DEPO.КУХНЯ: Готуємо пан-де-хамон за рецептом від Rumbero's (венесуельський хліб)

Хлопці з гурту Rumbero's запалювали на Depo.Кухні під латиноамериканські ритми та готували венесуельський хліб із шинкою, хамоном, беконом та оливками

DEPO.КУХНЯ: Готуємо пан-де-хамон за реце…

Ароматно, смачно, ніжно та пікантно – це саме про пан-де-хамон (Pan de Jamon). У Венесуелі цей запашний батон-рулет із шинкою, родзинками та оливками традиційно готують на Різдво. Але ця випічка настільки смачна, що венесуельці можуть випікати його незалежно від свята. Існує багато варацій цього хлібу. Наприклад, не менш смачним є пан-де-хамон з індичкою,  або з вершковим сиром. Ця особлива випічка здатна зібрати на кухні компанію друзів та родину уже на самому початку приготування. Сам Амадор Лопес радить їсти пан-де-хамон із гарячим шоколадом. Каже, що це нереально смачно. Спробуйте і ви смакоту від зіркових гостей Depo.Кухні, гурту Rumbero's та пишіть в коментарях, як вам смакував цей ароматний венесуельський смаколик. 

ВІДЕОРЕЦЕПТ ПАН-ДЕ-ХАМОНУ ВІД ГУРТУ RUMBERO'S

ІНГРЕДІЄНТИ НА ОДИН СЕРЕДНІЙ ПАН-ДЕ-ХАМОН 

  • листкове тісто — зображення інгредієнта
    листкове тісто

    500-600 г

  • Оливки — зображення інгредієнта
    Оливки

    1 банка

  • Родзинки — зображення інгредієнта
    Родзинки

    150 г

  • шинка — зображення інгредієнта
    шинка

    300 г

  • Хамон — зображення інгредієнта
    Хамон

    250 г (Serano) не твердий

  • Бекон — зображення інгредієнта
    Бекон

    200 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    1 шт. для змазування верхівки

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка за бажанням

Інгредієнти для швидкого листкового тіста (Для тих, хто хоче тісто приготувати самостійно):

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    200 г

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    2 склянки (може знадобитись трохи більше)

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    200 мл

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    1 ч.л.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    0,5 ч.л.

Приготування: 

- На присипану борошном робочу поверхню викладаємо розморожене листкове тісто (якщо куплене) і розкочуємо його. Товщина тіста має бути приблизно 3 мм;

- Краєчка тіста можна відрізати і зберегти для декору пан-де-хамону;

-Спочатку кладемо на тісто шар шинки (пластами). Зверху на шинку кладемо шар хмону (так, як показано на відео). Останнім шаром викладаємо бекон;

- Черга родзинок та оливок (викладаємо їх зверху) Починаємо загортати тісто з начинкою у рулет (Як це робити, дивись у відео);

- Декоруємо пан-де-хамон зверху "косичкою" з обрізків тіста;

- Беремо яйце, відділяємо білок від жовтка. Жовтком змазуємо верхівку пан=де-хамону (для того, аби він був рум'яним);

- Виделкою можна де-не-де зробити дірочки на пан-де-хамоні; 

- Випікаємо цей хліб протягом 25-30 хвилин при температурі 180°С;

Рецепт листокового тіста, яке ви можете приготувати власноруч: 

- На робочу поверхню (або у широку миску) просіюємо борошно, викладаємо на борошно холодні шматочки вершкового масла та починаємо його дрібно рубати ножем прямо в борошні;

- У 200 мл води розчиняємо цукор та сіль;

- Порубане борошно з маслом перекладаємо у миску, поступово вливаємо туди воду та замішуємо круте тісто;

- Потрібно прослідкувати за тим, аби дрібні шматки масла не лишались в тісті;

- Загортаємо тісто у харчову плівку та лишаємо у холодильнику на 1,5 години;

- Коли 1,5 години промайнуть, потрібно розкачати тісто та викладати на нього бажану начинку.

Особливості приготування

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"