Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо омлет з броколі та шпинатом

Depo.Кухня ділиться з читачами рецептом поживного та корисного омлету з броколі та шпинатом, який запікається в духовці

Depo.Кухня: Готуємо омлет з броколі та ш…

Підсмажений з печерицями або сосисками, запечений з томатами та сиром, "Пуляр", або солодкий солодкий з бананом – все це про омлет. Готувати цю давню, як світ, страву дуже просто, проте будь-яку нескладну страву завжди можна перетворити на шедевр, якщо урізноманітнити її новими інгредієнтами та проявити фантазію.

Достеменно не відомо, в якій країні світу та коли саме почали готувати перші омлети. Існують різні легенди "народження" страви, проте найпоширенішою є історія про австрійського імператора Йосифа I, який під час полювання натрапив на будинок одного бідняка. Імператор був дуже голодний та втомлений і вирішив зайти в будиночок перекусити. Господарі були дуже здивовані, до того ж, готувати довелось нашвидкуруч. Борошно змішали з цукром, додали яйця, родзинки та молоко, все це ретельно збили та підсмажили на олії. "Експромт" виявився вдалим: імператор прийшов у захват від страви, назвав її "чудовим подарунком Господа", попросив поділитись рецептом та доручив своїм кухарям вдосконалити його.

Страви зі збитих яєць, з додаванням молока, борошна та інших інгредієнтів є майже в кожного народу. У США з 1985 року і дотепер навіть відмічають Дні гігантського омлету (Giant Omelette Celebration). Правда, у 2020 році через пандемію свято було скасоване. "Омлетні гуляння" традиційно відбуваються у перші вихідні листопада у місті Аббевіль. Тут готують велетенський омлет дружби, який складається з 5 тисяч яєць, 25 літрів молока, 10 кг зелені і 6 літрів масла.

Depo.Кухня ділиться з вами своїм варіантом корисного та поживного омлету. Готується він у духовці та ідеально підходить для тих, хто харчується за правила здорового способу життя.

Рецепт омлету з броколі та шпинатом, який готується в духовці

Підписуйтесь на YouTube-канал Depo.Кухні, аби бути завжди в курсі найсмачніших рецептів!

Інгредієнти: 

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    4-5 шт.;

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    100 г

  • Броколі — зображення інгредієнта
    Броколі

    130 г

  • шпинат — зображення інгредієнта
    шпинат

    70 г (заморожений)

  • Олія рослинна — зображення інгредієнта
    Олія рослинна

    (змазати форму)

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Спеції — зображення інгредієнта
    Спеції

    сушений базилік, чорний перець

  • Кріп — зображення інгредієнта
    Кріп

    гілочки кропу для подачі

Приготування:

- Готувати цей корисний омлет дуже просто. Спершу треба поставити духовку розігріватись до 180°С;

- Далі потрібно закип’ятити воду і занурити свіжі суцвіття броколі в окріп на 2-3 хвилини. Після цього треба відкинути броколі на дуршляк, дати воді час стекти;

- Збиваємо вінчиком яйця зі сметаною;

яйця зі сметаною

- Додаємо у яєчну суміш подрібнений заморожений шпинат, сіль, спеції;

- У змащену рослинною олією жаростійку форму викладаємо броколі і заливаємо все яєчною сумішшю;

У форму викладаємо броколі

- Ставимо форму в добре розігріту духовку і запікаємо біля 12-13 хвилин. За цей час яйця мають підпектись;

- Подавати омлет можна із зеленню, за бажанням зі сметаною.

фото: pixabay

  • 2 порції

  • 90 гривень

  • 168 Ккал/100 г

  • 20 хвилин

Особливості приготування

- Секрет пишного омлету у правильній консистенції. Вона повинна бути ніжною, але ні в якому разі не щільною;

- Збивати омлет зі сметаною чи молоком потрібно дуже ретельно. Краще робити це вінчиком. Якщо немає вінчика, можна зробити це виделкою;

- Лише у добре збиту яєчну суміш можна додавати інші інгредієнти;

- Броколі та шпинат можна замінити на інші овочі та зелень. Дуже смачним є омлет з підсмаженими чи в’яленими томатами, солодким перцем, зеленим горошком. За смаком омлет можна посипати натертим сиром.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme