Depo.КУХНЯ: ТОП-7 варіантів подачі млинців з ікрою на Масляну
Масниця – прекрасне свято, яке важко уявити без млинців та ікри
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
10 березня 2022 11:00

Масляну кожного року святкують у різні дні. У 2022-му Масницю розпочнуть святкувати у понеділок, 28 лютого, а закінчать у неділю – 6 березня. Як і завжди, це свято відзначають за тиждень до Великого Посту, який передує Великодню.
Головна страва, яку готують на Масляну – млинці. Зазвичай, вони мають круглу форму і символізують сонце. В "ансамблі" із млинцями готують і пиріжки, і оладки і вареники і сирні пироги, словом – столи від смаколиків майже скриплять. Про начинки для млинців можна видати окрему книгу, бо замінивши у традиційному рецепті один-два інгредієнти і додавши щось нове, можна отримати новий, досконаліший рецепт, який також заслуговує на увагу. Враховуючи те, що їжа має бути не лише смачною, а й гарною, велику роль відіграє подача. Коли мова йде про млинці з ікрою, то експериментувати із подачею можна нескінченно. Ікра не лише має вишуканий смак. Невелика баночка цього делікатесу здатна перетворити буденну страву у справжній шедевр. На Depo.КУХНІ пропонуємо ТОП-7 варіантів подачі млинців з ікрою на Масляну.
Рецепт самих млинців від Depo.Кухні ви можете прочитати на сайті.
Для подачі млинців з ікрою знадобиться:
- Сметана
100 -150 г
- вершковий сир
250 г
- Рукола
50 г (або інша зелень)
Також для загортання млинців потрібні будуть зубочистки та дерев'яні шпажки.
Млинець "Суші"
Млинець "Хачапурі"
Млинець "Круасан"
Млинець "Троянда"
Млинець "Равлик"
Млинець "Конверт"
Млинець "Морозиво"
Особливості приготування
- Смажіння млинців – справа не проста. Тому не засмучуйтесь, якщо перші два-три млинці на вигляд виходять не ідеальні, або не тієї товщини, якої хотілось. Потрібно навчитись терпінню – це і є головна запорука вдалих млинців. Коли смажите млинчики, не відходьте далеко від сковорідки. Слідкуйте за тим, аби вони не пригоріли. Якщо ви налили тісто на сковорідку і в процесі смажіння вже бачите золотистий обідок довкола млинця - це значить, що його вже можна перегортати;
- Якщо раптом ваше тісто для млинців вийшло надто рідким, не варто одразу підсипати борошно. Спочатку відлийте частину тіста в меншу ємність, всипте туди борошна, розмішайте ретельно і лише після цього масу з меншої ємності з'єднайте з рештою тіста. Це дасть вам змогу уникнути небажаних борошняних грудочок у тісті;
- Якщо хочете, аби ваші млинці були пишними, то краще робіть їх на дріжджах або на рідкій сметані;
- Невелику кількість цукру (не більше 1 ст. ложки) варто додавати у млинці навіть якщо ви не плануєте робити для них солодку начинку. Це додасть смаку млинців особливості. Але багато цукру додавати у млинці не потрібно – так вони ризикують втратити форму