Depo.КУХНЯ: Готуємо овочевий салат з трояндами з лосося
На Depo.КУХНЮ завтала чарівна гостя – майстер з карвінгу, співвласник карвінг-студії Наталія Донська
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
20 квітня 2020 17:00
Перетворити будь-яку страву зі звичайних інгредієнтів на шедевр можна за допомогою ножа для карвінгу та власної фантазії. Карвінг – це мистецтво вирізання по фруктах, овочах та інших продуктах, яке використовується багатьма майстрами кулінарії. Вважається, що карвінг прийшов до нас з Азії. Як би там не було, карвінг-елементи надають будь-якій страві вишуканості, а неперевершені карвінг-букети, подаровані рідним, коханим та близьким, завжди справляють фантастичне враження. Мистетцво карвінгу можна порівняти з медитацією. Є випадки, коли вирізання на продуктах допомагало людям реабілітуватись після тяжких хвороб. Карвінг цікавій і дітям: малюки полюбляють складати зі смачних карвінг-елементів інсталяції, створювати з овочів чи фруктів казкових героїв.
На Depo.КУХНІ побувала майстер з карвінгу Наталія Донська, яка показала, як із філе лосося та огірків можна створити цікавий декор для салату. Тож, озброюємося необхідними інгредієнтами та ножами, а цінні поради та лайфхаки від гості дивіться у відео.
ВІДЕОРЕЦЕПТ САЛАТУ З ТРОЯНДАМИ З ЛОСОСЯ
Інгредієнти (з розрахунку на 2-3 порції):
Інгредієнти:
Лосось слабосолений150-200 г
Сир Філадельфія1 пачка
Огірок3 шт
Рукола100 г
Тигрові креветки300 г
Авокадо1 шт
Помідор черрі100 г
Лимон1 половинка
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- Спочатку вирізаємо базові елементи для карвінгтроянди. Починаємо з огірків, вирізаємо з них троянди та кладемо у воду – так вони краще "розкриваються", набувають форми квітки.
- Також варто пам’ятати про те, що для карвінгу потрібен спеціальний інструмент – тайський ніж;
- Нарізаємо помідори чері на чвертки, руколу можна подрібнити руками, нарізаємо кубиками авокадо (обираємо м'який авокадо). Із задоволенням використовуємо ножі Pinti з високоякісної "харчової" сталі 18/10: при цому максимально зберігаються всі корисні властивості наших інгредієнтів;
- Далі з лимону та лайму вирізаємо листочки для салату. Грайливі грані кришталя посуду Nachtmann в якому розміщуються всі наші продукти, лише додає насолоди від процесу іще більш творчого підходу до нього.



Для соусу:
Арахіс1, 5 ст. л.
Мед1 ч.л.
Винний оцет10 ст.л.
Олія50 мл.
Вода2-3 ст.л.
Сік лимонуполовина
Соус для салату:
- У чашу блендера кладемо арахіс, додаємо мед, оцет, олію, вичавлюємо сік з половинки лайму. Перемелюємо масу в блендері. Густину соусу можна регулювати за допомогою води.
- Заправляємо сосусом салат, додаємо відварені креветки і ретельно перемішуємо.


Далі шматочки лосося намазуємо сиром Філадельфія, створюємо троянду і поміщаємо її в підставкуогірок. Для їстівних "квіток" також створюємо стебла – на дерев'яні палички нанизуємо пір'я зеленої цибулі. І все це трепетно викладаємо на білосніжне незаймане парцелянове полотно сервирувальної тарілки від DPL


Салат. Результат

2-3 порції

535 гривень

165 Ккал/100 г

40 хв.

Дякуємо нашим партнерам:
Будинку подарунків та декору Mandarin Maison за надання місця для зйомок;
Facebook Mandarin Maison;
Instagram Mandarin Maison;
Салон Posud: meister за "розумні" і "здорові" атрибути кулінарної майстерності;
сервірувальні ємності Nachtmann
Перетворити кулинарію у справжнє задоволення допомагав вишуканий посуд DPL
Особливості приготування
- Аби підставки з огірків краще розкривались, потрібно їх на деякий час лишити у воді;
- Для троянд з лосося підходять шматочки філе, які нарізаються тонкими довгими скибочками;
- Якщо у вас немає ножа для карвінгу, а створити їстівні троянди для салату дуже хочеться, можна вирізати з огірків трикутники. Для цього краще працювати невеликим тонким кухонним ножем. Цей трикутник буде служити підставкою для лососевої троянди;
- Для соусу потрібно обирати саме арахіс. Арахісовою пастою цей інгредієнт замінювати не потрібно.
Сектор

