Depo.ua Logo

DEPO.КУХНЯ: Лайфхак для "швидкого" борщу. Рецепт від Костянтина Грубича

В гостях на Depo.КУХНІ побував теле- та радіоведучий, журналіст, викладач, автор книги "Смачна країна" Костянтин Грубич

DEPO.КУХНЯ: Лайфхак для "швидкого" борщу…

Що може бути краще за каструлю запашного наваристого борщу, яка збирає родину або друзів за обідом? Борщ є однією з традиційних страв національної кухні, а якщо його подавати "під супровід" нарізки з сала, зі свіжим чорним хлібом та часником, або хріном, то такий обід може перетворитись на справжню культурну подію з українським колоритом. Існує дуже багато способів приготування борщу. Влітку можна смакувати холодні борщі, у холодну пору – гарячі. В ідеалі для приготування борщу потрібно мати 1,5 -2 години, але не всі шанувальники цієї страви, враховуючи шалений темп життя, можуть знайти час на чаклування біля плити. Тому цього разу на DEPO.КУХНЯ готуємо смачну заправку для борщу. Маючи кілька банок такої смакоти, час, витрачений на приготування борщу, скорочується в рази. Запропонував нам цей рецепт теле- та радіоведучий, журналіст, викладач Костянтин Грубич. Тож, шанувальники борщу, закупаємо всі необхідні інгредієнти і до справи! 

ВІДЕОРЕЦЕПТ ЗАПРАВКИ ДО БОРЩУ 

Інгредієнти з розрахунку на три півлітрові банки:

  • капуста білокачанна — зображення інгредієнта
    капуста білокачанна

    0,5 кг

  • Морква — зображення інгредієнта
    Морква

    250 г

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    250 г

  • Помідор — зображення інгредієнта
    Помідор

    400 г

  • Болгарський перець — зображення інгредієнта
    Болгарський перець

    250 г

  • буряк — зображення інгредієнта
    буряк

    400 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    50-70 мл

  • оцет — зображення інгредієнта
    оцет

    25-30 мл

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    1,25 ст. ложки

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    1,25 ст. ложки

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ: 

- Капусту шинкуємо. Помідори, цибулю, перець подрібнюємо, моркву і буряк натираємо на тертушці. На цьому етапі нас виручили шатківниця та терка бренду Kuchenprofi. Дуже зручно та швидко! Там де не змогла шатківниця, впорався професійний ніж Pinti. Подрібнені овочі розкладаємо у посуд DPL  - в процесі приготування все має бути естетично систематизовано. 

- Перекладаємо всі овочі в каструлю, додаємо олію, оцет, сіль, цукор і перемішуємо. Тушкувати доведеться досить довго, тому важливо, аби наша заправка не пригоріла. Ми застосували антипригарну каструлю BRA серії Efficien. 

- Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, варимо 20-30 хвилин на середньому вогні. 

ЗАПРАВКА ДО БОРЩУ. РЕЗУЛЬТАТ 

  • капуста білокачанна — зображення інгредієнта
    капуста білокачанна

    0,5 кг

  • Морква — зображення інгредієнта
    Морква

    250 г

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    250 г

  • Помідор — зображення інгредієнта
    Помідор

    400 г

  • Болгарський перець — зображення інгредієнта
    Болгарський перець

    250 г

  • буряк — зображення інгредієнта
    буряк

    400 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    50-70 мл

  • оцет — зображення інгредієнта
    оцет

    25-30 мл

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    1,25 ст. ложки

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    1,25 ст. ложки

Дякуємо нашим партнерам:

Салону посуду та декору #Posud:meister за професійне знаряддя кулінарної майстерності. Легко і якісно впоратися із втіленням рецепту борщової заправки нам допомогли:

- шатківниця та терка бренду Kuchenprofi; 

- ножі Pinti;

- посуд DPL;

- антипригарна каструля BRA серії Efficien;

- екологічні інструменти для професійного приготування вдома BRA серії Efficien,

Facebook: Костянтин Грубич 

Телеведучий Костянтин Грубич 

Instagramkostyagrubych

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme