Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо оладки на молоці з яблуками

На Depo.Кухні ділимось рецептом оладок на молоці, для яких збиваємо яєчні білки і додаємо їх у тісто

Depo.Кухня: Готуємо оладки на молоці з я…

Коли мова заходить про оладки, багато хто одразу пригадує дитинство. Бабусі та мами часто їх готували, а ми так полюбляли їсти їх на сніданок, здобрюючи сметаною або варенням.

Оладки готують з густого тіста, яке за своєю консистенцією нагадує сметану. На відміну від млинців, в тісто для оладок додають різні наповнювачі – порізане яблуко, родзинки, фруктове пюре. В сучасних рецептах можна зустріти оладки із шматочками тропічних фруктів та навіть з кокосовою стружкою. Оладки без наповнювача, а просто зі сметаною, також є не менш смачними.

Говорячи просто, оладки – це товсті млинці. Як смажений виріб із рідкого тіста вони відомі з середини XVI ст., Але історія їх виникнення сягає в глибину століть.

За однією з версій, назва "оладки" походить від імені слов'янської язичницької богині Лади. Саме вона уособлювала любов і красу, в дар їй  готували навесні особливі маленькі скоростиглі коржі з рідкого тіста на важких чавунних сковорідках – оладницях, або ладках. Варіантів назв у оладок теж було чимало: оланкі, оладейкі, олажкі і навіть олябиші.

Стародавній рецепт розповсюдився світом і не втратив популярності і зараз. У рубриці Depo.Кухня ми ділимось рецептом оладок на молоці, для яких ще збиваємо яєчні білки до стану густої піни і обережно вводимо їх у тісто. Оладки виходять красивими, ніжними та неймовірно смачними.

Оладки з яблуками на молоці від Depo.Кухні. Відеорецепт

Став лайк, ділись із друзями відеорецептом та завжди будь в курсі найсмачніших рецептів.

ІНГРЕДІЄНТИ для Оладок:

(з розрахунку на 2-3 порції)

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    130 г

  • Яблука — зображення інгредієнта
    Яблука

    1,5 середнього розміру

  • Лимонний сік — зображення інгредієнта
    Лимонний сік

    2-3 ст. ложки

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    2 шт.

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    50 г

  • Ванільний цукор — зображення інгредієнта
    Ванільний цукор

    1 пакетик

  • Молоко — зображення інгредієнта
    Молоко

    130 мл

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    1 ст.л. (в тесто)

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    для смажіння

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    30 г /порція (для подачі)

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    30 г/порція (для подачі)

ПРИГОТУВАННЯ ОЛАДКІВ З ЯБЛУКАМИ:

Яблука чистимо від шкірки, нарізаємо тонкими скибками, змащуємо лимонним соком;

Беремо яйця, відділяємо білки від жовтків;

Спочатку жовтки збиваємо зі звичайним цукром, додаємо сюди ванільний цукор та 1 столову ложку рослинної олії та молоко, змішуємо з борошном та дрібкою солі;

Збиваємо білки до стану міцної піни і акуратно за допомогою лопатки вмішуємо їх у тісто;

Розігріваємо сковорідку, наливаємо масло і ложкою накладаємо тісто, підрівнюючи їх форму, зверху на непідсмажену сторону кладемо скибочку яблука;

Оладки підсмажуємо з обох сторін до рум’яного стану на середньому вогні (2-3 хвилини з кожної сторони);

Подаємо з медом або сметаною;

Яблучні оладки на молоці, приготовані за цим рецептом, виходять пухкими і дуже смачними. Також тут не потрібні ні сода ні розпушувач. Вони просто тануть у роті, особливо вони смачні з медом.

Слідкуйте за оновленнями від Depo.Кухні! До зустрічі!

  • 9-10 оладок

  • 60-70 гривень

  • 265 Ккал

  • 30 хв.

 

Особливості приготування



- Аби оладки були дуже ніжними і танули у роті, переконайтесь у свіжості інгредієнтів;

- Оладки будуть обов’язково пишними, якщо борошно просіяти 2-3 рази (це наситить його киснем);

- Більш ароматними оладки будуть, якщо ви додасте в тісто ванільний цукор або ванільний екстракт (для солодкого тіста) або кріп (для солоного);

- Смажити оладки потрібно на обов'язково добре прогрітій сковорідці, на середньому вогні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme