Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо гарбузовий крем-суп з фісташками та яйцями пашот

На  Depo.Кухні збираємо фанів гарбузових страв. Цього разу готуємо пікантний гарбузовий крем-суп з фісташками та яйцями пашот

Depo.Кухня: Готуємо гарбузовий крем-суп…

Гарбузові супи завжди смачні та корисні. Варіацій їх приготування  безліч. Ми вирішили зупинитись на легкому супі з фісташками, а для того, щоб зробити суп ситнішим, додали туди яйця пашот. Особливо актуально готувати такий суп у холодну пору – він зігріває, заряджає енергією, а що вже й казати про користь. Завдяки високому вмісту вітамінів груп А, Е, В ця страва покращує зір, сприяє гарному обміну речовин в організмі. Сирий гарбуз можна додавати в салати, він смачний і корисний у тушкованому і відварному вигляді, в їжу можна споживати і її насіння. Регулярне вживання гарбузових страв зміцнює імунітет та покращує активність мозку. Ще гарбуз корисний для тих, хто хоче схуднути.  Він не калорійний і багатий на клітковину, а транзит клітковини по організму забезпечує його очищення від харчового сміття, шлаків та токсинів. 

Тож, приготуйте і ви гарбузовий крем-суп і обов’язково напишіть в коментарях свої враження від рецепту також нам цікаво дізнатись про ваші улюблені страви з гарбуза.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ГАРБУЗОВОГО КРЕМ-СУПУ ВІД DEPO.КУХНЯ

ІНГРЕДІЄНТИ: 

  • Морква — зображення інгредієнта
    Морква

    200 г

  • гарбуз — зображення інгредієнта
    гарбуз

    600 г

  • Часник — зображення інгредієнта
    Часник

    1 зубчик

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    300 мл

  • Оливкова олія — зображення інгредієнта
    Оливкова олія

    25 мл

  • Фісташки — зображення інгредієнта
    Фісташки

    30 г (чищені)

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    (за смаком)

  • Спеція карі — зображення інгредієнта
    Спеція карі

    0,5 ч.л. карі (можете додавати за смаком)

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    з розрахунку: 1 яйце на одну порцію супу

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ: 

- Нарізаємо моркву кружальцями, часник подрібнюємо та обсмажуємо ці овочі разом на сковорідці, доки вони не підрум'яняться;

- Нарізаємо очищений від шкірки гарбуз кубиками і підсмажуємо його на олії протягом 3-5 хвилин;

- Закладаємо у глибоку каструлю підсмажений гарбуз та підсмажену моркву, додаємо воду та варимо протягом 15-20 хвилин на середньому вогні (овочі мають бути м'якими);

- Знімаємо каструлю з відвареними овочами;

- Додаємо до відварених овочів сіль, спеції, олію і подрібнюємо все за допомогою блендеру до стану пюре;

ГОТУЄМО ЯЙЦЯ ПАШОТ:

(Є різні способи приготування яєць пашот. Ми обрали той варіант, де знадобиться харчова плівка)

 

- Важливий момент: для яєць пашот обираємо свіжі яйця. Якщо яйця не дуже свіжі – яйця пашот просто не вийдуть, тому звертайте увагу на дату на упаковці;

 

 

 

-  В окремій невеликій каструлі треба закип’ятити воду;

 

- Беремо харчову плівку і відрізаємо такі шматки, з яких вам буде потім зручно зробити "мішечки" для яєць;

 

- Вбиваємо у харчову плівку яйце (А як саме - дивись відео);

 

 

 

- Зав'язуємо і варимо у "мішечках" протягом 3-4 хвилин;

 

Готове яйце пашот – це "мішечок" ніжного білка з м'яким ніжним жовтком всередині.

 

 

  • 3 порції

  • 80 гривень

  • 185 Ккал

  • 35 - 40 хв.

 

Особливості приготування

 


  • Для супу краще обирати гарбузи середнього розміру. У дуже великих гарбузів (понад 7 кг) м’якуш може бути надто волокнистим;

  • Варто звертати увагу і на шкірку гарбуза. Вона не повинна мати слідів гниття та інші ушкодження;

  • Гарбуз з механічними ушкодженнями може бути зіпсований усередині, тому у їжу використовувати його точно не варто;

  • Легке підсмажування овочів перед процесом відварювання додає супу більш насиченого смаку;

  • За бажанням такий суп можна подавати з крутонами, або з підсмаженими шматочками бекону;

  • Прикрасити суп можна зеленню та насінням (гарбуза чи льону).

  • Варто пам’ятати, що гарбузовий суп – це і смачний обід і велике поле для прояву власної кулінарної фантазії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme