Італійська класика: Рецепт ідеальної лазаньї від Євгена Клопотенка
Ця страва дуже поживна і збалансована, а дехто вважає її візитівкою Італії – країни, у якій розуміються на їжі
- Кухня
-
26 липня 2021 18:22

Depo.ua пропонує приготувати лазанью за рецептом зухвалого та талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Рецептом кулінар поділився на своїй сторінці в Instagram, а сам рецепт назвав подібним до Болоньєзе, щоправда, запеченого.
Класична лазанья: як приготувати
Складові для тіста:
борошно пшеничне – 400 грамів
жовтки – 8 штук
яйця – 2 штуки
олія – 3 столові ложки
сіль – дрібка
вода – 1 столова ложка
Приготування:
- Ретельно замішуємо тісто. Відкладаємо у сторону.
- Розкачуємо тісто у тонкі листи, розміром із форму, у якій будете запікати лазанью. Це можуть бути одноразові контейнери.
- Варимо протягом 5 хвилин листи і відкладаємо.
Складові:
фарш з телятини – 900 грамів
сир твердий – 300 грамів
Соус бешамель: складові та приготування
- молоко – 300 мл
- масло вершкове – 30 грамів
- борошно – 30 грамів
- мускатний горіх – дрібка
- твердий сир – 100 грамів
Приготування:
- У сотейнику розтопити масло, додати туди борошно і смажити до коричневого кольору та відповідного аромату.
- Додаємо молоко тонкою цівкою до сотейника з борошном та маслом й доводимо до однорідної консистенції вінчиком.
- Додаємо натертий сир і також доводимо до однорідності. Додаємо мускатний горіх.
Складові для соусу болоньєзе:
- цибуля – 1 штука
- часник – 2 зубчики
- стебла селери – 2 штуки
- червоне сухе вино – 100 мл
- томатний сік – 1 склянка
- сіль та перець до смаку
Приготування лазаньї:
- Обсмажуємо порізану цибулю та часник в олії. Додаємо фарш, а згодом порізану селеру. Тушкуємо і згодом додаємо вино, яке випарюємо протягом п'яти хвилин.
- Згодом додаємо томатний сік та спеції і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Взяти форму і змастити бешамелем, покласти лист тіста, змастити болоньєзе, бешамель і посипати сиром. Повторити так три рази. Зверху змащуємо бешамелем та посипаємо сиром.
- Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Підказка. Приготувати лазанью можна з готовим соусом болоньєзе та бешамелем, проте смак буде не таким ароматним, якщо зробити соуси власноруч з нуля. Сир краще використовувати зрілий і твердих сортів, а телятину можна замінити куркою, індичкою.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня
Всі новини на одному каналі в Google News