Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо вишуканий cирний крем-суп з білим вином та крутонами

У смачній рубриці Depo.Кухня ділимось рецептом ароматного зігріваючого сирного крем-супу, в який обов’язково потрібно додати біле сухе вино

Depo.Кухня: Готуємо вишуканий cирний кре…

Про історію сирного крем-супу можна почитати в постійній рубриці сайту Depo.ua "Історія на тарілці". А на Depo.Кухні пропонуємо одразу перейти до справи.

Проте, перш ніж перейти до інгредієнтів, кілька слів про доцільність білого вина в сирному супі. Вино підсилює смак і аромат страв за рахунок вивільнення ефірів фруктових кислот та інших ароматичних речовин. Кислоти у вині (винна, бурштинова, яблучна) діють на продукти так само, як кислоти в лимонному соку або оцті.

До речі, такий супчик найкраще подавати з крутонами, натертими часником. А як готувати такі крутони, ви також можете побачити у відео.

СИРНИЙ КРЕМ-СУП З КРУТОНАМИ ТА БІЛИМ ВИНОМ 

Став лайк, ділись цим відео із друзями та завжди будь в курсі смакоти!

ІНГРЕДІЄНТИ для сирного супу

(3 порції)

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    1 середня цибулина

  • Картопля — зображення інгредієнта
    Картопля

    2 шт.,

  • корінь селери — зображення інгредієнта
    корінь селери

    70 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    1 ст.л.,

  • Оливкова олія — зображення інгредієнта
    Оливкова олія

    4 ст.л.,

  • вино біле сухе — зображення інгредієнта
    вино біле сухе

    70 мл

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    700 мл

  • плавлений сирок — зображення інгредієнта
    плавлений сирок

    300 г

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    чорний перець мелений за смаком

  • мускатний горіх (мелений) — зображення інгредієнта
    мускатний горіх (мелений)

    за смаком

  • Білий хліб для крутонів — зображення інгредієнта
    Білий хліб для крутонів

    4-5 скибочок

ЯК ГОТУВАТИ СУП: 

- Цибулю,  картоплю та селеру нарізаємо кубиками. У каструлі розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і пасеруємо овочі приблизно 2 хв.;

- Вливаємо вино, готуємо овочі ще 2-3 хвилини;

- Перекладаємо овочі у каструлю з гарячою водою. На три порції вистачить 700 мл води;

- Доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо суп 25 хвилин;

- Блендером перебиваємо все до стану пюре, натираємо плавлені сирки на крупній тертушці та додаємо в суп;

- Помішуючи, слідкуємо за тим, аби сирки повністю з’єднатись із супом і знімаємо каструлю з вогню;

- Додаємо в суп сіль (не дуже багато, адже сирки солоні), перець та мускатний горіх;

- З хліба вирізаємо кружечки, трикутнички або надаємо скибкам хліба ту форму, яка подобається саме вам. Обсмажуємо хліб на вершковому маслі, розливаємо суп в тарілки.

Зверху на наш сирний суп викладаємо крутони, прикрашаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо.

Ось така у нас вийшла смачна історія. Сирний крем-суп з білим вином та крутонами – це дуже смачно. Супчик "заходить" за милу душу, у будь-яку пору року, він густий, ароматний, а на смак – просто шикарний.

Сирний суп – це топчик. Друзі, це була Depo.Кухня – ставте нам лайк, якщо вподобали рецепт супу і обов’язково напишіть нам щось в коментах – можете навіть смайлик постаивти! Я все читаю і постараюсь відповісти. До зустрічі.

  • 3 порції

  • 120 грн

  • 270 Ккал

  • 40-45 хв.

Особливості приготування

- Плавлені сирки за 5-10 хвилин перед початком приготування супу радимо покласти у морозилку – так вони підморозяться і їх буде зручніше натирати на тертушці;

- Для крутонів можна брати як пшеничний так і житній хліб. Скибочки хліба не обов’язково смажити на сковорідці. Можна збризнути нарізаний хліб оливковою олією та підсушити у духовці;

- Келих білого вина також буде доречним, коли ви обідаєте таким супом;

- Подавати суп краще гарячим з улюбленою дрібно порізаною зеленню. Їсти його також краще у день приготування, не лишаючи на завтра. Суп, який ви залишаєте на завтра втрачає смакові якості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme