Depo.Кухня: Готуємо гарбузовий крем-суп з фісташками та яйцями пашот
На Depo.Кухні збираємо фанів гарбузових страв. Цього разу готуємо пікантний гарбузовий крем-суп з фісташками та яйцями пашот
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
9 грудня 2019 17:00
Гарбузові супи завжди смачні та корисні. Варіацій їх приготування безліч. Ми вирішили зупинитись на легкому супі з фісташками, а для того, щоб зробити суп ситнішим, додали туди яйця пашот. Особливо актуально готувати такий суп у холодну пору – він зігріває, заряджає енергією, а що вже й казати про користь. Завдяки високому вмісту вітамінів груп А, Е, В ця страва покращує зір, сприяє гарному обміну речовин в організмі. Сирий гарбуз можна додавати в салати, він смачний і корисний у тушкованому і відварному вигляді, в їжу можна споживати і її насіння. Регулярне вживання гарбузових страв зміцнює імунітет та покращує активність мозку. Ще гарбуз корисний для тих, хто хоче схуднути. Він не калорійний і багатий на клітковину, а транзит клітковини по організму забезпечує його очищення від харчового сміття, шлаків та токсинів.
Тож, приготуйте і ви гарбузовий крем-суп і обов’язково напишіть в коментарях свої враження від рецепту також нам цікаво дізнатись про ваші улюблені страви з гарбуза.
ВІДЕОРЕЦЕПТ ГАРБУЗОВОГО КРЕМ-СУПУ ВІД DEPO.КУХНЯ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Морква
200 г
- гарбуз
600 г
- Часник
1 зубчик
- Вода
300 мл
- Оливкова олія
25 мл
- Фісташки
30 г (чищені)
- Сіль
(за смаком)
- Спеція карі
0,5 ч.л. карі (можете додавати за смаком)
- Яйця
з розрахунку: 1 яйце на одну порцію супу
- Морква
200 г
- гарбуз
600 г
- Часник
1 зубчик
- Вода
300 мл
- Оливкова олія
25 мл
- Фісташки
30 г (чищені)
- Сіль
(за смаком)
- Спеція карі
0,5 ч.л. карі (можете додавати за смаком)
- Яйця
з розрахунку: 1 яйце на одну порцію супу
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- Нарізаємо моркву кружальцями, часник подрібнюємо та обсмажуємо ці овочі разом на сковорідці, доки вони не підрум'яняться;
- Нарізаємо очищений від шкірки гарбуз кубиками і підсмажуємо його на олії протягом 3-5 хвилин;
- Закладаємо у глибоку каструлю підсмажений гарбуз та підсмажену моркву, додаємо воду та варимо протягом 15-20 хвилин на середньому вогні (овочі мають бути м'якими);
- Знімаємо каструлю з відвареними овочами;
- Додаємо до відварених овочів сіль, спеції, олію і подрібнюємо все за допомогою блендеру до стану пюре;
ГОТУЄМО ЯЙЦЯ ПАШОТ:
(Є різні способи приготування яєць пашот. Ми обрали той варіант, де знадобиться харчова плівка)
- Важливий момент: для яєць пашот обираємо свіжі яйця. Якщо яйця не дуже свіжі – яйця пашот просто не вийдуть, тому звертайте увагу на дату на упаковці;
- В окремій невеликій каструлі треба закип’ятити воду;
- Беремо харчову плівку і відрізаємо такі шматки, з яких вам буде потім зручно зробити "мішечки" для яєць;
- Вбиваємо у харчову плівку яйце (А як саме - дивись відео);
- Зав'язуємо і варимо у "мішечках" протягом 3-4 хвилин;
Готове яйце пашот – це "мішечок" ніжного білка з м'яким ніжним жовтком всередині.
3 порції
80 гривень
185 Ккал
35 - 40 хв.
Особливості приготування
- Для супу краще обирати гарбузи середнього розміру. У дуже великих гарбузів (понад 7 кг) м’якуш може бути надто волокнистим;
- Варто звертати увагу і на шкірку гарбуза. Вона не повинна мати слідів гниття та інші ушкодження;
- Гарбуз з механічними ушкодженнями може бути зіпсований усередині, тому у їжу використовувати його точно не варто;
- Легке підсмажування овочів перед процесом відварювання додає супу більш насиченого смаку;
- За бажанням такий суп можна подавати з крутонами, або з підсмаженими шматочками бекону;
- Прикрасити суп можна зеленню та насінням (гарбуза чи льону).
- Варто пам’ятати, що гарбузовий суп – це і смачний обід і велике поле для прояву власної кулінарної фантазії