Рецепт пасти карбонара з беконом та пармезаном від Depo.Кухня
У смачній рубриці Depo.КУХНЯ готуємо пасту карбонара, яка на ряду з піцою та брускетами є символом італійської кухні
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
14 травня 2019 12:49
Знавці пасти кажуть, що вперше змішали традиційні інгредієнти карбонари саме вуглярі, які працювали в Апеннінських горах. Від назви їх професії страву назвали Карбонарою. До речі, шанувальницею карбонари є італійська акторка Софі Лорен, яка у своїй книзі "Рецепти і спогади" згадує, як на зйомках у горах їхня знімальна група познайомилася з групою вугільників. Вони запросили знімальну групу скуштувати Карбонару. Паста припала Софі до душі і вона наступного дня повернулася до вуглярів за рецептом.
Відеорецепт пасти карбонара
Depo. КУХНЯ пропонує рецепт неймовірно смачної класичночї карбонари за традиційним італійським рецептом.
Карбонара. Результат

2 порції

120 гривень

340 ккал/100г

30 хвилин
Інгредієнти:
Спагетті140 г.
Бекон100 г.
Оливкова олія30 г.
Пармезан40 г.
Яйця2 шт.
Перець чорний2 г.
ЧасникЗубчик
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Перш ніж готувати карбонару, варто запам'ятати, що для страви беруть макарони твердих сортів пшениці. Щодо вершків: в традиційних італійських рецептах їх немає.
2. Поки варяться спагеті, нарізаємо кубиками бекон (бажано той, де більше жирку). В ідеалі краще брати гуанчале – сиров'ялені свинячі щоки, але їх на ринку не завжди можна знайти, а от бекон є завжди. Тож, підсмажуємо бекон на сковорідці з розчавленим зубчиком часнику (Часник кладемо для того, аби він віддав бекону аромат, а опісля прибираємо), для гостроти додаємо перець.
3. Відварені спагеті (варимо не більше 8 хвилин) відкидаємо на друшляк, аби стекла вода. Далі беремо миску, розбиваємо туди два яйця і збиваємо їх вінчиком або виделкою із тертим пармезаном.
4 У сковорідку з беконом вкидаємо спагеті (попередньо прибравши розчавлений зубчик часнику), швидко перемішуючи, вливаємо яєчно-сирну суміш, швиденько продовжуючи мішати.
5. Викладаємо карбонару на тарілки, посипаємо ще трохи сиром, чорним перцем, прикрашаємо зеленню.
Особливості приготування
Для приготування карбонари краще використовувати спагеті твердих сортів пшениці;
Варити спагеті потрібно до того стану al-dente, коли макаронні вироби майже готові, але не встигли розваритись;
Паста з твердих сортів пшениці не терпить контакту з холодом. Тому в жодному разі не потрібно обливати спагеті холодною водою після процесу варіння;
Спагеті краще за все варити у каструлі з широким дном. Тоді макаронні вироби не треба ламати. Воду, перш ніж в неї закладати спагеті, краще підсолити. Найкраща пропорція: на 1 літр води – 7 г солі. Краще морської.
Правильно приготована паста з твердих сортів пшениці дуже добре сприйматиметься організмом. Але потрібно пам’ятати, що паста – страва калорійна і нею не потрібно зловживати;
У нетрадиційних рецептах карбонару поєднують із грибами, куркою, морепродуктами, з овочами. Ми ж у Depo.КУХНЯ використали традиційний класичний рецепт італійської пасти.
Сектор

