Овочеве рагу за рецептом від нутріціолога Дарії Саєд

В гостях на Depo.КУХНІ побувала нутріціолог, дієтолог, поетеса Дарія Саєд і  приготувала правильне овочеве рагу

Овочеве рагу за рецептом від нутріціолог…

Ця універсальна страва з овочів прижилась у багатьох кухнях світу. Саме слово "рагу" походить від французького ragoûter, що в перекладі означає "збуджувати апетит". Існує легенда, що за часів Столітньої війни з Англією був випадок, коли під час облоги одного з міст, люди, знесилені від голоду, зібралися на головній площі. Вони думали про те, як роздобути їжу. Навіть розглядали версію, аби заманити противника в пастку і відібрати провізію або відправити молодих красунь, щоб ті відвернули ворога, а потім напоїли його отруєним вином і принесли їжу. Дехто пропонував йти напролом - обід або смерть. Поки відбувались суперечки, жителі розвели на площі величезне багаття і кожен поклав в котел ті продукти, які у нього залишалися. Вогонь підтримували доти, поки не прийшла підмога і облога була знята. Але потім всі здивувались, що навіть на святкуванні визволення міста головним частуванням була не традиційна оленина, а страва, приготована у величезному казані. Ця їжа, яка стала символом єднання, отримала назву рагу кассуле (le cassoulet). Тобто, страву назвали на честь жароміцного посуду, в якій вона готувалася.

Ми ж на Depo.КУХНІ не просто приготували рагу, а і дізнались багато цікавих "фішок" його приготування. У відеосюжеті дивіться цінні поради Дарії Саєд щодо приготування їжі, якісного харчування та здорового способу життя. Втілити здорову ідею у красиву страву нам допоміг посуд, наданий нашим партнером -  салоном Posud: meister https://posudmeister.ua/ 

Відеорецепт овочевого рагу

 

Інгредієнти (з розрахунку на 2-3 порції):

(В цьому рецепті ми підібрали овочі середнього розміру. Ви ж можете регулювати пропорції на власний розсуд)

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Кабачки
    Кабачки

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Баклажани
    Баклажани

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Помідор
    Помідор

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Цибуля
    Цибуля

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Морква
    Морква

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Болгарський перець
    Болгарський перець

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Броколі
    Броколі

    200 г

  • зображення інгредієнта — Кріп
    Кріп

    кілька гілочок

  • зображення інгредієнта — Кінза
    Кінза

    кілька гілочок

  • зображення інгредієнта — Петрушка
    Петрушка

    кілька гілочок

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    30-40 г

  • зображення інгредієнта — Сванська сіль
    Сванська сіль

    дрібка

  • зображення інгредієнта — Суха аджика
    Суха аджика

    дрібка

 

Процес приготування:

 

  1. Нарізаємо кружальцями кабачок, баклажан (можна кружальця баклажана розрізати навпіл), морквину, цибулю. Кубиками або тоненькими скибками нарізаємо томат, перець, броколі можна подрібнити за бажанням. Дрібно нарізаємо зелень. Аби овочі не втрачали свої корисні властивості, використовуємо ножі з високоякісної сталі від Pinti і дошку Fratelli Guzzini з екологічного пластикуНімецькі функціональність і якість на нашій кухні забезпечували кришталеві піали різного діаметру і розміру від Nachtmann - в них зручно розмістилися яскраві овочі.
  2. Овочі для рагу готові, солимо, перчимо до смаку, розкладаємо в сотейник Ballarini зі "здоровим" антипригарним покриттям - наше рагу ніколи не підгорить і збереже свої найкращі смакові і корисні властивості. Підсмажуємо овочі на вершковому маслі: спочатку до золотистого кольору  цибулю та моркву. Далі додаємо у сковорідку кабачок та баклажан. Після того, як ці овочі підсмажаться хвилини 2-3, додаємо всі овочі, які залишились. Можна долити в сотейник трохи води і лишити тушкуватись, попередньо закривши кришкою, на 5 хвилин.
  3. Додаємо в рагу зелень, перемішуємо. Досолюємо за смаком та додаємо спеції.
  4. Настала черга створити натюрморт на тарілці: різнокольорові "штрихи" овочевого рагу вигідно контрастують з білим "полотном" порцеляни від DPL.     

 

Рагу. Результат. 

  • 2-3 порції

  • 150 гривень

  • 80 Ккал/100 г

  • 30 хвилин

Дякуємо нашим партнерам:


Будинку подарунків та декору Mandarin Maison за надання місця для зйомок;
https://www.facebook.com/MANDARINMAISON/
https://www.instagram.com/mandarinmaison_kyiv/
KVADRA INVEST - https://kvadrainvest.ua/
Салон Posud: meister за "розумні" і "здорові" інструменти кулінарної
майстерності https://posudmeister.ua/
сотейник італійського бренда Ballarini https://posudmeister.ua/ballarini
ножі Pinti https://posudmeister.ua/pinti
обробні дошки Fratelli Guzzini https://posudmeister.ua/guzzini
сервірувальні ємності Nachtmann https://posudmeister.ua/nachtmann .
Перетворити кулинарію у справжнє задоволення також допомагали вишуканий посуд DPL https://posudmeister.ua/dpl та знаряддя профі від кухні
Küchenprofi https://posudmeister.ua/brands-kuchenprofi
________________________________________________

 

 

Особливості приготування

 


  • Підсмажувати овочі краще на вершковому маслі, а не на рафінованій олії. Рафінована олія містить трансжири  вони токсичні і мають властивість накопичуватись;

  • Також краще смажити овочі на помірному вогні – так вони не пригорять та будуть приємними на смак.

  • Овочі для рагу завжди смачніші, якщо їх обсмажувати окремо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook