Depo.Кухня: Готуємо вишуканий cирний крем-суп з білим вином та крутонами
У смачній рубриці Depo.Кухня ділимось рецептом ароматного зігріваючого сирного крем-супу, в який обов’язково потрібно додати біле сухе вино
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
8 вересня 2020 18:00
Про історію сирного крем-супу можна почитати в постійній рубриці сайту Depo.ua "Історія на тарілці". А на Depo.Кухні пропонуємо одразу перейти до справи.
Проте, перш ніж перейти до інгредієнтів, кілька слів про доцільність білого вина в сирному супі. Вино підсилює смак і аромат страв за рахунок вивільнення ефірів фруктових кислот та інших ароматичних речовин. Кислоти у вині (винна, бурштинова, яблучна) діють на продукти так само, як кислоти в лимонному соку або оцті.
До речі, такий супчик найкраще подавати з крутонами, натертими часником. А як готувати такі крутони, ви також можете побачити у відео.
СИРНИЙ КРЕМ-СУП З КРУТОНАМИ ТА БІЛИМ ВИНОМ
Став лайк, ділись цим відео із друзями та завжди будь в курсі смакоти!
ІНГРЕДІЄНТИ для сирного супу
(3 порції)
- Цибуля
1 середня цибулина
- Картопля
2 шт.,
- корінь селери
70 г
- Масло вершкове
1 ст.л.,
- Оливкова олія
4 ст.л.,
- вино біле сухе
70 мл
- Вода
700 мл
- плавлений сирок
300 г
- Сіль
дрібка
- Перець чорний
чорний перець мелений за смаком
- мускатний горіх (мелений)
за смаком
- Білий хліб для крутонів
4-5 скибочок
ЯК ГОТУВАТИ СУП:
- Цибулю, картоплю та селеру нарізаємо кубиками. У каструлі розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і пасеруємо овочі приблизно 2 хв.;
- Вливаємо вино, готуємо овочі ще 2-3 хвилини;
- Перекладаємо овочі у каструлю з гарячою водою. На три порції вистачить 700 мл води;
- Доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо суп 25 хвилин;
- Блендером перебиваємо все до стану пюре, натираємо плавлені сирки на крупній тертушці та додаємо в суп;
- Помішуючи, слідкуємо за тим, аби сирки повністю з’єднатись із супом і знімаємо каструлю з вогню;
- Додаємо в суп сіль (не дуже багато, адже сирки солоні), перець та мускатний горіх;
- З хліба вирізаємо кружечки, трикутнички або надаємо скибкам хліба ту форму, яка подобається саме вам. Обсмажуємо хліб на вершковому маслі, розливаємо суп в тарілки.
Зверху на наш сирний суп викладаємо крутони, прикрашаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо.
Ось така у нас вийшла смачна історія. Сирний крем-суп з білим вином та крутонами – це дуже смачно. Супчик "заходить" за милу душу, у будь-яку пору року, він густий, ароматний, а на смак – просто шикарний.
Сирний суп – це топчик. Друзі, це була Depo.Кухня – ставте нам лайк, якщо вподобали рецепт супу і обов’язково напишіть нам щось в коментах – можете навіть смайлик постаивти! Я все читаю і постараюсь відповісти. До зустрічі.
3 порції
120 грн
270 Ккал
40-45 хв.
Особливості приготування
- Плавлені сирки за 5-10 хвилин перед початком приготування супу радимо покласти у морозилку – так вони підморозяться і їх буде зручніше натирати на тертушці;
- Для крутонів можна брати як пшеничний так і житній хліб. Скибочки хліба не обов’язково смажити на сковорідці. Можна збризнути нарізаний хліб оливковою олією та підсушити у духовці;
- Келих білого вина також буде доречним, коли ви обідаєте таким супом;
- Подавати суп краще гарячим з улюбленою дрібно порізаною зеленню. Їсти його також краще у день приготування, не лишаючи на завтра. Суп, який ви залишаєте на завтра втрачає смакові якості.