті, переконайтесь у свіжості інгредієнтів;
- Оладки будуть обов’язково пишними, якщо борошно просіяти 2-3 рази (це наситить його киснем);
- Більш ароматними оладки будуть, якщо ви додасте в тісто ванільний цукор або ванільний екстракт (для солодкого тіста) або кріп (для солоного);
- Смажити оладки потрібно на обов'язково добре прогрітій сковорідці, на середньому вогні.