Depo.КУХНЯ: Готуємо овочевий салат з трояндами з лосося

На Depo.КУХНЮ завтала чарівна гостя  майстер з карвінгу, співвласник карвінг-студії Наталія Донська

Depo.КУХНЯ: Готуємо овочевий салат з тро…

Перетворити будь-яку страву зі звичайних інгредієнтів на шедевр можна за допомогою ножа для карвінгу та власної фантазії. Карвінг – це мистецтво вирізання по фруктах, овочах та інших продуктах, яке використовується багатьма майстрами кулінарії. Вважається, що карвінг прийшов до нас з Азії. Як би там не було, карвінг-елементи надають будь-якій страві вишуканості, а неперевершені карвінг-букети, подаровані рідним, коханим та близьким, завжди справляють фантастичне враження. Мистетцво карвінгу можна порівняти з медитацією. Є випадки, коли вирізання на продуктах допомагало людям реабілітуватись після тяжких хвороб. Карвінг цікавій і дітям: малюки полюбляють складати зі смачних карвінг-елементів інсталяції, створювати з овочів чи фруктів казкових героїв.

На Depo.КУХНІ побувала майстер з карвінгу Наталія Донська, яка показала, як із філе лосося та огірків можна створити цікавий декор для салату. Тож, озброюємося необхідними інгредієнтами та ножами, а цінні поради та лайфхаки від гості дивіться у відео.  

ВІДЕОРЕЦЕПТ САЛАТУ З ТРОЯНДАМИ З ЛОСОСЯ 

Інгредієнти (з розрахунку на 2-3 порції):

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Лосось слабосолений
    Лосось слабосолений

    150-200 г

  • зображення інгредієнта — Сир Філадельфія
    Сир Філадельфія

    1 пачка

  • зображення інгредієнта — Огірок
    Огірок

    3 шт

  • зображення інгредієнта — Рукола
    Рукола

    100 г

  • зображення інгредієнта — Тигрові креветки
    Тигрові креветки

    300 г

  • зображення інгредієнта — Авокадо
    Авокадо

    1 шт

  • зображення інгредієнта — Помідор черрі
    Помідор черрі

    100 г

  • зображення інгредієнта — Лимон
    Лимон

    1 половинка

 

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Спочатку вирізаємо базові елементи для карвінгтроянди. Починаємо з огірків, вирізаємо з них троянди та кладемо у воду – так вони краще "розкриваються", набувають форми квітки.
  2. Також варто пам’ятати про те, що для карвінгу потрібен спеціальний інструмент – тайський ніж;
  3. Нарізаємо помідори чері на чвертки, руколу можна подрібнити руками, нарізаємо кубиками авокадо (обираємо м'який авокадо). Із задоволенням використовуємо ножі Pinti з високоякісної "харчової" сталі 18/10: при цому максимально зберігаються всі корисні властивості наших інгредієнтів;
  4. Далі з лимону та лайму вирізаємо листочки для салату. Грайливі грані кришталя посуду Nachtmann  в якому розміщуються всі наші продукти, лише додає насолоди від процесу іще більш  творчого підходу до нього.

 

Для соусу:

  • зображення інгредієнта — Арахіс
    Арахіс

    1, 5 ст. л.

  • зображення інгредієнта — Мед
    Мед

    1 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Винний оцет
    Винний оцет

    10 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Олія
    Олія

    50 мл.

  • зображення інгредієнта — Вода
    Вода

    2-3 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Сік лимону
    Сік лимону

    половина

Соус для салату:

  1. У чашу блендера кладемо арахіс, додаємо мед, оцет, олію, вичавлюємо сік з половинки лайму. Перемелюємо масу в блендері. Густину соусу можна регулювати за допомогою води.
  2.  Заправляємо сосусом салат, додаємо відварені креветки і ретельно перемішуємо.

Далі шматочки лосося намазуємо сиром Філадельфія, створюємо троянду і поміщаємо її в підставкуогірок. Для їстівних "квіток" також створюємо стебла – на дерев'яні  палички нанизуємо пір'я зеленої цибулі. І все це трепетно викладаємо на білосніжне незаймане парцелянове полотно сервирувальної тарілки від DPL 

 

 

 

Салат. Результат

  • 2-3 порції

  • 535 гривень

  • 165 Ккал/100 г

  • 40 хв.

Дякуємо нашим партнерам:
Будинку подарунків та декору Mandarin Maison за надання місця для зйомок;

Facebook Mandarin Maison;

Instagram Mandarin Maison;


Салон Posud: meister за "розумні" і "здорові" атрибути кулінарної майстерності;

ножі Pinti;

сервірувальні ємності Nachtmann 

Перетворити кулинарію у справжнє задоволення допомагав вишуканий посуд DPL 

 

 

Особливості приготування


  • Аби підставки з огірків краще розкривались, потрібно їх на деякий час лишити у воді;

  • Для троянд з лосося підходять шматочки філе, які нарізаються тонкими довгими скибочками;

  • Якщо у вас немає ножа для карвінгу, а створити їстівні троянди для салату дуже хочеться, можна вирізати з огірків трикутники. Для цього краще працювати невеликим тонким кухонним ножем. Цей трикутник буде служити підставкою для лососевої троянди;

  • Для соусу потрібно обирати саме арахіс. Арахісовою пастою цей інгредієнт замінювати не потрібно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"