ТОП-5 заправок для салату на будь-який смак

Салати ніколи не вийдуть з моди, а щоб класичні страви не набридали і смакували по-новому, допоможуть заправки

Тіма Печерська
Журналіст відділу «Життя» і відділу «Новини»
ТОП-5 заправок для салату на будь-який с…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує спробувати додати до улюблених салатів одну з цих заправок. До речі, сирна тарілка – відмінна закуска, яка пасуватиме і до салату. 

Заправка надає салату шарму, розкриває смак кожного інгредієнта і страви в цілому. У різних кухнях країн світу існує чимало видів заправок, які ще називають дрессінгом. Є заправки на основі олії, майонезу, томату, гірчиці, йогурту. Нижче наведемо популярні соуси для популярних салатів і запропонуємо декілька універсальних заправок для салатів зі свіжими овочами. 

Заправка для салату "Цезар"

цезар

Після того, як ви хоч раз зробите соус для салату "Цезар" власноруч, ви більше не будете купувати готовий соус.

Складові:

  • Куряче яйце – 1 штука
  • Гірчиця – половина чайної ложки
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка
  • Оливкова олія extra virgin – 20 мл
  • Дезодорована рафінована рослинна олія – 40 мл
  • Солоні анчоуси – 4 штуки
  • Вустерський соус – пів чайної ложки
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку 

Приготування:

Дістаємо яйце. Закладаємо його в киплячу воду на 2-3 хвилини в залежності від розміру. Згодом поміщаємо у холодну воду, аби охолонуло. Розбиваємо у миску. Додамо сік лимона та гірчицею. Пробиваємо блендером. Додаємо обидва види олії невеликим струмком, не припиняючи збивати масу. Отримаємо соус, схожий на майонез. Наприкінці додаємо невеликі анчоуси, які також подрібнюємо. Фінальний елемент – трохи меленого перцю і солі.

Заправка для грецького салату

грецький салат

Пропонуємо спробувати класичну заправку для одного з найвідоміших салатів світу. 

Інгредієнти:

  • Оливкова олія extra virgin – 100 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Лимон – половинка
  • Орегано – 1 чайна ложка
  • Сіль та перець мелений до смаку

Приготування:

Беремо невелику баночку з кришкою-закруткою і починаємо "збирати" соус. Вичавлюємо сік половинки лимона, часник очищаємо і подрібнюємо у пресі. Додаємо у банку олію, сік лимона, часник, сіль, орегано, перець. Гарно збовтуємо. 

Порада. Можна спробувати використовувати спеціальні спеції для грецького салату, які продаються у великих магазинах. 

Заправка для вінегрету

вінегрет

Салат вінегрет отримав свою назву завдяки відомому французькому соусу. Тому радимо заправляти цей салат саме ним.

Складові:

  • Рослинна олія – 70 мл
  • Оливкова олія extra virgin – 70 мл
  • Діжонська гірчиця – 1 столова ложка
  • Білий винний оцет  – 1 столова ложка
  • Сіль та мелений чорний перець до смаку

Приготування:

Збиваємо блендером гірчицю з оцтом, сіллю та перцем. Тоненькою цівкою вливаємо два види олії, змішаних заздалегідь. Збиваємо, доки не отримаємо однорідну консистенцію. Готово!

Порада. Таку заправку можна зберігати у герметично закритих баночках, проте не довше 5 днів. Перед вживанням не забувайте збовтувати соус. Спробуйте додавати винний оцет або яблучний задля отримання нового аромату.

Заправка для овочевого салату з гірчицею 

овочевий салат

Ця заправка дуже проста у приготуванні, але чудово смакує. 

Інгредієнти:

  • Рослинна олія – 100 мл
  • Сік половинки лимона 
  • Сушені італійські трави – 1 чайна ложка
  • Гірчиця солодка – 1 столова ложка
  • Рожева гімалайська сіль та чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

Соус можна приготувати у звичайній банці з кришкою, яка закручується. Наливаємо і кладемо усі складові. Гарно трусимо банку. Готово! 

Заправка з соєвим соусом 

соєвий соус

Ця заправка пікантна і особливо пасує до салатів з білком – куркою, морепродуктами. Головне – готувати її і одразу подавати з салатом до столу, вона не терпить зберігання у холодильнику.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 50 мл
  • Соєвий соус – 1 столова ложка
  • Гірчиця – 1 чайна ложка
  • Бальзамічний оцет – 1 чайна ложка
  • Мед рідкий – 1 чайна ложка
  • Перець та сіль до смаку

Приготування:

Беремо спеціальний вінчик для збивання яєць і змішуємо соєвий соус, гірчицю, мед та оцет. Додаємо сіль та перець, тонесенькою цівкою ллємо олію і не перестаємо змішувати складові салату. 

Порада. У цьому соусі найголовніше – дотриматися усіх складових. Якщо любите ще більш пікантний смак – додайте трохи часнику. 

Фото: Pixabay

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme