Італійська класика: Рецепт ідеальної лазаньї від Євгена Клопотенка

Ця страва дуже поживна і збалансована, а дехто вважає її візитівкою Італії – країни, у якій розуміються на їжі 

Журналіст відділу «Життя»
Італійська класика: Рецепт ідеальної лаз…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує приготувати лазанью за рецептом зухвалого та талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. 

Рецептом кулінар поділився на своїй сторінці в Instagram, а сам рецепт назвав подібним до Болоньєзе, щоправда, запеченого.

 Класична лазанья: як приготувати 

лазанья

Складові для тіста:

борошно пшеничне – 400 грамів

жовтки – 8 штук

яйця – 2 штуки

олія – 3 столові ложки

сіль – дрібка

вода – 1 столова ложка

Приготування:

  1. Ретельно замішуємо тісто. Відкладаємо у сторону.
  2. Розкачуємо тісто у тонкі листи, розміром із форму, у якій будете запікати лазанью. Це можуть бути одноразові контейнери. 
  3. Варимо протягом 5 хвилин листи і відкладаємо. 

Складові:

фарш з телятини – 900 грамів

сир твердий – 300 грамів

Соус бешамель: складові та приготування

  • молоко – 300 мл
  • масло вершкове – 30 грамів
  • борошно – 30 грамів
  • мускатний горіх – дрібка
  • твердий сир – 100 грамів

Приготування:

  1. У сотейнику розтопити масло, додати туди борошно і смажити до коричневого кольору та відповідного аромату.
  2. Додаємо молоко тонкою цівкою до сотейника з борошном та маслом й доводимо до однорідної консистенції вінчиком.
  3. Додаємо натертий сир і також доводимо до однорідності. Додаємо мускатний горіх. 

Складові для соусу болоньєзе:

  • цибуля – 1 штука
  • часник – 2 зубчики
  • стебла селери – 2 штуки
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • томатний сік – 1 склянка
  • сіль та перець до смаку

Приготування лазаньї:

  1. Обсмажуємо порізану цибулю та часник в олії. Додаємо фарш, а згодом порізану селеру. Тушкуємо і згодом додаємо вино, яке випарюємо протягом п'яти хвилин.
  2. Згодом додаємо томатний сік та спеції і тушкуємо ще 10 хвилин.
  3. Взяти форму і змастити бешамелем, покласти лист тіста, змастити болоньєзе, бешамель і посипати сиром. Повторити так три рази. Зверху змащуємо бешамелем та посипаємо сиром.
  4. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. 

Смачного!

Підказка. Приготувати лазанью можна з готовим соусом болоньєзе та бешамелем, проте смак буде не таким ароматним, якщо зробити соуси власноруч з нуля. Сир краще використовувати зрілий і твердих сортів, а телятину можна замінити куркою, індичкою. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme