Корисний і легкий гаспачо від Ектора Хіменеса Браво: Як приготувати холодний суп із томатів

Цей суп з томатів не тільки ароматний та смачний, а ще й малокалорійний, що дозволяє ласувати ним навіть тим, хто слідкує за фігурою 

Журналіст відділу «Життя»
Корисний і легкий гаспачо від Ектора Хім…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує рецепт супу гаспачо від іменитого канадського шеф-кухаря. До речі, пропонуємо приготувати суп буябес – вишукану рибну класичну французьку страву.  

Що таке гаспачо

гаспачо

Гаспачо – класична іспанська страва, яку готують з перетертих томатів, огірків, перцю, оливкової олії та спецій. Суп походить з регіону Андалусія і подається там у спекотну пору року. Родзинка страви – відсутність термічної обробки, що дозволяє зберегти в овочах усі необхідні вітаміни і мінеральні речовини. 

У давнину цей суп вживали бідняки і він складався лише з хліба, оцту, часнику, проте згодом до нього додали такі складові як помідори, огірки та перець, які почали вирощувати у Європі, та спеції, що зробило цей суп більш вишуканим. 

Смак гаспачо залежить від якості та сорту томатів, які мають бути надзвичайно стиглими. Дехто з шеф-кухарів радить замаринувати овочі перед приготуванням в олії та оцті. Головна вимога – суп не можна зберігати, а тому слід з'їсти одразу після приготування. Обов'язкове сервірування гаспачо – подача з хлібом, грінками, сухарями та з кубиками льоду. 

Порада. Пробуйте різні види цибулі – порей, ріпчасту, червону, білу салатну, зелену – від цього смак супу буде змінюватися.

Рецепт гаспачо від Ектора Хіменеса-Браво

гаспачо рецепт

Ведучий шоу "МастерШеф" та популярний українсько-канадійський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво називає гаспачо улюбленим. На своїй сторінці в Instagram кухар пояснює, що цей суп здоровий і легкий, а тому є його фаворитом серед супів.

Складові:

  • помідори – 1 кілограм
  • болгарський червоний перець – 1 великий
  • огірки – 4 середніх
  • часник – 4 зубчики
  • яблучний чи винний оцет – 1 столова ложка
  • оливкова олія – 4 столові ложки
  • сіль та перець до смаку
  • базилік

Приготування гаспачо:

1. Помідори трохи надрізати і залити окропом на декілька хвилин. Згодом перекласти до миски з холодною водою. Це допоможе позбутися шкірки.

2. Очищуємо огірок від шкірки і нарізаємо. 

3. Перець очищуємо від насіння та ніжки і нарізаємо.

4. У мисці змішуємо нарізані томати, огірки та перець. 

5. Додаємо часник. олію, спеції, сіль та оцет.

6. Блендером перетворюємо овочі на пюре.

7. Ставимо до холодильника на пів години, аби охолодився.

8. Подаємо у спеціальних супових тарілках, прикрашаємо базиліком, наливаємо трохи оливкової олії.

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme