Depo.Кухня: Готуємо омлет з броколі та шпинатом
Depo.Кухня ділиться з читачами рецептом поживного та корисного омлету з броколі та шпинатом, який запікається в духовці
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
2 лютого 2021 17:00

Підсмажений з печерицями або сосисками, запечений з томатами та сиром, "Пуляр", або солодкий солодкий з бананом – все це про омлет. Готувати цю давню, як світ, страву дуже просто, проте будь-яку нескладну страву завжди можна перетворити на шедевр, якщо урізноманітнити її новими інгредієнтами та проявити фантазію.
Достеменно не відомо, в якій країні світу та коли саме почали готувати перші омлети. Існують різні легенди "народження" страви, проте найпоширенішою є історія про австрійського імператора Йосифа I, який під час полювання натрапив на будинок одного бідняка. Імператор був дуже голодний та втомлений і вирішив зайти в будиночок перекусити. Господарі були дуже здивовані, до того ж, готувати довелось нашвидкуруч. Борошно змішали з цукром, додали яйця, родзинки та молоко, все це ретельно збили та підсмажили на олії. "Експромт" виявився вдалим: імператор прийшов у захват від страви, назвав її "чудовим подарунком Господа", попросив поділитись рецептом та доручив своїм кухарям вдосконалити його.
Страви зі збитих яєць, з додаванням молока, борошна та інших інгредієнтів є майже в кожного народу. У США з 1985 року і дотепер навіть відмічають Дні гігантського омлету (Giant Omelette Celebration). Правда, у 2020 році через пандемію свято було скасоване. "Омлетні гуляння" традиційно відбуваються у перші вихідні листопада у місті Аббевіль. Тут готують велетенський омлет дружби, який складається з 5 тисяч яєць, 25 літрів молока, 10 кг зелені і 6 літрів масла.
Depo.Кухня ділиться з вами своїм варіантом корисного та поживного омлету. Готується він у духовці та ідеально підходить для тих, хто харчується за правила здорового способу життя.
Рецепт омлету з броколі та шпинатом, який готується в духовці
Підписуйтесь на YouTube-канал Depo.Кухні, аби бути завжди в курсі найсмачніших рецептів!
Інгредієнти:
- Яйця
4-5 шт.;
- Сметана
100 г
- Броколі
130 г
- шпинат
70 г (заморожений)
- Олія рослинна
(змазати форму)
- Сіль
дрібка
- Спеції
сушений базилік, чорний перець
- Кріп
гілочки кропу для подачі
Приготування:
- Готувати цей корисний омлет дуже просто. Спершу треба поставити духовку розігріватись до 180°С;
- Далі потрібно закип’ятити воду і занурити свіжі суцвіття броколі в окріп на 2-3 хвилини. Після цього треба відкинути броколі на дуршляк, дати воді час стекти;
- Збиваємо вінчиком яйця зі сметаною;
- Додаємо у яєчну суміш подрібнений заморожений шпинат, сіль, спеції;
- У змащену рослинною олією жаростійку форму викладаємо броколі і заливаємо все яєчною сумішшю;
- Ставимо форму в добре розігріту духовку і запікаємо біля 12-13 хвилин. За цей час яйця мають підпектись;
- Подавати омлет можна із зеленню, за бажанням зі сметаною.
фото: pixabay
2 порції
90 гривень
168 Ккал/100 г
20 хвилин
Особливості приготування
- Секрет пишного омлету у правильній консистенції. Вона повинна бути ніжною, але ні в якому разі не щільною;
- Збивати омлет зі сметаною чи молоком потрібно дуже ретельно. Краще робити це вінчиком. Якщо немає вінчика, можна зробити це виделкою;
- Лише у добре збиту яєчну суміш можна додавати інші інгредієнти;
- Броколі та шпинат можна замінити на інші овочі та зелень. Дуже смачним є омлет з підсмаженими чи в’яленими томатами, солодким перцем, зеленим горошком. За смаком омлет можна посипати натертим сиром.
- 20:00 Привіт, весно! ТОП-5 корисних та смачних смузі ФОТО
- 18:00 Сирна тарілка: Які види сиру і з чим краще подавати ФОТО
- 18:00 Пиріжки на будь-який смак: Від смажених до дієтичних ФОТО
- 14:00 Depo.Кухня: Готуємо закуску з лаваша, червоної риби та крем-чізу ФОТО Відео
- 17:00 Помело: Чим корисний цей фрукт і яка його шкода ФОТО
- 17:00 Depo.Кухня: Готуємо омлет з броколі та шпинатом ФОТО Відео
- 16:00 Depo.Кухня: Готуємо сирне печиво з оливками ФОТО Відео
- 16:00 Depo.Кухня: Розкриваємо секрети смачної шакшуки ФОТО Відео
- 16:00 Depo.Кухня: Рецепт шоколадних пряників від переможниці "Мастер Шеф 10" Яни Балог ФОТО Відео
- 16:00 Ексклюзив Depo.Кухня: Інтерв'ю з переможницею "Мастер Шеф 10" Яною Балог
- 13:00 Depo.Кухня: Готуємо карпачо з буряка та сиру ФОТО Відео
- 14:00 Таємниці подільської кухні: Три салати, які поєднають непоєднуване і здивують гостей
- 15:00 Depo.Кухня: Готуємо англійський різдвяний кекс ФОТО Відео
- 17:00 Depo.Кухня: Фаршируємо перець куркою з овочами ФОТО Відео
- 15:09 Історія на тарілці: Морква по-корейські, яка не по-корейські і не морква
- 15:09 Історія на тарілці: Як страва високої кухні потрапила до пирога і до чого тут "Євгеній Онєгін" ФОТО
- 15:09 Історія на тарілці: Чому бігос можна варити тижнями і яку капусту краще додавати ФОТО
- 15:09 Історія на тарілці: Яйця Бенедикт як найкращий засіб від похмілля
- 15:09 Історія на тарілці: Шурпа – заспокійливе по-татарськи ФОТО