Рецепт окрошки з авокадо від DEPO.Кухня

У цьому випуску смачної рубрики DEPO.КУХНЯ розкриваємо секрети приготування дуже смачної окрошки, яка рятуватиме нас від спеки влітку
 

Рецепт окрошки з авокадо від DEPO.Кухня…

Літо - це сезон окрошки. В спекотні дні нам менш за все хочеться перевантажувати свої шлунки. Тим більше, на ринках вже повно сезонних овочів та зелені, а це значить, що можна робити закупи і готувати легкі та корисні сезонні страви. Сьогодні на Depo.КУХНЯ приготуємо смачну та оригінальну окрошку із авокадо.

Відеорецепт окрошки з авокадо

Перш ніж братись готувати окрошку, варто завчасно подбати про фігурний лід, в якому можна заморозити по гілочці петрушки чи кропу. З цими кубиками льоду окрошка буде виглядати дуже оригінально та апетитно. 

Окрошка - це дуже популярна страва. Схожий суп є в багатьох кухнях світу. Ось тільки назви у кожної країни свої. Наприклад, холодний суп, схожий на окрошку, у болгар називають таратор. У турків – це джаджик з додаванням айрану. Узбецькою окрошкою є чалоп. Дограмач – це варіант кавказької окрошки, приготованої на мацоні. Словом, кожній країні по окрошці , під своєю назвою, звісно.

Окрошка з авокадо. Результат

  • 3 порції

  • 115 гривень

  • 65 ккал/100 г

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Картопля
    Картопля

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Огірок
    Огірок

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Зелень
    Зелень

    25 г.

  • зображення інгредієнта — Авокадо
    Авокадо

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    2 шт.

  • зображення інгредієнта — Філе курки
    Філе курки

    200 г.

  • зображення інгредієнта — Сіль
    Сіль

    дрібка

  • зображення інгредієнта — Кефір
    Кефір

    400 мл.

  • зображення інгредієнта — Мінеральна вода
    Мінеральна вода

    400 мл.

  • зображення інгредієнта — Гірчиця
    Гірчиця

    1 ст.л.

Приготування:

  • Спочатку для окрошки варто відварити картоплю та яйця. Картоплю краще варити в мундирі. Яйця мають бути зварені в круту.
  • Окремо відваріть філе курки.
  • Всі інгредієнти страви, які ви варили, перед нарізанням на окрошку мають бути холодними;
  • Картоплину нарізаємо невеликими кубиками. Одне яйце можна нарізати кубиками, інше яйце натерти на тертушці – це додасть окрошці особливого насиченого смаку;
  • Так само кубиками варто нарізати куряче філе (або ковбасу);
  • Далі кубиками нарізаємо огірок, дрібно ріжемо зелень;
  • Невеликими кубиками нарізаємо авокадо і також кладемо до інших інгредієнтів;
  • Інгредієнти, складені у ємність, солимо. Далі в 50 г кефіру (відібраного від загальної кількості) розчиняємо столову ложку гірчиці і заправляємо цим соусом нашу суміш для окрошки. Ретельно все перемішуємо.
  • Потім у суміш додаємо кефір, який залишився. Доливаємо мінеральну воду (можна брати газовану за бажанням).
  • Густину окрошки можете регулювати на власний смак. Якщо любите густу – додавайте менше води. Хочете більш рідку – тоді пропорція 400 мл кефіру та 400 мл води буде найбільш вдалою.
  • Все ще раз ретельно перемішуємо і даємо окрошці настоятись півгодини. Перед подачею у тарілку варто покласти 2-3 кубики льоду із зеленню.

Особливості приготування

Один із найстаріших рецептів окрошки сягає своїм корінням у XVIII (18) століття. Тоді окрошка зовсім не була схожа на ту, яку ми звикли їсти зараз. До окрошки тих часів додавали різноманітне підсмажене м'ясо, навіть свинину. В хід йшли солені сливи, картоплю не додавали. А заправляли окрошку не кефіром, а сумішшю сливового або огіркового розсолів або просто квасом. 
Окрошка влітку рятує від спеки. Ще цей суп надзвичайно корисний, бо містить багато зелені та продукти, багаті на білок яйця та філе курки.  
М'ясо для окрошки краще обирати м'яке та ніжне. Підійде і відварна яловичина. 
Можна класти в окрошку і копчену рибу і ковбасу і майонез замість сметани. Але ці інгредієнти зроблять окрошку менш корисною та більш калорійною;
Рибну окрошку зазвичай заправляють квасом, також можна підкислити її лимонним соком.
Один із найстаріших рецептів окрошки сягає своїм корінням у XVIII (18) століття. Тоді окрошка зовсім не була схожа на ту, яку ми звикли їсти зараз. До окрошки тих часів додавали різноманітне підсмажене м'ясо, навіть свинину. В хід йшли солені сливи, картоплю не додавали. А заправляли окрошку не кефіром, а сумішшю сливового або огіркового розсолів або просто квасом. 
Окрошка влітку рятує від спеки. Ще цей суп надзвичайно корисний, бо містить багато зелені та продукти, багаті на білок яйця та філе курки.  
М'ясо для окрошки краще обирати м'яке та ніжне. Підійде і відварна яловичина. 
Можна класти в окрошку і копчену рибу і ковбасу і майонез замість сметани. Але ці інгредієнти зроблять окрошку менш корисною та більш калорійною;
Рибну окрошку зазвичай заправляють квасом, також можна підкислити її лимонним соком.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook