Depo.КУХНЯ: Ідеї для вишуканої сервіровки святкового столу
У цьому випуску Depo.Кухні - особлива атмосфера творчості і натхнення, адже ми розкриваємо всі секрети вбрання святкового столу
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
23 грудня 2019 17:00
Красиво сервірований стіл завжди був, є і буде окрасою свята Різдва та Нового року. Це стильно, а головне - смачна їжа виглядає в рази апетитнішою на столі з вишуканою, оригінальною, доречною сервіровкою. У цьому випуску Depo.Кухні розкриваємо всі тонкощі і секрети вбрання святкового столу. А допоможе нам в цьому Володимир Єременко, декоратор, дизайнер та власник мережі Posudmeister. Одним словом – посудмейстер!
Для сервіровки нам потрібно:
-Плейсмати та ранери з вінілового волокна
-Підставні тарілки
-Акцентні тарілки
-Кришталеві бокали
-Столові прибори
-Кулер для шампанського
Для створення святкових підсвічників нам буде потрібно:
-Гілки хвої;
-Бокали або стакани;
-Свічки;
-Глітер;
-Журавлина (замість журавлини можна використати шипшину);
- вода
Для створення квіткової композиції потрібно:
-Ваза
-Оазис флористичний;
-Вода;
-Ковила сушена;
-Гілки хвої;
-Декоративні гілки з журавлиною (за бажанням);
-Лак для волосся;
-Штучний сніг;
-Троянди
-Глітер
-Ялинкові кульки (невеликі)
Ми вдячні нашим партнерам:
Салону посуду та декору #Posud: meister за чудову локацію для кулінарної творчості та та вишукані ідеї.
- Замість звичної скатертини ми пропонуємо використати раннери і плейсмати. Адже сьогодні це у тренді "свідомої" сервіровки! Вони здатні вигідно підкреслити фактуру столу, дають можливість візуально змінювати потрібні речі і навіть психологічно зближувати людей. Наш стіл ми прикрашаємо раннерами бренду Chilewich(США) . Вінілові нитки, що входять до складу тканини мають антибактеріальні властивості, виріб стійкий до високих температур та сонячних променів. Але ж варто остерігатися підробок!
- Тепер ми мусимо відповідати до кінця взятій планці та продовжувати тему вишуканості. То ж і фарфор на нашому столі має бути відповідний: і це Noritake(Японія) - витонченість форм, прозорість скла теплого відтінку слонової кістки, міцність виробів, декорованих дорогоцінними металами і особливими порцеляновими стразами.
- Окрім бокалів для шампанського, кришталь бере участь у декоративних композиціях. І це Rogaska(Словенія) - унікальний тонкий видувний кришталь ручної роботи із старовинними традиціями та розкішною "біографією". До речі, Rogaska - це остання піч в Європі, що виробляє справжній кришталь! Аби він довго залишався прикрасою святкового столу, за ним необхідний лагідний догляд. Ось лише один лайфхак миття витонченого посуду: якщо в декантері або в графині залишилися сліди від червоного вина насипте в нього жменю рису, додайте теплу воду з лимонним соком або оцтом і добре струсіть кілька разів - рис буде діяти як м'який абразив, не завдаючи шкоди кришталю.
- Звичайно без столових приборів гостей кликати зарано. Ми обрали вироби фабрики Pinti (Італія) – однієї з небагатьох в Європі, яка робить прибори, виковуючи їх з тонкого металевого брусу. У декорі деяких лінійок столових приладів використовується золото 24 К.
- Саме час трохи перевести дух і подумати про аперитив. Шампанське в студію! У відро для шампанського засипаємо лід, для прискорення процесу охолодження заливаємо його холодною водою, ставимо в нього шампанське. П`ять хвилин і звеселяючий душу напій досягає потрібної температури. Наче всім добре відомі істини, але іноді не зайве і нагадати. А ще, мені хотілося б розповісти про такий винахід людства як кулер для шампанського. Наразі, використовуємо антикварну річ, яка є власністю самого декоратора. Звичайно, предмет з розряду розкоші, але дуже вишукана та зручна річ одночасно, бо створює атмосферу святковості!
Особливості приготування
- Перед сервіруванням варто подумати про меню столу;
- Столові прибори, які знадобляться під час їжі, розкладають з боків і зверху тарілки. Виделки кладуть ліворуч зубцями вгору, а ножі – праворуч, лезом до тарілки;
- Зазвичай на стіл ставлять келихи для вина та шампанського. За необхідністю можна розставити і посуд для міцного алкоголю;
- Якщо у вас не знайшлось часу на створення святкових декоративних композицій столу – не біда. Прикрасити стіл можна квітами. Аби вони гармонійно виглядали і не заважали гостям, не варто обирати у якості декору квіти на високих стеблах.