Depo.КУХНЯ: Секрети смачної пасти від Маргарити Січкар
На Depo.Кухні побувала амбасадор щастя, креативний продюсер та просто щаслива жінка, Маргарита Січкар, яка розкрила секрети приготування дуже смачної пасти з анчоусами та броколі
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
4 квітня 2020 17:00

Маргарита Січкар у минулому - відома рестораторка, а зараз, маючи великий життєвий досвід вчить людей бути щасливими. Маргарита проводить авторські майстер-класи, інтенсиви та тренінги по бізнесу та особистісному розвитку. Амбасадор щастя (саме так вона себе називає) впевнена, що справжній успіх країни вимірюється не у ВВП, а у "ВНЩ", тобто у "Валовому Національному Щасті".
На Depo.Кухні Маргарита поділилась рецептом смачної пасти з анчоусами та броколі. Ця паста оригінальна і не складна у приготуванні, а головне - настільки смачна, що її можна подавати навіть у вигляді романтичної вечері. У такому випадку її смак підкреслить келих хорошого білого вина.
Паста, приготована за цим рецептом, дуже корисна. Не секрет, що у капусті броколі вітаміну С більше, ніж в апельсинах чи лимонах. Анчоуси також унікальні завдяки своєму "багажу користі" . Вони містять багато жирних кислот, вітамінів (А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К, РР), мікро и макро елементів (фосфор; йод; калій; магній; мідь). Тож, нагодуйте пастою за рецептом від Маргарити Січкар своїх рідних та близьких і отримайте насолоду від щасливих облич та схвальних вигуків "Як смачно!".
ІНГРЕДІЄНТИ З РОЗРАХУНКУ НА ДВІ ПОРЦІЇ:
- Спагетті
180-200 г
- Оливкова олія
30 мл
- анчоуси в маслі
70 г
- Часник
2 зубчики;
- Броколі
300 г
- Пармезан
50 г
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- Ріжемо часник (лайфхак як вдало нарізати часник - у відео);
- Підсмажуємо часник на оливковій олії до ледь золотистого кольору;
- Нарізаємо анчоуси та додаємо їх у сковорідку з часником. Підсмажуємо анчоуси разом з часником протягом 3-4 хвилин;
- У воді, яка закипіла, відварюємо спагеті. Ще ніколи не було так приємно варити спагеті: ми використали майже дизайнерську і дуже екологічну каструлю для спагеті італійського бренду RUFFONI серії Opus Prima. Аби відварити спагеті до стану аль денте, потрібно 7 хвилин. За 3 хвилини до того, як ви закінчитие варити спагеті, потрібно додати в цю саму кастрюлю броколі. Воду, у якій варяться спагеті, можна підсолити за смаком;
- Зливаємо воду зі спагеті (Перед зливанням варто зберегти 3-4 столові ложки води, у якій варились спагеті. Вона знадобиться для сосусу);
- Спагеті додаємо в сковорідку, до підсмаженого часнику з анчоусами. Перемішуємо, додаємо тертий пармезан і трохи води, у якій варились спагеті;
- Готову пасту розкладаємо в тарілки та за смаком можна ще раз присипати пармезаном. Особливий настрій підчас сервіровки та "написання" гастрономічного натюрморту створили тарілки від DPL для найкращого створення гастрономічного натюрморту.
- До нашої страви якнайкраще пасує легке біле вино. Ми обрали "Рислінг". А витончені келихи Vivendi від Nachtmann якнайкраще пасують для урочистого завершення елегантно-смачної теми.
Depo.Кухня дякує партнерам:
- Салону посуду та декору #Posud: meister за чудову локацію для кулінарної творчості.
Особливості приготування
- Спагеті мають бути виготовлені з твердих сортів пшениці. Одна з головних ознак якісної пасти – високий вміст білку (ці дані вказують на упаковці в табличці харчової цінності). Вміст білку має становити не менше 12 % на 100 г продукту. На упаковці тверді сорти пшениці позначаються літерою А;
- Відварювати спагеті краще у підсоленій воді. Ідеальна пропорція – на один літр води потрібно брати 100 г спагеті та 10 г солі;
- Якісні спагеті не миють після відварювання;
- Щоб соус краще змішався з пастою, потрібно залишити трохи рідини, в якій відварювались спагеті. Це допоможе інгредієнтам рівномірно розподілитися у страві;
- Подавати спагеті потрібно одразу після приготування. Залишати "на потім" і розігрівати їх не треба.