Depo.ua Logo

Depo.КУХНЯ: Секрети смачної пасти від Маргарити Січкар

На Depo.Кухні побувала амбасадор щастя, креативний продюсер та просто щаслива жінка, Маргарита Січкар, яка розкрила секрети приготування дуже смачної пасти з анчоусами та броколі

Depo.КУХНЯ: Секрети смачної пасти від Ма…

Маргарита Січкар у минулому - відома рестораторка, а зараз, маючи великий життєвий досвід вчить людей бути щасливими.  Маргарита проводить авторські майстер-класи, інтенсиви та тренінги по бізнесу та особистісному розвитку. Амбасадор щастя (саме так вона себе називає) впевнена, що справжній успіх країни вимірюється не у ВВП, а у "ВНЩ", тобто у "Валовому Національному Щасті".

На Depo.Кухні Маргарита поділилась рецептом смачної пасти з анчоусами та броколі. Ця паста оригінальна і не складна у приготуванні, а головне -  настільки смачна, що її можна подавати навіть у вигляді романтичної вечері. У такому випадку її смак підкреслить келих хорошого білого вина. 

Паста, приготована за цим рецептом, дуже корисна. Не секрет, що у  капусті броколі вітаміну С більше,  ніж в апельсинах чи лимонах. Анчоуси також унікальні завдяки своєму "багажу користі" . Вони містять багато жирних кислот, вітамінів  (А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К, РР), мікро и макро елементів (фосфор; йод; калій; магній; мідь). Тож, нагодуйте пастою за рецептом від Маргарити Січкар своїх рідних та близьких і отримайте насолоду від щасливих облич та схвальних вигуків "Як смачно!". 

ІНГРЕДІЄНТИ З РОЗРАХУНКУ НА ДВІ ПОРЦІЇ:

  • Спагетті — зображення інгредієнта
    Спагетті

    180-200 г

  • Оливкова олія — зображення інгредієнта
    Оливкова олія

    30 мл

  • анчоуси в маслі — зображення інгредієнта
    анчоуси в маслі

    70 г

  • Часник — зображення інгредієнта
    Часник

    2 зубчики;

  • Броколі — зображення інгредієнта
    Броколі

    300 г

  • Пармезан — зображення інгредієнта
    Пармезан

    50 г

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ: 

- Ріжемо часник (лайфхак як вдало нарізати часник - у відео);

- Підсмажуємо часник на оливковій олії до ледь золотистого кольору;

- Нарізаємо анчоуси та додаємо їх у сковорідку з часником. Підсмажуємо анчоуси разом з часником протягом 3-4 хвилин;

- У воді, яка закипіла, відварюємо спагеті. Ще ніколи не було так приємно варити спагеті: ми використали майже дизайнерську і дуже екологічну каструлю для спагеті італійського бренду RUFFONI серії Opus Prima. Аби відварити спагеті до стану аль денте, потрібно 7 хвилин. За 3 хвилини до того, як ви закінчитие варити спагеті, потрібно додати в цю саму кастрюлю броколі. Воду, у якій варяться спагеті, можна підсолити за смаком;

- Зливаємо воду зі спагеті (Перед зливанням варто зберегти 3-4 столові ложки води, у якій варились спагеті. Вона знадобиться для сосусу);

 

- Спагеті додаємо в сковорідку, до підсмаженого часнику з анчоусами. Перемішуємо, додаємо тертий пармезан і трохи води, у якій варились спагеті;

- Готову пасту розкладаємо в тарілки та за смаком можна ще раз присипати пармезаном. Особливий настрій підчас сервіровки та "написання" гастрономічного натюрморту створили тарілки від DPL для найкращого створення гастрономічного натюрморту. 

- До нашої страви якнайкраще пасує легке біле вино. Ми обрали "Рислінг". А витончені келихи Vivendi від Nachtmann якнайкраще пасують для урочистого завершення елегантно-смачної теми.

Depo.Кухня дякує партнерам:

- Салону посуду та декору #Posud: meister за чудову локацію для кулінарної творчості.

Особливості приготування

- Спагеті мають бути виготовлені з твердих сортів пшениці. Одна з головних ознак якісної пасти – високий вміст білку (ці дані вказують на упаковці в табличці харчової цінності). Вміст білку має становити не менше 12 % на 100 г продукту. На упаковці тверді сорти пшениці позначаються літерою А;

- Відварювати спагеті краще у підсоленій воді. Ідеальна пропорція – на один літр води потрібно брати 100 г спагеті та 10 г солі;

- Якісні спагеті не миють після відварювання;

- Щоб соус краще змішався з пастою, потрібно залишити трохи рідини, в якій відварювались спагеті. Це допоможе інгредієнтам рівномірно розподілитися у страві; 

- Подавати спагеті потрібно одразу після приготування. Залишати "на потім" і розігрівати їх не треба.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme