DEPO.КУХНЯ: Як по-особливому запекти устриці. Рецепт від "устричного барона"

На Depo.Кухні готуємо справжній делікатес - устриці з кімчі, запечені під пармезаном, а для доповнення"устричного ансамблю" ділимось рецептом устричного коктейлю, який підкреслює смак устричної страви та заряджає силами 

DEPO.КУХНЯ: Як по-особливому запекти уст…

 

Саме через безмежну любов до устриць Андрія Пігулевського, власника компанії "Устриці Скіфії", друзі назвали "устричним бароном". Його історія може надихнути тих, хто досі страждає на ненависній роботі, не знаючи, як перетворити хобі у справу свого життя, або шукає саме ту справу, яка б і подобалась і приносила прибуток. До 2012 року Пігулевський займався IT-бізнесом. Та наступив переломний момент, коли він відчув, що потрібно слідувати своєму покликанню, а з дитинства Андрій мріяв бути фермером. Так він відкрив першу в країні устричну ферму. Після періоду "проб і помилок" він, нарешті, поставив устричний бізнес на ноги і зараз "Устриці Скіфії" перетворились у справу його життя. Лише за минулий рік на фермі вдалось виростити біля 20 тонн устриць, а цьогоріч в планах Андрія - подвоїти цю цифру. Українська устриця має ніжне м'ясо, витончений аромат та трохи солодкий горіховий післясмак. За класикою жанру їх вживають у сирому вигляді з лимонним соком, іноді з соусом. Але на Depo.Кухні Андрій Пігулевський поділився цікавим рецептом запечених устриць з кімчі та приготував устричний коктейль, який підкреслює смак вишуканої страви.

Усі деталі рецепту та устричні лайфхаки дивіться у відеорецепті.

УСТРИЦІ, ЗАПЕЧЕНІ З КІМЧІ. РЕЦЕПТ ВІД "УСТРИЧНОГО БАРОНА"

Інгредієнти: 

  • Устриці — зображення інгредієнта
    Устриці

    12 штук

  • кімчі — зображення інгредієнта
    кімчі

    120 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    50 г

  • Пармезан — зображення інгредієнта
    Пармезан

    50 г

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    за смаком

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    за смаком

Приготування: 

- Відкриваємо устриці (Як правильно відкривати устриці, дивись у відео). 

- Викладаємо устриці на застелене пергаментом деко;

- Кладемо на кожну устрицю трохи вершкового масла, дрібку кімчі та присипаємо невеликою кількістю пармезану;

- Додаємо сіль та перець за смаком;

- Запікаємо устриці протягом 10-12 хвилин при температурі 180° С. 

Запечені устриці можуть стати як аперитивом до основної страви, також вони підходять у якості легкої вечері 

Устричний коктейль "Ойстеріта" 

Інгредієнти: 

  • Томатний сік — зображення інгредієнта
    Томатний сік

    500 мл

  • Лимонний сік — зображення інгредієнта
    Лимонний сік

    1 ч.л/ 1 порція

  • Вустерський соус (Worcestershire sauce) — зображення інгредієнта
    Вустерський соус (Worcestershire sauce)

    1,5 ч.л. /1 порція

  • Мед — зображення інгредієнта
    Мед

    0,5 ч.л./1 порція

  • Устриці — зображення інгредієнта
    Устриці

    1 шт./1 порція

  • кімчі — зображення інгредієнта
    кімчі

    (Сік від кімчі на власнй смак)

Приготування: 

- Наливаємо у стакан томатний сік, додаємо лимонний сік, вустерширський соус та сіль. Перчимо за смаком та додаємо сік від кімчі;

- Наостанок додаємо у коктейль трохи меду;

- Подавати коктейль потрібно з устрицею. Можна її покласти всередину склянки, або лишити на горі - так коктейль можна випити, а устрицею закусити (Дивись на відео). 

Дякуємо нашим партнерам:


- Салону посуду та декору Posud:meister за "розумні" і "здорові" інструменти для кулінарної майстерності, а це -  функціональний посуд для приготування від відомого німецького бренду Kuchenprofi та 

вишуканий посуд для сервірування з колекції Special від відомого італійського бренду IVV

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"