Сирна паска: ТОП-5 незвичайних рецептів з покроковим приготуванням

Сирна паска поряд з випічкою та різнокольоровими крашанками є традиційною стравою великоднього святкового столу. З роками багато людей звикають до одного або декількох рецептів, і рідко експериментують під час приготування пасок. Але часом хочеться додати до меню щось нове

Дар'я Самборська
Заступник шеф-редактора відділу новин, журналіст відділу «Життя»
Сирна паска: ТОП-5 незвичайних рецептів…

Фото: ru.depositphotos

Depo.ua розповість, як приготувати смачну сирну паску, якщо набридла традиційна великодня здоба, або просто хочеться урізноманітнити святкове меню.

Паска сирна: ТОП-5 рецептів покрокового приготування

Сирна паска, як і класична, готується в спеціальній формі. Її можна випікати в духовій шафі, готувати в мультиварці або й зовсім обійтися без термічної обробки. Ми пропонуємо кілька варіантів приготування сирних пасок.

Інгредієнти для страв на свято Світлого Христового Воскресіння краще обирати домашні — вони корисніші та ситніші.

Паска з сиром та згущеним молоком без випікання

Паска сирна

У цієї паски ніжний карамельно-вершковий смак, а готувати її швидко й легко, тому із завданням впораються навіть ті, хто вперше береться за десерти.

Інгредієнти:

  • м'який сир — 500 г
  • згущене молоко варене — 1 банка (370 г)
  • сметана (20%) — 150 г

Перед приготуванням сир потрібно відтиснути на марлі, щоб стекла зайва рідина.

Покроковий рецепт:

  1. М'який сир перетираємо через сито, змішуємо зі сметаною, злегка розтопленим маслом і згущеним молоком, ретельно перемішуємо.

  2. Вистилаємо марлею форму для паски (краї марлі загортаємо нагору) і викладаємо сирну масу.

  3. Ставимо пасочницю з вмістом у місткість, аби стікала сироватка, а зверху страву накриваємо тарілкою і ставимо груз.

  4. Даємо сирній пасці настоятися в холодильнику протягом 20 годин, періодично зливаючи рідину.

Сирна паска: рецепт з заварним кремом

сирна паска

Ще один варіант приготування смачної паски без випікання. Заварний крем можна зробити будь-яким зручним способом, ми пропонуємо традиційний рецепт.

Інгредієнти:

  • м'який сир — 500 г
  • яйця — 2 шт.
  • масло вершкове — 100 г
  • цукор — 100 г
  • вершки (25%) — 100 мл
  • ванілін — 10 г

Покрокове приготування:

  1. Збиваємо вершки, ванілін, яйця, цукор і ставимо на вогонь до загусання.

  2. Сир протираємо через сито і змішуємо з розм'яклим маслом.

  3. З'єднуємо крем і сирну масу, перемішуємо.

  4. Форму для паски вистилаємо марлею (краї марлі загортаємо нагору) і вливаємо сирно-заварне тісто. Поміщаємо все до глибокої посудини, накриваємо тарілкою і невеликим грузом і ставимо на ніч у холодильник. Вранці з'явиться рідина всередині форми, яку потрібно злити. Паску дістаємо і подаємо до столу.

Сирна паска в духовці: рецепт з цукатами

Паска з сиру

Паска з сиру в духовці готується за таким же принципом, як і в класичному рецепті. Головне — робити все покроково і зі світлими думками.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 2 ст. л.
  • цукор — 150 г
  • яйця — 3 шт.
  • м'який сир (сухий) — 500 г
  • масло вершкове — 100 г
  • сухарі панірувальні — 1 ст. л.
  • цукати (дрібні) — 50 г
  • родзинки — 100 г
  • крупа манна — 1 ст. л.
  • сіль — у пучках

Рецепт сирної паски в духовці

  1. Розм'якле вершкове масло, яйця, цукор і м'який сир подрібнюємо до однорідності. Додаємо борошно, цукати й манку, знову перемішуємо.

  2. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями — це допоможе легко витягти паску, коли вона буде готова.

  3. Духовку розігріваємо до 180 градусів, сирне тісто викладаємо у форму і випікаємо протягом години.

  4. Готову страву можна змастити білковою або цукровою глазур'ю, зверху посипати розтопленим шоколадом або декором для випічки.

Сирна паска з малиновим варенням

сирна паска

У такої випічки ніжний смак, м'яка консистенція і незвичайний рожевий колір.

Інгредієнти:

  • м'який сир — 500 г
  • джем або варення малинове — 1 склянка
  • сметана — 1 склянка
  • пудра цукрова — 3 ст. л.
  • масло вершкове — 70 г

Спосіб приготування

  1. М'який сир протираємо через сито, а масло з цукровою пудрою збиваємо міксером, додаючи поступово сир.

  2. До отриманої маси додаємо варення або джем, сметану і знову перемішуємо.

  3. Форму для паски вистилаємо марлею (краї марлі загортаємо нагору) і наповнюємо її сирною масою.

  4. Накриваємо форму з майбутньою паскою тарілкою і поміщаємо зверху груз. Ставимо до холодильника на 12 годин і періодично зливаємо рідину.

  5. Коли паска застигне, її потрібно вийняти з форми, прибрати марлю, перевернути й подавати на стіл. Також страву можна прикрасити цукатами, горіхами або родзинками.

Паска сирна в мультиварці

сирна паска в мультиварці

Великодній кекс також можна приготувати в мультиварці. Результат буде не гіршим, аніж в духовці або без випікання.

Інгредієнти:

  • м'який сир — 500 г
  • яйця — 3 шт.
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • горіхи волоські — 100 г
  • родзинки — 100 г
  • крупа манна — 3 ст. л.
  • цукор — 1 склянка
  • крохмаль картопляний — 1 ст. л.

Перед приготуванням сирної паски горіхи потрібно злегка підсмажити, а родзинки — розмочити в гарячій воді.

Покроковий рецепт:

  1. Розітріть м'який сир з цукром і змішайте з яйцями. Додайте родзинки з горіхами.

  2. У сирну суміш всипаємо крохмаль і манку, перемішуємо і додаємо сіль.

  3. Чашу мультиварки змащуємо маслом, перекладаємо сирне тісто і готуємо на режимі "Випічка" 60 хвилин. Після того, як паска буде готова, потрібно її 10 хвилин потримати під закритою кришкою, щоб вона не "осіла".

  4. Сирну паску можна змастити білковою або цукровою глазур'ю, зверху прикрасити розтопленим шоколадом або декором для випічки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme