Depo.Кухня: Готуємо кіш з беконом та шпинатом

Depo.Кухня кличе вас на Лотаринзький пиріг - ситний та ароматний кіш з беконом та шпинатом

Depo.Кухня: Готуємо кіш з беконом та шпи…

Кіш – це смачний і не складний у приготуванні французький відкритий пиріг. З’явився він у Лотарингії (Lorraine) у XVI столітті. Здавна Лотарингія була предметом розбрату між Францією і Німеччиною. Тож, постійні суперечки вплинули на культуру і історію усього регіону. Є версія, що кіш спочатку винайшли саме німці: вони не хотіли викидати залишки тіста після випічки хліба, тому лишали їх на пироги із різною начинкою. Зазвичай, це було нарубане м'ясо з овочами, залите яєчно-молочною або яєчно-вершковою сумішшю. Були і рибні варіації пирога.

Але допрацювали рецепт кіша саме французькі кухарі, тому дякувати за рецепт пирога з хрустким тістом та соковитою начинкою ми маємо саме їм. Класичний кіш – це кіш Лорен, або Лотаринзький пиріг. На тонко розкачаний шар тіста викладають підсмажений бекон, сир і заливають сумішшю з вершків та яєць з дрібкою мускатного горіху та чорного перцю. Це такий собі варіант ніжного суфле і м’ясної запіканки у одному пирозі.

Варіантів начинок для кішів безліч: це і білі гриби, і печериці, поєднують навіть різні види сирів, наприклад, сир твердий сир із блакитним сиром. Дуже смакують у начинці для кішу томати – їх додають і у підсмаженому вигляді і свіжими і в’яленими. Томати можна поєднати з броколі, або з брюсельською капустою. Рибні кіші – це окрема тема. Дуже популярним є кіш з лососем та кропом, з тунцем, томатами та оливками, а кіш з червоною рибою та сиром камамбер взагалі може стати родзинкою будь-якого святкового столу. Популярні і солодкі кіші, але у нашій країні їх за звичкою називають просто пирогами.

На Depo.Кухні пропонуємо свій варіант кішу – з беконом та шпинатом. Пиріг виходить ситним та ароматним. У цьому рецепті тонкий шар тіста і дуже багато соковитої начинки.

Тож, насолоджуйтесь разом з Depo.Кухнею, ставте лайки під відеорецептом та у коментарях обов’язково поділіться свіїм досвідом приготування кіша.

Відеорецепт кішу з беконом та шпинатом 

Можливо, вам пощастило їсти кіш з такою начинкою, про яку ще ніхто не знає, тож, настав час поділитись цим!

Інгредієнти

Тісто:

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    250 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    30 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    1 шт.

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    3 ст.л.

Начинка:

  • Бекон — зображення інгредієнта
    Бекон

    250 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    для підсмажування

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.

  • Вершки жирність 33% — зображення інгредієнта
    Вершки жирність 33%

    200 мл

  • Сир твердий — зображення інгредієнта
    Сир твердий

    150 г

  • мускатний горіх (мелений) — зображення інгредієнта
    мускатний горіх (мелений)

    дрібка

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    за смаком

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • шпинат — зображення інгредієнта
    шпинат

    60 г

Приготування:

- Спочатку готуємо тісто. Борошно перетираємо вручну з маслом, сіллю, додаємо яйце і 3 ст. л. води. Вимішуємо тісто, загортаємо у плівку і ставимо в холодильник на 2 години;

Тісто для кіша має полежати у холодильнику не меше 2-х годин

- Тісто можна приготувати звечора і покласти в холодильник на всю ніч. Тоді кіш потрібно готувати зранку;

- Готуємо начинку. Бекон нарізаємо кубиками і підсмажуємо його на сковорідці до рум'яного стану;

-  У окремій ємності збиваємо яйця, змішуємо їх з вершками та натертим сиром (частину залишаємо аби присипати верхівку), додаємо сіль, перець, мускатний горіх;

- Розігріваємо духовку до 180 °С, форму змащуємо вершковим маслом;

- Розкочуємо тісто до товщини 3-5 мм і поміщаємо у форму. Охайно розправляємо, формуємо бортики, також підрівнюємо їх;

- Висота бортиків має бути біля 3-х см;

- Випікаємо тісто спочатку 15 хвилин, виймаємо і даємо 5 хвилин трохи охолонути;

- На тісто викладаємо бекон, тоненько порізаний шпинат і заливаємо яєчно-сирною сумішшю. Верхівку присипаємо сиром, який залишився;

 

- Кіш з начинкою запікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 °С до золотистої шкоринки.

  • 8 порцій

  • 180 гивень

  • 410 Ккал

  • тісто (2 год. або ніч), приготування начинки та випічка - ще 1 година

Особливості приготування

- Основний принцип приготування полягає в тому, що кіш має бути відкритим, у вигляді тарта. Тісто потрібно тільки для основи, воно викладається в форму у вигляді кошика;

- Розкочувати тісто для форми бажано із запасом, щоб його краї трохи звисали з бортів. Все зайве можна зрізати з країв та сформувати охайно кошик.

- Вершки для кіша краще брати жирні (жирність 33%).

-Овочі в кіш краще класти недоварені. У процесі термічної обробки у духовці вони дійдуть до готовності.

-Смакувати кіш краще теплим, а з бокалом вина він буде ще смачнішим. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"