Depo.ua Logo

Depo.КУХНЯ: Готуємо особливі млинці на Масляну

Скоро Масляна! Час подумати над оригінальними рецептами млинців. На Depo.Кухні ми винайшли рецепт надзвичайно смачних млинців і ділимось ним з вами 

Depo.КУХНЯ: Готуємо особливі млинці на М…

До Масляної краще готуватись заздалегідь. Тоді у вас буде достатньо часу визначитись із найкращим рецептом млинців, потренуватись замішувати тісто та поексперементувати з начинками. У 2020 році православний Великдень припадає на 19 квітня. Великий піст починається 2 березня. Тож, Масляна-2020 настане 24 лютого і триватиме цілий тиждень аж до 1 березня. У цей тиждень в меню багатьох ресторанів зазвичай є страви з млинців, деякі заклади навіть пропонують окреме меню з млинцевими стравами. Дуже популярними є і млинцеві торти, перемазані шоколадом, також млинці фламбе (Фламбування - коли готову страву поливають міцними спиртними напоями і підпалюють). Українці люблять погуляти на Масляну. У парках або у спецально відведених локаціях проподять різноманітні фестивалі, де можна і повеселитись і смачно поїсти млинців. Але приготувати млинці можна і вдома - це чудова нагода не лише проявити творчі кулінарні здібності, а й влаштувати "млинцеву вечірку" для друзів. 

На Depo.Кухні пропонуємо зробити млинці з двома видами начинок. Солоні млинчики з рікотою, шпинатом та часником - дуже поживні і чудово підійдуть для вечері.  Також пропонуємо варіант десертних млинців - з яблучно-банановим пюре та меленим волоським горіхом.  Ці млинці підходять не лише ласунам, а я й тим, хто слідкує фігурою, адже в солодкій начинці цукор зовсім не потрібен. 

ВІДЕОРЕЦЕПТ МЛИНЦІВ ІЗ ДВОМА ВИДАМИ НАЧИНОК ВІД Depo.Кухні

Інгредієнти: 

Для самих млинців

  • Молоко — зображення інгредієнта
    Молоко

    500 мл

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    2 шт.

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    200 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    30 мл в тісто

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    30 г (для смажіння)

  • суміш спецій — зображення інгредієнта
    суміш спецій

    (кориця, кардамон у невеликій кількості)

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    2 ст.л.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

Для начинок: 

Начинка з рікоти та шпинату 

  • рікота — зображення інгредієнта
    рікота

    200 г

  • шпинат — зображення інгредієнта
    шпинат

    50 г (підійде заморожений)

  • Часник — зображення інгредієнта
    Часник

    1 зубчик

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • коріандр — зображення інгредієнта
    коріандр

    0,5 ч.л.

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    на одну поріцію - 50 г сметани

Начинка з яблука, банану та волоських горіхів 

  • Яблука — зображення інгредієнта
    Яблука

    1 шт.

  • Банан — зображення інгредієнта
    Банан

    1 стиглий банан

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    30 г (аби підсмажити порізане яблуко)

  • волоські горіхи — зображення інгредієнта
    волоські горіхи

    30 г (перемелені в блендері)

  • суміш спецій — зображення інгредієнта
    суміш спецій

    мелена кориця та гвоздика

  • морозиво вершкове — зображення інгредієнта
    морозиво вершкове

    30 г (для подачі)

  • шоколадна стружка — зображення інгредієнта
    шоколадна стружка

    25-30 г

 

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:

Робимо тісто для млинців.

- Беремо глибоченьку миску. Вбиваємо в неї два яйця і вінчиком, або, у крайньому випадку, виделкою, ретельно збиваємо їх;

- У рецепті нам потрібно півлітра молока на два яйця. Спочатку ми з цих півлітра зачерпуємо трохи молока - приблизно 150 мл і в цій кількості розводимо 3-4 столові ложки борошна. Слідкуйте за тим, аби в масі не було борошняних грудочок;

- Після того, як розмішали у 150 мл молока частину борошна, відправляємо цю масу до збитих яєць. Додаємо цукор, спеції за бажанням. Перемішуємо все ретельно;

- Додаємо у масу рослинну олію, досипаємо ще борошна і доливаємо молоко – поступово! Обов'язково поступово, аби тісто не мало комочків і було однорідним. Дрібка солі – і все! Тісто повинно за консистенцією нагадувати кисіль! 

- Змащуємо сковорідку вершковим маслом. Наливаємо трохи тіста на гарячу сковорідку, нахиляючи її в різні сторони, аби тісто розтіклось і млинець набув круглої форми. Смажимо млинці, слідкучи за тим, аби вони не пригоріли. 

Готуємо начинки.

Сирно-шпинатна начинка

- Сир (рікота або просто вершковий сир) перекладаємо у миску, додаємо розморожений шпинат, попередньо зливши з нього непотрібну рідину;

- Подрібнюємо часник, додаємо в сирну масу;

- Солимо, додаємо спеції за смаком;

- Подавати такі млинці краще зі сметаною

 

Начинка з яблучно-банановим пюре та волоськими горіхами 

- Нарізаємо стиглий банан та ретельно розминаємо його виделкою;

- Очищене від шкірки яблуко нарізаємо на кубики та підсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору;

- Горіхи подрібнюємо у блендері до кремоподібного стану (якщо нема блендера, підійде кавомолка)

- Підсмажені яблука стають м'якими, тож, сміливо відправляємо їх до банану і перетворюємо у однорідну фруктову масу;

-  Додаємо сюди ж перемелені горіхи, спеції; 

 

Подавати такі млинці можна з кулькою вершкового морозива, а зверху можна посипати десерт шоколадною стружкою. Смачного!

Особливості приготування

 Смажіння млинців – справа не проста. Тому не засмучуйтесь, якщо перші два-три млинці на вигляд виходять не ідеальні, або не тієї товщини, якої хотілось. Потрібно навчитись терпінню – це і є головна запорука вдалих млинців. Коли смажите млинчики, не відходьте далеко від сковорідки. Слідкуйте за тим, аби вони не пригоріли. Якщо ви налили тісто на сковорідку і в процесі смажіння вже бачите золотистий обідок довкола млинця - це значить, що його вже можна перегортати;



- Якщо раптом ваше тісто для млинців вийшло надто рідким, не варто одразу підсипати борошно. Спочатку відлийте частину тіста в меншу ємність, всипте туди борошна, розмішайте ретельно і лише після цього масу з меншої ємності з'єднайте з рештою тіста. Це дасть вам змогу уникнути небажаних борошняних грудочок у тісті; 



- Якщо хочете, аби ваші млинці були пишними, то краще робіть їх на дріжджах або на рідкій сметані;



- Невелику кількість цукру (не більше 1 ст. ложки) варто додавати у млинці навіть якщо ви не плануєте робити для них солодку начинку. Це додасть смаку млинців особливості. Але багато цукру додавати у млинці не потрібно – так вони ризикують втратити форму

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme